FTSO Üyelerine İndirimli Dil Kursu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan anlaşmayla FTSO üyeleri yabancı dil kurslarından indirimli olarak faydalanacak.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan anlaşmayla FTSO üyeleri yabancı dil kurslarından indirimli olarak faydalanacak.

İngilizce ve Rusça dillerinde düzenlenecek yabancı dil kursları Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyesi olan işverenlerin ve üyelerinin sigortalı çalışanlarının yabancı dil bilgisi ihtiyacının karşılanması amacıyla bu yıl da gerçekleştirilmeye devam ediyor.

Amerikan Kültür Derneği, TEOL Yabancı Dil Okulları ve İngiliz Kültür Derneği iş birliği ile düzenlenecek olan indirimli İngilizce ve Rusça yabancı dil kursu kayıtları 19 Ocak 2017 tarihinde karşılıklı atılan imza töreni ile başladı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan protokole FTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Günay Özütok, TEOL Dil Okulları Fethiye Şubesi Kurucu Müdürü Cihan Yeşiltepe, Amerikan Kültür Derneği Dil Okulları Kurucu Müdürü Selçuk Çapar, İngiliz Kültür Derneği Dil Okulları Kurucu Müdürü Ahmet Mican katıldı.

FTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Günay Özütok, protokol imza töreninda yaptığı konuşmada FTSO üyelerinin ihtiyaçları olan dil kurslarını indirimli indirimli almaları için çalıştıklarını belirterek “Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak, her alanda üyelerimize destek olmak için çaba sarf ediyoruz. Bölgemizde en önemli sektörlerden birisi de turizmdir. Bu anlamda tüm işletme çalışanlarının yabancı dil öğrenmesine ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Üyelerimizin yabancı dil kurslarından indirimli olarak faydalanması için protokol imzaladığımız her 3 dil okulu yöneticilerine de işbirliği için teşekkür ediyorum. Biz bu ilişkiyi geliştirerek büyütmek istiyoruz. Bu yıl üç kuruluşla protokol imzaladık. İnşallah üyelerimiz faydalanır ve ilçemize bir değer katar.” dedi.

TEOL Dil Okulları Kurucu Müdür Cihan Yeşiltepe de şu ifadelere yer verdi: “TEOL dil okulları olarak Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile protokol yapmaktan çok mutluyuz. Fethiye turizmle yaşayan bir şehir. Hem çalışanların hem işverenin yabancı dile çok ihtiyacı var. Biz de bu anlamada bütün öğrencilerimize en iyi eğitimi verme garantisi sunuyoruz. Ticaret odamıza da eğitimi desteklediği için teşekkür ediyoruz.”

“Başka hiçbir Odanın böyle bir hizmeti yok”

Türkiye’de başka hiçbir ticaret odasının böyle bir hizmetinin olmadığını vurgulayan Amerikan Kültür Dil Okulları Kurucu Müdürü Selçuk Çapar; “Amerikan Kültür olarak yaptığımız hizmetten çok memnunuz. Turizm bölgesiyiz. Birinci hatta ikinci dile ihtiyaç var. Türkiye’de hiçbir ticaret odasında yok böyle bir hizmet. Ben bunun araştırmasını yaptım. Amerikan Kültür olarak 2009 yılından bu yana FTSO iş birliği ile birçok eğitim düzenledik. Sayın başkanımıza ve vekiline teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

“En iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz”

İngiliz Kültür Dil Okulları Müdürü Ahmet Mican da “İngiliz kültür olarak böyle bir hizmet vermekten memnunuz. İlçemiz turizm sektörü ağırlıklı olduğu için elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz. Tüm eğitim kurumlarında standart olduğu üzere en iyi kalitede hizmet vermek için çalışıyoruz.” Sözlerine yer verdi.

Protokolün FTSO üyelerine sunduğu imkanlar

19 Ocak 2017 tarihi itibariyle başlayacak kurslarda, 80 saatlik (1 seviye) yabancı dil eğitimi verilecek. Başvuruda bulunan FTSO üyesi ve/veya FTSO üyesi işletmelerin sigortalı çalışanlarına 80 saatlik (1 seviye) yabancı dil eğitimi ücretinde 220 TL indirim yapılacak. FTSO, bu indirim bedelini üyeler ve üye çalışanları adına protokol kapsamındaki dil okullarına ödeyecek.

Kimler, nasıl faydalanabilir?

Düzenlenecek indirimli dil kursları 100 kişi ile sınırlı ve her işletme için 4 kişilik kontenjan bulunmaktadır. İlgilenenler kayıt için Amerikan Kültür Derneği: 614 71 87, TEOL Dil Okulları: 614 83 65, İngiliz Kültür Derneği: 612 01 21 numaralı telefonlardan bilgi alabilirler.

Kursa katılabilmek için gerekli evraklar; FTSO üye işverenleri için işletme kaşesi ve nüfus cüzdanı fotokopisi, FTSO üye çalışanları için son 3 aya ait maaş bordrosu ve nüfus cüzdanı fotokopisidir.

Bugüne kadar 437 kişi katıldı

 

2009 yılından beri her yıl sonbahar ve kış dönemlerinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından üyelerine yönelik düzenlenen indirimli dil kurslarından şimdiye kadar 437 kişi faydalandı. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN