Fransız Gazeteciden Kaymakam Çalık'a Ziyaret

İMEAK Deniz Ticaret Odası organizesinde Fethiye'ye gelen ünlü Fransız gazeteci Figaro Nautisme yazarı Albert Brel Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'ı makamında ziyaret etti.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

İMEAK Deniz Ticaret Odası organizesinde Fethiye’ye gelen ünlü Fransız gazeteci  Figaro Nautisme yazarı Albert Brel; Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarete İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye şubesi yönetim kurulu başkanı Şaban Arıkan ile İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye şubesi müdürü Bülent Telli ve aynı zamanda tercümanlık yapan Muğla İl Kültür ve Turizm Müdür yardımcısı, Fethiye İlçe halk Kütüphanesi müdür vekili Atilla Özgül katıldılar…

“TÜRKİYE İLE İYİ İLİŞKİLER İÇERSİNDEYİZ”

Ünlü Fransız gazeteci  Figaro Nautisme yazarı Albert Brel açıklamasında “Fransa’nın en önemli medya kuruşlarından Figaro Nautisme gazetesinin baş yazarlarındanım. Fransız ve Türk yetkililerinin birlikte yapmış olduğu tanıtım çalışmaları kapsamında Fethiye’deyim. Fethiye bölgesindeki Deniz Turizmi üzerine haberler yapmak için buradayım. Fethiye’de  Deniz turizminin de  güzel bir hareketlilik gördüm. Ziyaretten dolayı çok memnunum” dedi. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Albert Brel “maalesef turizmde diğer ülkelerde olduğu gibi terör olayları olmakta ve  siyasi politikaların neticesinde ülkeler kötülenebiliyor ama Türkiye için Fransa’da olumlu bir hava var. Türkiye ile iyi ilişkiler içersindeyiz. Bizim için bir sorun yok. Daha da iyi olacağına ve turizm ilişkilerinin de artacağına inanıyorum” dedi.  Fransız turistin daha çok kurvaziyer turizmi tercih ettiğini söyleyen Albert Brel “Fethiye ve özellikle Ölüdeniz deniz turizmi açısından çok elverişli bir bölge. Denizi çok temiz ve berrak olarak gördüm. Özellikle Kurvaziyer gemilerinde Fethiye limanına uğraması ve rotalarına alması konusunda da  çeşitli yazılar yazacağım. Fethiye halkını çok cana yakın ve güler yüzlü buldum. Bunları özellikle yazılarımda belirteceğim. Yeşilin ve mavinin bir arada olduğunu belirteceğim.  Bu yazılarım neticesinde Fethiye’de turizmin daha iyiyi doğru gideceğini ümit ediyorum” dedi.

“EN BAŞTA FRANSA’DAN DALAMAN’A UÇAK SEFERLERİNİN OLUŞMASI LAZIM”

 

Ziyaretten dolayı Ünlü Fransız gazeteci  Figaro Nautisme yazarı Albert Brel’e teşekkür eden “Deniz Ticaret Odamızın misafiri olarak Fransız Gazeteci Sayın Albert  Brel’in bu ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum. İlçemizin tanıtımı ve turizm potansiyelini arttırmak amacıyla Deniz Ticaret Odamız tarafından başlatılan etkinlik ve eylem neticesinde yabancı gazetecileri misafir edeceğiz.  Özellikle deniz turu gerçekleştirecekler ve misafirimizin daha çok  ülkemizi tanıyıp etkileneceğini düşünmekteyim. Fethiye ve Göcek koyları gerçekten dünyanın en güzel coğrafyasına sahip bir bölge. Fransa ile ortak medeniyet kültürümüz var. Akdeniz kültürünün ortak özellikleri mevcut. Fransızları Türkiye’yi ve Fethiye’yi tanıyıp gelmeleri yeni bir turizm potansiyeli oluşturacak. Bildiğim kadarıyla Fransa’dan Dalaman’a uçak seferleri yok. En başta bunun oluşması lazım. Bununla ilgili başarılı bir tanıtım yapılırsa Ölüdeniz için güzel bir potansiyel demektir. Tarihten gelen ilişkilerimiz var. Fransız haklıda Türkiye’yi biliyor ve bizde Fransızları biliyoruz. Halklar arasında düşmanlıklar yok. Avrupa’da siyasi havanın Türkiye aleyhinde estirilmek istenmesiyle halklar arasında bir sorun çıkarmayacağını düşünüyorum. Yine Avrupalı  turistler yönetimlerinin açıklamalarını dinlemeyerek Türkiye’ye akın akın tatile geliyorlar. Ben bu güzel çalışmadan dolayı deniz Ticaret Odamıza teşekkür ediyorum” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN