Fethiye'de Bursluluk Sınavı Gerçekleştirildi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik açtığı Bursluluk Sınavı tüm Türkiye'de olduğu gibi Fethiye'de yapıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Ortaokul ile lise bir ve ikinci sınıf öğrencileri için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan Bursluluk Sınavı tüm Türkiye’de olduğu gibi Fethiye’de de gerçekleştirildi. 2 saat süren sınava öğrenciler sabah 09.00 itibarı ile alınmaya başladı. Sınav, 11.00’da öğrencilerin sınav kâğıtlarını teslim etmesiyle beraber sona erdi. Bursluluk sınav sonuçları önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacak.

Bursluluk sınavına giren ortaokul öğrencileri Suna Su Bayram, Ela Arıcan ve kızının sınavdan çıkmasını heyecanla bekleyen Ela’nın velisi Özcan Arıcan, FRT TV mikrofonlarımıza açıklamalarda bulundu.

“Soruların çoğu kolaydı”
MEB’in ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik açtığı Bursluluk sınavına giren ortaokul öğrencisi Suna Su Bayram: “Ortaokul öğrenciyim. Bugün bursluluk sınavına girdim. Soruların çoğu kolaydı. İyi bir sınav oldu benim adıma. Sosyal bilgiler dersi ile matematik dersi beni birazcık sınavda zorladı.” Dedi.

“Sınav sorularını bayağı kolay sormuşlar”
Bursluluk sınavının sorularının kolay olduğunu belirten ortaokul öğrencisi Ela Arıcan: Sınavım çok güzel geçti. Aslında sınav sorularını bayağı kolay sormuşlar. Matematik dersinden 2, Türkçe dersinden ise bir boşum var. Geri kalan tüm soruları yaptım. İnşallah doğrularım fazla çıkar. Bu sınavı kazanmayı umuyorum. İfadelerini kullandı.

“Veliler olarak sınava giren çocuklarımızdan daha heyecanlıyız”
Kızı Ela Arıcan’ın sınavdan çıkmasını heyecanla bekleyen veli Özcan Arıcan: “Kızım bugün bursluluk sınavına girdi. Hayırlısı ile çıkmasını bekliyoruz. Biz veliler olarak sınava giren çocuklarımızdan daha çok heyecanlıyız. Bursluluk sınavında ne kadar adaletli bir sistem var çok bilmiyorum. Liselere geçiş sınavı öncesi bu sınav aslında bizim için bir deneme oldu. Bu sınavdan çok maddi beklentimiz olmasa da bizim için bir deneme oldu. Çocukların annesinin babasının heyecanla beklediği gibi biz de evladımızı bekliyoruz. Daha önceki sınavlarda çok az puanlarla kaybetmiştik. Şimdi daha hayırlısı olmasını temenni ediyoruz.” Diyerek sözlerini noktaladı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN