Evlilik maliyeti en az 200 bin TL

Düğün sezonun devam etmesiyle çarşı-pazarda hareketli günler sürüyor. Ancak enflasyonla birlikte düğün maliyetleri de son yılların zirvesinde. Beyaz eşyasından mobilyasına, gelinlikten salon kirasına kadar bir düğünün maliyeti en az 200 bin TL. 

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Evlenmenin başlıca masraf kalemleri olan düğün, çeyiz, takı, ev eşyaları için çiftler minimum 200 bin TL’lik bir harcama yapıyor. Fethiye’de yapılan araştırmadan çıkan sonuçlar, yeni evlenecek çiftleri kara kara düşündürecek türden. Buna göre, evlenmenin başlıca masraf kalemleri olan düğün, çeyiz, takı, ev eşyalarının maliyeti 200 bin TL’ye yaklaştı.

Yeni evlenecek çiftleri en çok zorlayan masrafların başında salon kiraları geliyor. 200 kişilik bir organizasyon için kuru pasta ve meşrubat ikramından oluşan en basit düğün bile 50 bin TL’den başlıyor.

Mobilya ve elektronik 150 bin TL
Çiftlerin bütçesini alt üst eden bir başka kalem ise mobilya. Sektörde ortalama kalitedeki salon, oturma, yatak odası takımları ve aksesuarlarının toplam fiyatı 100 bin TL’den başlıyor. Televizyon, bilgisayar, buzdolabı, çamaşır-bulaşık makinesi, ocak, fırın, ütü, süpürgeden oluşan beyaz eşyaların ortalama fiyatı da en düşük etiketli ürünler tercih edilse bile 50 bin TL’yi buluyor.

Gelinlik, damatlık, organizasyon gibi fiyatlar da 50 bin TL
Perdeler, halılar, yemek takımları, küçük ev aletleri gibi küçük kalemler isimlerinin aksine maliyette 50-55 bin TL’yi bulan toplam fiyatları ile bütçeyi sarsıyor. Gelinlik, damatlık, fotoğraf ve video çekimleri, gelin arabası süslemesi, depozito dâhil ilk ev kirası da 50 bin liralık maliyetiyle çiftlerin ve ailelerin cüzdanlarını hırpalıyor. Düğünlerin olmazsa olmazı takıda ise ince bileziklerin fiyatları 15 bin lira. Kız ve erkek tarafının ikişer bilezik takması halinde bile takının maliyeti 60 bin liradan başlıyor.

Çetin, “Her bütçeye göre fiyatlar var”
Beyaz eşya fiyatları hakkında bilgi veren Tuğba Çetin, “Her bütçeye göre fiyatlar var. Çeyiz kampanyaları ise 50-100 bin lira arasında. Buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesi bunların içinde yer alıyor. Ufak ev aletlerini de dâhil edersek 50-60 bin liraya mal ediliyor” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN