Talebi Haberleri

Talebi Haberleri

Başkan Karaca, “Kimsenin Benden Talebi Olmadı”

Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, Çatalarık Sosyal Tesisleri’nde halk buluşmasına izin vermediği yönündeki açıklamalara cevap verdi. Karaca, “Kimsenin benden bir talebi olmadı” dedi.

İnlice’nin Kronik Sorunu Kökten’in Girişimleriyle Çözüldü 

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, İnlice Mahallesi ziyareti esnasında kendisine iletilen plaja ulaşım sağlayan kavşağa trafik sinyalizasyon talebini çözüme kavuşturdu. Başkan Adayı Kökten'in girişimleri sonucu çalışmalara başlandı. 

Muhammet Kökten Devlet Bahçeli İle Fethiye'nin İl Olmasını Görüştü

Cumhur İttifakı (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, Ankara'da Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli ile Fethiye'nin il olmasını görüştü. Devlet Bahçeli ile Ankara'da bir araya gelen Kökten, "Bugün MHP Genel Merkezinde Sayın Genel Başkanı’mız Dr. Devlet Bahçeli’yi ziyaret edip geleceğin Fethiye’sine ilişkin sürdürdüğümüz çalışmalarımız hakkında bilgi verdik. Fethiye'mizin il olması talebimizi de hazırladığımız raporla birlikte kendilerine takdim ettik"diye konuştu.

İlçe Eski Başkanı Cura, İl Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine karar verildi

Milliyetçi Hareket Partisi Fethiye İlçe Başkanı Abdulkadir Tekin yaptığı yazılı açıklamada, MHP Fethiye İlçe eski Başkanı Osman Cura’nın kesin ihraç talebiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine karar verildiğini ifade etti. 

Komite Talebi, Belediye Tarafından Hayata Geçirildi

MUTSO 6’ncı Meslek Komitesinin proje müellifleri ile oluşturduğu komisyonun talebi, Menteşe Belediyesince kabul gördü. Böylece Yapı Kontrol Müdürlüğü ve İmar Müdürlüğünce alınan başvurular dijital dönüşüme geçiyor.

Marmaris Belediyesi Vatandaşların Taleplerini Çözüme Kavuşturuyor

Marmaris Belediyesi ile vatandaşlar arasındaki iletişimi güçlendirmeyi hedefleyen Halk Masası kurulduğu günden bu yana binlerce talebi çözüme kavuşturdu. Birime kurulduğu günden bu yana 105 binden fazla vatandaşa yanıt verdi.

Muğla İl Başkanı Dündar'dan Özel Eğitim Sorunlarına Çözüm Talebi

Özel Özel Eğitim Dernekleri Konfederasyonu Muğla İl başkanı Salih Dündar özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri sorunlarına çözüm talebinde bulundu. Bu sorunların tüm özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde ortak olduğunu ve çözüm önerisi ile yapılacak düzenlemelerin özel eğitim alanında yenilikler yaratacağını dile getirdi.

Sevim Çet Davasında Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Talebi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde tartıştığı eşini bıçaklayarak öldürüp, cesedini ormanlık alana bırakan sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. Duruşmada, savcı mütalaasını verip ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isterken acılı anne Emine Kaçar, “En ağır cezayla cezalandırılmasını istiyorum” ifadelerinde bulundu.

Çıntar Vatandaşın Gözdesi

Ekim ayıyla birlikte Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaygın olarak bulunan ve birçok insan için doğal bir lezzet kaynağı olan Çıntar, Muğla’nın Fethiye ilçesinde kilosu 150 liradan satılıyor. Fethiye halkının çıntara gösterdiği talebi çıntar satıcısı Bayram Aydın mikrofonlarımıza anlattı.

Menteşe Belediyesi Çağrı Merkezi vatandaşların 6 bin talebine yanıt verdi

Menteşe Belediyesi vatandaşlara daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmak adına kurduğu çağrı merkezi ile belediye ve vatandaşlar arasında çözüm köprüsü oluyor.

14 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen kaçakçısı yakalandı

Muğla’nın Datça ilçesinde yasa dışı yollardan çıkış hazırlığında olan ve bindikleri teknenin arıza yapması sonucu yandım talebinde bulunan 14 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Yenileme çalışmalarında son aşamaya gelindi

Bodrum Belediyesi tarafından yürütülen, Turgutreis'teki futbol sahasının yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldı. Amatör Lig'de mücadele eden Turgutreis Spor Kulübü'nün talebi üzerine başlatılan yenileme çalışmaları, sahanın performansını artırmak ve sporcuların güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştiriliyor.

Ölüm kavşağına ‘Sinyalizasyon’ talebi

Cumartesi günü meydan gelen kazada 5 kişinin yaşamını yitirdiği Gökova-Köyceğiz karayolu Gökova kavşağına yöre halkı tarafından bir an önce sinyalizasyon sisteminin yapılması istendi.

Hıdırlık Parkı projesi tamamlandı

Fethiye Belediyesi tarafından Patlangıç Mahallesi Hıdırlık Mevkii'ndeki 3980 m2’lik alana bölge halkının talebi üzerine projelendirilen park tamamlandı.

Başkan Oktay’dan kurs için destek talebi

Anadolu Medya Buluşması için Marmaris’e gelen gazetecilere birer mektup yazan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, turizm ara eleman kursunun duyurulması için destek istedi.

Eşini öldürüp kayıp ilanı veren katil zanlısı savunma yaptı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde ormanlık alanda cesedi bulunan Sevim Çet’in tutuklu sanık kocası Özgür Çet’in 'Ağırlaştırılmış müebbet hapis' cezası talebi ile yargılanmasına devam edildi.

Okullarda Ücretsiz Öğün Talebinde Bulundular

Cumhuriyet Halk Partisi il ve ilçe örgütleri kadın kolları, ülke genelinde eş zamanlı olarak basın açıklaması yaptılar. Açıklamada gıda artışlarındaki fiyatlara dikkat çekilerek, okullarda ücretsiz öğün taleplerini bir kez daha dile getirdiler.

Basketbolun devleri Bodrum deplasmanını bekliyor

Süper Lig'e çıkan Çağdaş Bodrum Spor kendi evinde rakiplerini ağırlamak istiyor. Kulüp Başkanı Dağlarca Çağlar, “İç saha maçlarını Muğla Menteşe’deki salonda oynamak durumda kalacağız. Oysa biz Bodrum takımıyız ve Bodrum'da oynamak istiyoruz. Süper Lig takımları da bizi bu konuda destekliyor. Talebimize olumlu yanıt bekliyoruz" dedi.

Muğla OBM Önünde “Akbelen” Eylemi

Muğla’da bazı Sivil Toplum Kuruluşları (STK) siyasi partiler tarafından Akbelen Ormanı’nda kömür sahasının genişletilmesi için başlayaağaç kesiminin durdurulması talebiyle Muğla Orman Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması ve eylem yapıldı.

Önce hapis cezası verildi, sonra tahliye edildi

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde evine ziyarete gelen arkadaşı Ömer Karaca'yı av tüfeğiyle öldürdüğü gerekçesiyle, müebbet hapis talebiyle yargılanan Kezban Çelik için mahkeme 10 yıl hapis cezası verirken haksız tahrik ve iyi hal indirimi verdi. Mahkeme, Kezban Çelik için yurt dışı yasağı koyup tahliyesine karar verdi.

34 düzensiz göçmen kurtarıldı

Datça ilçesi açıklarında içerisinde çok sayıda düzensiz göçmenlerin olduğu lastik botun motor arızası nedeniyle sürüklenmesi üzerine Sahil Güvenlik ekiplerinden yardım talebinde bulundular.

14 Düzensiz Göçmen Kurtarıldı

Marmaris ilçesi açıklarında içerisinde çok sayıda düzensiz göçmenlerin olduğu lastik botun motor arızası nedeniyle sürüklenmesi üzerine Sahil Güvenlik ekiplerinden yardım talebinde bulundular.

Muğla-Aydın Karayolu Salihpaşalar Kavşağı'na sinyalizasyon takıldı

Muğla-Aydın Karayolu Salihpaşalar Mevkisinde geçtiğimiz yıl sonunda meydana gelen ölümlü trafik kazasının ardından vatandaşların talebini dikkate alınarak kazanın meydana geldiği kavşakta sinyalizasyon takıldı.

Turizmciler uyardı! “Bayramda dolandırılmayın”

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkartılması, başta Akdeniz ve Ege sahilleri olmak üzere tatil destinasyonlarında yoğun rezervasyon talebi oluşturdu. Kıyı destinasyonlarında Antalya'da Alanya, Side, Belek, Kemer ve Kaş öne çıkarken Ege'de Kuşadası, Didim, Bodrum, Marmaris ve Fethiye tercih ediliyor. Kültür turlarında ise Kapadokya ilk sırada yer alıyor.

Fethiye’de yabancı konut satışı 90'larda başladı

Fethiye’de ev ve işyeri kiraların bu kadar yüksek olmasının nedeni bulunduğu alandan fazla talebin olmasından kaynaklandığı belirtiliyor.

17 YAŞINDAKİ KIZIN ÖLÜMÜNDE ANNE VE BABAYA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS TALEBİ

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 17 yaşındaki Gamze Sakallıoğlu'nun yatağında ölü bulunmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi. Tutuklanan genç kızın anne ve babası, nitelikli kasten öldürme suçundan müebbet hapis ile yargılanacak.

İYİ PARTİLİ ERGUN, DEPREM BÖLGESİNDEKİ KAMU PERSONELİNE DEPREM TAZMİNATI VERİLMESİNİ İSTEDİ

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun, 6 Şubat 2022 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremlerden etkilenen 11 ilimizdeki görev yapan veya yapacak olan kamu personeli ile sanayi çalışanlarının desteklenmesini istedi. OHAL kapsamında tazminat ödenmesi için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

"DÜNYA YÜZÜNDE GÖRDÜĞÜMÜZ HER ŞEY KADININ ESERİDİR.”

8 Mart 1857'de ABD'de 40 bin dokuma işçisi kadın çalışma saatlerinin 16 saatten 10 saate indirilmesi, ücretlerinin ve çalışma koşullarının düzeltilerek insan onuruna yakışır hale getirilmesi talebiyle bir grev başlattılar. Polisin saldırması, işçilerin fabrikaya kilitlenmesi ve ardından çıkarılan yangında fabrika önüne kurulan barikatlar nedeniyle kaçamamaları sonucu 129 kadın işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 100 bini aşkın kadın katıldı.

DEPREMZEDE EBRAR'IN KEMAN TALEBİ YERİNE GETİRİLDİ

Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, deprem bölgesinden ilçeye gelen vatandaşları ziyaretinde genç bir kızın keman talebi Başkan Uzundemir tarafından yerine getirildi.

KOÇYİĞİT, “DEPREMZEDELERİN HER TÜRLÜ TALEBİNİ KARŞILIYORUZ”

Fethiye Kaymakamlığı koordinesinde İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü ‘nün spor salonunda depremzedelere yardım çalışmaları sürdürüldü. Fethiye’den devam eden yardım çalışmaları ise bugün itibariyle Türk Kızılay Fethiye Şubesi tarafından sürdürülüyor.