Tarım Ve Hayvancılık Haberleri

Tarım Ve Hayvancılık Haberleri

Başkan Gürün Kavaklıdere’de kooperatif üyeleri ile bir araya geldi

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Kavaklıdere Tarımsal Kalkınma Kooperatif üyeleriyle bir araya geldi. Başkan Gürün “Tarım ve hayvancılık ülkemizin ve kentimizin geleceği için çok önemli. Bu nedenle kooperatiflerimize önemli destekler sağladık” dedi.

Fethiye ve Bölgenin Ticari Gelişmesine Katkı Sağlayacaklar

Fethiye’de bölgenin ve ilçenin tanıtımından ticaretin gelişmesine, tarım ve hayvancılıktan sosyal projeler üretilmesine kadar pek çok yararlı çalışmalar yapabilmek için Fethiye’nin seçkin iş insanlarının bir araya gelerek kurduğu kısa adı LİİDER olan Likya İş İnsanları Derneği, pek çok konuda proje üretmek için gece- gündüz çalışıyor.

Büyükşehir’in Kıl Keçisi desteği 3 ilçede devam ediyor

Tarım ve hayvancılıkta üreten köylünün yanında olan Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kadın üreticilere yönelik başlattığı ve yoğun ilgi gören Kıl Keçisi projesi Milas, Bodrum ve Seydikemer ilçelerinin kırsal mahallelerinde devam ediyor.

ATA TOHUMLARINA SAHİP ÇIKIYOR...  

Milas Belediyesi, 14. Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı öncesinde vatandaşlara “Yerel tohum geleceğimizdir, ata tohumlarınızı bekliyoruz.” çağrısında bulundu. 

MENTEŞE BELEDİYESİNDEN TARIM VE HAYVANCILIĞA DESTEK

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş 2019 yerel seçimlerinden bu güne tarım ve hayvancılık alanında yapılan yatırım ve destekler hakkında yazılı açıklama yaparak, “Geçen 3 yıllık süreçte yerel üreticimize ve çiftçimize destek olmak adına tarım ve hayvancılığa 5 Milyon 900 bin liralık destek sağladık” dedi.

Muğlalı kadın çiftçi bilgi yarışmasında birinci oldu

, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün organize ettiği 17'nci Uluslararası Agroexpo Tarım ve Hayvancılık Fuarında Muğla, İzmir, Denizli, Aydın, Afyon, Uşak, Kütahya ve Manisa illerinden kadın çiftçilerin katıldığı yarışmada Muğlalı kadın çiftçi birinci oldu.

Sadet Kansız “Hayvancılığa sahip çıkın”

Gelecek partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız Türkiye’de tarım ve hayvancılık ile uğraşan çiftçilerin zor durumda olduğunu ifade ederek “Hayvancılık yapan çiftçilerimize sahip çıkın yoksa içecek süt ,yiyecek et bulamayacağız” dedi.

Montenegro heyetinden Bodrum’a ziyaret

Muğla'nın Bodrum ilçesine gelen Montenegro'dan heyeti Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirilen Tarım AR-GE ve Yerel Tohum Merkezi'ni ve Etrim Tarım kampını ziyaret etti. Heyet, Türkiye'den Bodrum Belediyesi ile tarım ve hayvancılık konusunda ortaklık kurulabileceğini belirtti.

Milas’ta ’Güney Ege Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’ açıldı

Güney Ege Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı bugün 12'nci kez Muğla'nın Milas ilçesinde kapılarını açtı. 4 Eylül'e kadar açık kalacak fuarda 400 dolayında markanın farklı ürünleri sergilenirken, fuarı yaklaşık 90 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Tarım ve hayvancılık sektörünün sorunları konuşuldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) 2 Nolu Tarım, Hayvancılık, Su Ürünleri Ticareti ile Zirai İlaç Grubu, online video konferans yöntemiyle toplanarak tarım ve hayvancılık sektörünün sorunlarını konuştu. Toplantıda Rusya’nın Antalya ve İzmir’den domates ithalatına yasak getirmesine neden olan domateste solgunluk virüsü gündeme geldi. Bölgelerinin bu yasaktan etkilenmemesine rağmen Rusya tarafından istenilen testlerin süresinin 7-10 günü bulduğunu belirten sektör temsilcileri, domateslerin tazeliğinin bozulduğunu belirtti. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ise girişimlere başladıklarını belirterek numunelerin seralardan alınması ve daha çok test kiti ithal edilerek il ve ilçelere gönderilmesi konusunda yoğun çaba gösterdiklerini söyledi. 

Birlik Başkanı Tokmak emeği geçenlere teşekkür etti 

Seydikemer’de kurulması planlanan Tarıma Dayalı Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için; Tarım ve Orman Bakanlığı Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanlığı proje için onay kararı verdi. Böylelikle bölgemiz ve Seydikemer için önemli bir yatırımın hayata geçirileceği bildirildi. 

Seydikemer'e yapılacak tarımsal çalışmalar görüşüldü

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz beraberinde Muğla Valisi Orhan Tavlı, Seydikemer Kaymakamı Ayhan Yazgan, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Engin Maraşlı, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş, Fethiye Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak ve Kadıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ömer Kılınç ile beraber Seydikemer'de yapılması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili tarımsal üretim çalışmaları, projeleri ve yatırımları üzerine Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ile görüşme gerçekleştirdi.

TARIMSAL İHTİSAS SANAYİ İÇİN BÖLGEDE İNCELEMELER YAPILDI

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz Oruç ve İl Tarım Müdürü Barış Saylak öncülüğünde gelen heyet; Seydikemer’de organize sanayi bölgesi kurulması için incelemelerde bulundu.

40 Yıllık Tecrübe Fethiye Halkı İle Buluştu

Uzun yıllar tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren Etçimmm Kasap ve Restoran, Fethiye şubesi ile hizmet vermeye başladı. Tecrübesi, son teknolojisi, kaliteli ve taze ürünleri ile adından söz ettiren işletme; müşteri memnuniyetini ön planda tutuyor.

Okul çağı çocukları doğa ile buluştu

Seydikemer Tarım ve Orman Müdürlüğü yürütmekte olduğu “Okul Çağı Çocuklarda tarım ve Hayvancılık eğitimi Projeleri” kapsamında ,Okul çağı çocuklarda doğa bilinci oluşturmak, doğayı tanıyan, doğadaki yaşamı bilen ve doğayı koruyan bireylerin yetişmesini sağlamak için çocukları doğa ile buluşturdu.

Başkan Saatcı, Seydikemer’den çiftçilere seslendi

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Behçet Saatcı, Seydikemer’deki çalışmalarında ‘Halkın başkanı hoş geldin. Seydikemer’in abisi Behçet Saatcı’ yazılı afişlerle karşılandı. Seydikemer’in ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılıkla geçindiğini anlatan Başkan Saatcı, “Bölgemizin tarım ve hayvancılığının ayağa kalkması, üreticinin hakkını alması için büyükşehirin tüm imkânlarını seferber etmek boynumuzun borcudur.” dedi.

Başkan Saatcı, Seydikemer’den çiftçilere seslendi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Behçet Saatcı, Seydikemer’deki çalışmalarında ‘Halkın başkanı hoş geldin. Seydikemer’in abisi Behçet Saatcı’ yazılı afişlerle karşılandı. Seydikemer’in ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılıkla geçindiğini anlatan Başkan Saatcı, “Bölgemizin tarım ve hayvancılığının ayağa kalkması, üreticinin hakkını alması için büyükşehirin tüm imkânlarını seferber etmek boynumuzun borcudur.” dedi.

Karayiğit güven tazeledi

Fethiye Ziraat Odasının 23. Olağan Genel kurulu yoğun katılım ile gerçekleşti. Tek liste ile gidilen olağan genel kurulda mevcut başkan Kenan Karayiğit güven tazeleyerek tekrar başkan seçildi. Fethiye Ziraat Odası konferans salonunda gerçekleşen olağan genel kurula; Ortaca, Milas, Yatağan ve Seydikemer Ziraat Odası başkanları, Fethiye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şaban Sarıkaya, muhtarlar, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Mehmet Soydemir, CHP Fethiye Belediye başkan adayı Alim Karaca, Fethiye Ziraat Odası üyeleri ile çiftçi delegeleri katıldı.

PROJELERLE GENÇ ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLDÜ

2014 yılında ilçe olan Seydikemer, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün kurulması ile birlikte genç ve dinamik personelin özverili çalışmaları, verilen yetiştirici kursları ve sahip olduğu genç nüfus sayesinde kısa sürede 30 bin büyükbaş ve 150 bin küçükbaş hayvan sayısıyla Muğla’da ikinci sıraya yerleşti.

KARAYİĞİT “ÇİFTÇİ ÜRETMEZSE TÜRKİYE VE HATTA DÜNYA AÇ KALIR”

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Beşkaza Meydanı Atatürk anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı. Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit’in Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan törene; Fethiye Ziraat Odası yönetimi ile meclis üyeleri, Fethiye İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Şaban Sarıkaya, Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye şubesi başkanı Dr. Nalan Ünal ve yönetim kurulu üyeleri, Fethiye Muhtarlar Derneği başkanı Niyazi Canözü ve mahalle muhtarları katıldılar.

"BALIK YİYORUM SAĞLIKLI BÜYÜYORUM" PROJESİ

Sağlıklı bir neslin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen “Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum” projesi kapsamında Bozyer Şehit Ali Galip Met İlkokulu öğrencilerimize Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ekmek arası balık ve meyve suyu dağıtıldı.

Organik Tarımın Sorunları Çalıştayı’na

Muğla Valisi Amir Çiçek, İl Gıda Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Muğla’da Organik Tarımın Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı”na katıldı. Akyaka’da bir otelde gerçekleştirilen çalıştaya, Vali Çiçek’in yanı sıra Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici ve organik tarım sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcileri katıldı.