Eşini öldürüp kayıp ilanı veren katil zanlısı savunma yaptı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde ormanlık alanda cesedi bulunan Sevim Çet'in tutuklu sanık kocası Özgür Çet'in 'Ağırlaştırılmış müebbet hapis' cezası talebi ile yargılanmasına devam edildi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık Özgür Çet, Sevim Çet’in annesi Emine Kaçar, babası Mehmet Kaçar ve taraf avukatları hazır bulundu. Geçen duruşmada, savunma yapmayan tutuklu sanık Özgür Çet, mahkemede yaptığı savunmada, eşiyle aralarında sürekli tartışma yaşandığını, evliliğini çocukları için sürdürdüğünü iddia etti. Olay günü 15 yıllık eşi Sevim Çet ile kavga ettiklerini, itişme sırasında elinde bıçak olan karısını ittirdiğini anlatan Özgür Çet, "Yüzüstü düşen karımı kaldırdığımda bıçağın vücuduna saplandığını gördüm. Bıçağı çektiğimde karım ölmüştü. Ne yapacağımı bilemedim. Gece de sanayide plakasız bir kamyonetin anahtarı üzerindeydi. Onu alıp eve gittim. Kamyonetin kasasına koyarak gece Çırpı mevkiinde ormanlık alana bıraktım" dedi.

Çet, olayın ardından eşinin odasına bile girmediğini, eşinin banka hesaplarına bakmadığını, çantasının da nerede olduğunu bilmediğini söyledi. Duruşmada söz alan Sevim Çet'in annesi Emine Kaçar, kızının kocasıyla sürekli ev sahibi olma yüzünden tartıştığını söylerken, “Damadım daha önce de kızımın bileziklerini sattı. Geriye daha düşük ayarlı bilezik getirdi. O kızımın parasını hep alırdı" dedi. Acılı anne Emine Kaçar, "Kızım çalışıp parasını bankaya koyuyordu. Kızımı öldürüp dağa attıktan sonra bankadaki parasını almaya çalışmış. Kızımın kemiklerini dağdan topladım. Onun da ölene kadar cezaevinde çürümesini istiyorum" dedi.

Duruşmada tanık Ekrem K. İfade verirken, çiftin çocukları da SEGBİS aracılığıyla pedagog eşliğinde dinlendi. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek delillerin toplanması ve diğer tanıkların dinlenmesi için duruşmayı ileri tarihe erteledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN