Yüzyıl Haberleri

Yüzyıl Haberleri

'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli', Muğla'daki eğitim yöneticilerine tanıtıldı

Millli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Türk eğitim sisteminde köklü değişiklikler öngören "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli", Muğla'daki eğitim yöneticilerine tanıtıldı.

Kayaköy: Fethiye’de bulunan büyüleyici hayalet köy

Fethiye'nin tarih kokan beldelerinden olan Kayaköy, yüzyıllardır varlığını sürdüren antik bir kent. Kayadan yapılmış evleri ve senelerdir yapısını koruyan mimarisiyle tatil planlarının vazgeçilmezi olan kent, şehir hayatından uzaklaşıp kafa dinlemek isteyenler için oldukça ideal bir seçim. Terk edilmiş olan köy şimdilerde adeta hayalet bir köyü andırıyor. Peki, Kayaköy neden terk edildi? Kayaköy'ün tarihi ne?

Türkiye Yüzyılında, Seydikemer’e Şehit Aileleri Ve Gaziler Derneği Kazandırıldı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli öncülüğünde, Türkiye Yüzyılında Seydikemer’e Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği kazandırıldı. Derneğin açılışında konuşan Seydikemer Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Temsilcisi Güneydoğu Gazisi Abdullah Kaba; “Belediye Başkanımız Sayın Önder Akdenizli’ye bir dernek binası ihtiyacımız olduğunu bildirdiğimiz zaman “Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz bizim baş tacımızdır” diyerek derneğimizin inşasını derhal başlatmış, kısa bir zamanda bu derneğimizin yapılmasını sağlamıştır” ifadelerini kullandı.

Akdenizli, Seçim Çalışmalarına Yayla Mahallelerinde Devam Etti

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmalarına Seydikemer’in Yayla Mahallelerinde devam etti. Akdenizli, Türkiye Yüzyılında, Seydikemer’in 10’uncu yılında rekor oy almayı hedeflediklerini belirtti.

8 Başlıkta Ak Parti'nin Seçim Beyannamesi Açıklandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi'nde yapılan programda seçim beyannamesini açıkladı. Ana teması "Gerçek belediyecilik" olan beyannamede, "AK Parti Yerel Yönetim Vizyonu, Katılımcılık, Şeffaflık ve Hesap Verebilirlik, Dirençli Şehirler, Türkiye Yüzyılı'nda Şehir ve Çevre, Toplumsal Refah Öncelikli Şehir Ekonomileri, Huzurlu ve toplumsal yapı için Duyarlı Sosyal Belediyecilik, Kültür Üreten Şehirler, Hizmet ve Eser Belediyeciliği" şeklinde 8 başlık var.

Amos Antik Kenti’ndeki keşif heyecanlandırdı

Marmaris’in kültürel mirası Amos Antik Kenti’nde devam eden kazı çalışmaları sonucunda yeni bir keşif daha yapıldı. Yaklaşık 3 bin yıllık tarihe sahip antik kentte yapılan kazı çalışmaları sonucunda 10 adet amfora (dikey kulplu kap) bulundu. Bir tanesi tam olmak üzere, diğerleri parçalar halinde ele geçen amforaların M.Ö. 2. yüzyıla ait Rodos amforaları olduğu ve çalışmaların hala devam ettiği belirtiliyor.

AK Parti Olarak: “Tarih Yazacağız”

Seydikemer  AK Parti İlçe Başkanı Ali Büklü; “Seydikemer’i AK Belediyecilikle tekrar buluşturmak için belediyemizle birlik ve beraberlik içerisinde gece gündüz demeden çalışacağız. Türkiye Yüzyılın da Seydikemer ve Muğla’da tarih yazacağız” dedi.

Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Çalıştayı Gerçekleştirildi

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Muğla İl Çalıştayı gerçekleştirildi.

Seydikemer’i Türkiye Yüzyılına Taşıyacak Projede Gelinen Son Nokta Görüşüldü

Cumhuriyet’in 100. Yılında Seydikemer’in değerine değer katacak Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi projesinde gelinen son aşama Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında yapılan toplantıda ele alındı.

Cumhuriyetin 100. Yılı Fotoğraf Sergisi

Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcı olan Cumhuriyetimizin 100. Yılı farklı etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu kapsamda Cumhuriyetin 100. Yılı münasebetiyle “100 Yıldır Aynı Aşk ve Heyecanla” temalı bir fotoğraf sergisi düzenlenmiştir. 

Başkan Gürün, "Cumhuriyeti İkinci Yüzyıla Siz Gençler Taşıyacaksınız"

Cumhuriyetin Kuruluşunun 100. Yılı dolayısıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayı ve grup Gripin konserine binlerce Muğla vatandaş katıldı.

Seydikemer’de 7’den 70’e Herkes Cumhuriyeti Böyle Kutladı!

Seydikemer’de, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında, fener alayı gerçekleştirildi.7’den 70’e yüzlerce vatandaşın katıldığı etkinlikte Yüzüncü Yıl Logosu ve Türkiye Yüzyılı Logosu, Hükümet Konağı ve Belediye Hizmet Binasını süsledi.

“Cumhuriyetimize İkinci Yüzyılda da Sahip Çıkacağız”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yıl dönümünde yayımladığı yazılı mesajında, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında da Atatürk’ün ilke ve devrimleri ışığında yürümeye devam edeceklerini kaydederek, “Bizler var oldukça Cumhuriyetimize sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz.” dedi.

2 asırlık gelinlik, 184 yıllık binada sergileniyor

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Olgunlaşma Enstitüsüne Bodrumlu bir vatandaş tarafından bağışlanan 150-200 yıllık gelinlik, Enstitü’nün 184 yıllık binasının girişinde camekan içinde sergileniyor. Has ipekten yapılan gelinliğin üzerindeki nakış ve işlemeler ilk günkü gibi duruyor.

Amos'taki Kazılarda Deprem İzlerine Rastlandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) tarafından yürütülen Amos Antik Kenti arkeolojik kazılarında, MS. 3. yüzyılda gerçekleşen ve buradaki iskânı sona erdiren büyük depremin izleri ortaya çıkarıldı.

Bodrum’da Özel Bir Festival

Müziğin iyileştirici ve birleştirici etkisi ile orman yangınlarına dikkat çekmek isteyen OPUS MÜZİK Festivali için geri sayım başlıyor. Orman yangınlarını önlemede büyük bir öneme sahip Frank Kaktüsünün yaygınlaştırılarak yetiştirilmesine dikkat çekmek hepimizin yüreklerini yakan yüzyılın felaketi 11 ilimizde gerçekleşen depremden zarar gören vatandaşlarımıza yardım toplamak amacıyla Opus Müzik Festivali bu yıl daha güçlü bir kadroyla 1-9 Eylül tarihlerinde 6 konserle birlikte geliyor.

“Türkiye Yüzyılına yakışır bir toplu sözleşme olacağına inanıyorum”

Başkanı Özcan Çiçek ve yönetimi Toplu Sözleşme teklifi hakkında açıklamalarda bulundu .Memur-Sen Muğla İl Başkanı Özcan Çiçek, kamu görevlilerin 2024-2025 yıllarını kapsayacak olan mali, sosyal ve özlük hakları ile çalışma şartlarını düzenleyecek anayasal ve demokratik haklarını müzakereye açacak 7. Dönem Toplu Sözleşme tekliflerini kamuoyu ile paylaştı.

15 Temmuz Şehitleri Seydikemer'de Anıldı

Seydikemer'de FETÖ Terör Örgütü'nün hain darbe teşebbüsüne karşı verilen şanlı zaferin 7'nci yıldönümünde 'Türkiye Yüzyılının Kahramanları' temalı 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı düzenlendi.

Türkiye’nin Börülce merkezi Muğla

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Başkanlar Kurulu’na katılarak Muğla’nın ‘Türkiye Yüzyılı’nda hızla artan tarımsal üretim potansiyeli ve ihracatı ile ilgili bir sunum yaptı.

Muğla Türkiye Yüzyıl’ına Milli Teknoloji Hamlesi İle Yürüyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının (T3) ortak çalışması sonucu başlatılan Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nin robotik kodlama modülü proje şenliği başladı.

Muğla Turizmi Türkiye Yüzyılına Hazır

Ülkemizin en yoğun turizm hareketliliği yaşanan destinasyonlarının başında gelen Doğal, tarihi ve kültürel varlıklar açısından zengin bir potansiyele sahip olan Muğla’da turizmin 2022 yılı performansının değerlendirildiği, “Türkiye Yüzyılında Muğla Turizmi” projelerinin görüşüldüğü toplantı Muğla Valisi Orhan Tavlı Başkanlığında yapıldı.

Gürün; “İkinci yüzyıla ikinci Kemal ile gireceğiz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Millet buluşması mitingi öncesi bir konuşma yaptı. 

Milletvekili Adayı Otgöz, 'Türkiye Yüzyılı İçin Doğru Adımlar'

AK Parti Muğla Milletvekili Adayı Yakup Otgöz, seçim çalışmalarına devam ediyor. Muğla’nın Menteşe, Ula ve Fethiye ilçelerini ziyaret ederek seçim çalışmalarına aralıksız devam eden Yakup Otgöz, 14 Mayıs’ta Muğla’da zafer yazacaklarını ifade etti.

Şifalı termal sular turizme kazandırılıyor

Berrak denizi, kumları ve doğal güzelliğiyle yaz aylarının en gözde tatil beldelerinden olan Marmaris İçmeler, şifalı doğal yeraltı suları ile önümüzdeki dönemde kış turizminde de adından söz ettirmeye hazırlanıyor. Yüzyıllar önce Marmaris İçmeler’de pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan termal sular, bugün alternatif ve tamamlayıcı tedavi arayışında olanların uğrak noktası olarak öne çıkıyor.

OTGÖZ ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Yüzyılın inşası için AK Parti Muğla Milletvekili aday adayı Yakup Otgöz ziyaretlerini sürdürüyor.

AK PARTİ MUĞLA MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OTGÖZ: “TÜRKİYE YÜZYILI İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

AK Parti'de 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için 81 ilde aday belirleme işleminin ilk ayağı olan teşkilat temayül yoklaması Muğla’da da yapıldı. AK Parti Muğla Milletvekili Aday Adayı Yakup Otgöz; “Temayül yoklamalarımızın başta teşkilatımız olmak üzere, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

SESSİZ CANLARIN DA KAHRAMANI OLDULAR

Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkez üslü depremlerin ardından 60 kişilik ekiple deprem bölgesine giden Marmaris Arama Kurtarma ve önleme Ekibi'nden (MAKE) bir grup gönüllü evcil hayvanlarını arayan insanlar için ağır hasarlı binalara girip evlerden can dostlarını kurtarmak için görev aldı.

DEPREMLERİN ARDINDAN SİGORTA SEKTÖRÜNDE EN ÇOK NELERDEN ŞİKÂYET EDİLDİ?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve yüzyılın felaketi olarak adlandırılan depremlerin etkileri devam ederken, DASK ve konut sigortası en çok tartışılan konular arasında yer aldı. Şikâyetvar sitesi verilerine göre, Şubat ayında konut sigortalarında şikâyetler yüzde 23 arttı. Şikâyetvar ’da DASK sayfası son 30 günde 67 bin 531 kez görüntülenirken, deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlar ekspertizlerin gelmemesinden ve DASK’a ulaşamamaktan şikâyet etti 

DEPREMZEDELER İÇİN 8 BİN UYKU TULUMU HAZIRLANIYOR

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve yüzyılın felaketi olarak adlandırılan, Kahramanmaraş merkezli 7,6 ve 7,7'lik iki büyük depremle sarsılan bölgeye, Muğla bölgesinden yardımlar devam ediyo

DEPREME ANTAKYA'DA YAKALANAN GENÇ KIZ BUGÜN MARMARİS'TE DEFNEDİLDİ 

Yüzyılın felaketi diye tanımlanan Kahramanmaraş merkez üslü depremlerin ardından tüm ülkeyi yasa boğan felakette Marmarisli vatandaşlar memleketlerine getirilerek toprağa veriliyor.