Temmuz Haberleri

Temmuz Haberleri

MSKÜ’de Hemşirelik Haftası kutlandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ile Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi (MEAH) Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü ve Öğrenci Hemşirelik Topluluğu iş birliğinde Hemşirelik Haftası Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonunda çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Akdenizli, Partilileri Selamladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonu’nda AK Parti Muğla İl Başkanlığı tarafından düzenlenen tanıtım toplantısında Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, partilileri selamladı.

Kökten, Partilileri Selamladı

AK Parti Muğla İl Başkanlığı tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonu’nda düzenlenen tanıtım toplantısında Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, partilileri selamladı.

Ayçin Kantoğlu MSKÜ’de “Gazze Bilinmez Toprak” Konferansı Verdi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) bünyesinde Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonu’nda 22 Aralık Cuma günü “Gazze Bilinmez Toprak; Terra Incognita Konferansı” düzenlendi.

Dolu yağışı domates tarlasında zarara neden oldu

Muğla’nın Datça ilçesinde öğle saatlerinde sağanak yağış sonrası Fındık büyüklüğünde yağan dolu yağışı yaklaşık 60-70 dönüm güz domatesi tarlasında zarara neden oldu.

Kaymakam Ertaş kermes açılışına katıldı

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu ile birlikte Fethiye İlçe Müftülüğü, Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Erkek Kuran Kursu ve Çamköy Hz. Fatıma Kız Kuran Kursu'nun ihtiyaçları için düzenlenen yardım kermesinin açılışına katıldı.

Fethiye İlçe Müftülüğü Yardım Kermesi Düzenliyor

Fethiye İlçe Müftülüğü, Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Erkek Kuran Kursu ve Çamköy Hz. Fatıma Kız Kuran Kursu’nun ihtiyaçları için yardım kermesi düzenliyor. Fethiye İlçe Müftüsü Kamil Oktay, düzenlenecek kermes ile ilgili bilgileri mikrofonlarımıza aktardı.

Hava sıcaklığının yükselmesi bekleniyor

Fethiye’de Ekim aylarının sonuna gelinmesine rağmen Temmuz ayından kalma sıcak havalar yaşanıyor. Fethiye’de hava sıcaklığının 34 derecelere kadar yükselmesi bekleniliyor. 

Mevlidi Nebi Haftası münasebetiyle personel buluşması düzenlendi

Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Kur'an Kursu'nda düzenlenen programda, personel ile sohbet edildi. Mevlidi nebi haftası münasebetiyle yapılacak olan etkinlikler üzerinde fikir alışverişi yapıldı.

Mevlidi Nebi Haftası kapsamında personel buluşması düzenlendi

Fethiye Müftülüğü tarafından Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Kur'an Kursu'nda düzenlenen programa müftülük personelleri katıldı. 

Yeni adli yıl başladı

20 Temmuz tarihinde başlayan adli tatil bugün sona erdi. Muğla’da yeni adli yıl açılışı Cumhuriyet meydanında düzenlenen tören ile başladı.

Bin 619 personeli için 25 milyon TL promosyon anlaşması

 Muğla Büyükşehir Belediyesi personelinin bankaların verdiği promosyondan en yüksek oranda yararlanması için 25 Temmuz 2023 tarihinde açık arttırma usulü ile bankacılık hizmetleri ve promosyon ihalesi düzenledi.

Milasspor’da Görev Dağılımı Yapıldı

Süper Amatör Lig’de yer alan Milas Belediyesi Beçin Gençlik Spor’un ismi 29 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleştirilen Genel Kurul sonucunda Milas Belediyesi Milas Spor olarak değişti.

Kıyıkışlacık Yeni Yüzüyle Dünyayı Karşılamaya Hazırlanıyor

Milas Belediyesi tarafından Temmuz ayı içerisinde ihalesi gerçekleştirilen Milas Kıyıkışlacık Ziyaretçi Karşılama Merkezi Projesi ile ilgili yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Kıyıkışlacık Yeni Yüzüyle Dünyayı Karşılamaya Hazırlanıyor

Milas Belediyesi tarafından Temmuz ayı içerisinde ihalesi gerçekleştirilen Milas Kıyıkışlacık Ziyaretçi Karşılama Merkezi Projesi ile ilgili yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Üniversite Tercih Dönemi Yarın Sona Eriyor

17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleşen TYT, AYT, YDT oturumlarından oluşan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları 20 Temmuz tarihinde açıklanmıştı. Tercihler için listeler 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında alınıyor.

Muğla “Tatilcilerin Gözdesi” Oldu

Temmuz ayında tatilcilerin internet üzerinden yaptıkları lokasyon ve seçenek aramalarında Muğla'daki tatil yerleri özellikle yoğun ilgi gördü.

Başkan Oktay: “Her zaman işçimizin yanındayız”

Marmaris Belediyesi Personel A.Ş. ile Genel İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi çerçevesinde 1 Temmuz-31 Aralık 2023 arası ücret zammı protokolü imzalandı.

Muğla, Ege’deki iller arasında dördüncü sırada yer aldı

Ege İhracatçı Birliklerinin Temmuz ayı ihracat rakamları açıklandı. Ege Bölgesinin Temmuz ayı ihracat toplamı 2 milyon 429 milyon dolara ulaşırken, Muğla, 98 milyon dolarlık ihracat ile Ege’deki iller arasında dördüncü sırada yer aldı. Muğla en fazla ihracatı su ürünleri ve yaş sebze meyvede gerçekleştirdi.

Tatilciler Muğla'yı Tercih Etti

Türkiye’nin otel ve villa arama platformu Neredekal.com, Temmuz ayında tatil için yapılan aramaların detaylarını paylaştı.  Bu yaz tatil destinasyonlarında yaşanan fiyat artışı tatil yapmak isteyenlerin tercihlerini Muğla ve Mersin üzerinde yoğunlaştırdı. 

"Büyü var" diyerek ormanı yaktı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde 30 Temmuz Pazar günü Kızıldağ mevkiinde başlayan ve Muğla’nın üzerinde büyü olduğu ve büyüyü bozmak için ormanı yakan şüpheli adliyeye sevk edildi.

Orman şehitleri adına hayrat çeşmesi yapıldı

2021 yılında meydana gelen orman yangınlarında hayatlarını kaybeden Görkem Hasdemir ve Şahin Akdemir’in hatırasını yaşatmak için Marmaris Belediyesi tarafından orman şehitleri çeşmesi yaptırıldı. Çeşme 29 Temmuz’da başlayan yangının yıldönümünde orman şehitlerinin yakınlarının da katılımıyla hizmete sunuldu.

Muğlalı hokeyciler Türkiye Şampiyonu oldu

24-30 Temmuz 2023 tarihleri arasında Antalya'nın Alanya ilçesinde yapılan 54 takımın katıldığı U15 Hokey Türkiye Şampiyonasında GSB Spor Okulları ve Ortaköy Spor Kulübü ve Ege Yıldızları Spor Kulübü sporcularından oluşan Muğla İl Karması Kız Hokey Takımı Türkiye Şampiyonu oldu.

Milas Belediyesi Milasspor’un Yeni Yönetimi Belli Oldu

2022-2023 futbol sezonunda Milas’ı Muğla Süper Amatör Küme Ligi’nde temsil eden Milas Belediyesi Beçin Gençlikspor, 29 Temmuz Cumartesi günü, Milas Belediyesi Aşkidil Salonunda yapılan olağan genel kurul toplantısı sonrasında yeni yönetimini belirledi.

Heijan ve Muti Geri Sayımı Başladı

Heijan ve Muti, 31 Temmuz Pazartesi akşamı Revolution Night Club Fethiye'de sahne alacak.

TUI ile Bodrum Turizmi Görüşüldü

TUI Üst Düzey Yöneticileri 26 Temmuz Çarşamba günü Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya ve Yönetim Kurulu Üyesi/TUI Bodrum Operasyon Müdürü Arif Ceylan Satı ile bir araya geldi.

Orman yangınında hayatını kaybeden gönüllü Akdemir unutulmadı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 29 Temmuz 2021 yılında çıkan büyük orman yangınında orman söndürme çalışmalarında gönüllü olarak görev yaparken hayatını kaybeden Şahin Akdemir için Orman İşletme Müdürlüğü önünde lokma hayrı yapıldı.

KPSS Alan Bilgisi Sınavları hafta sonu yapılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Alan Bilgisi oturumları 29-30 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

Barbunn’da ‘Derya Bedavacı’ Sahne Alacak

Fethiye'nin en gözde mekânlarından BarBunn Cafe Bistro'da 'Yaz Konserleri' kapsamında Derya Bedavacı, 28 Temmuz Cuma günü sahne alacak.  

Heijan ve Muti 31 Temmuz’da Revolution Night Club’da

Heijan ve Muti, 31 Temmuz Pazartesi akşamı Revolution Night Club Fethiye’de sahne alacak.