Ekonomi

Son dakika Ekonomi haberler, en son Ekonomi haberler, Ekonomi haberler burada, haber oku | Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Çağla-badem hasadı başlıyor

Türkiye'nin doğusu karla mücadele ederken batıda hava sıcaklığı 20 dereceye ulaştı. Ege ile Akdeniz'in kesiştiği noktada bulunan ve ılıman iklimi ile dikkat çeken Muğla'nın Datça ilçesinde badem ağaçları beyaz gelinliğini giyerek çiçek açtı ve üretici ilk çağla meyvesini tüketiciye ulaştırmak için gün sayıyor.

KYK burs ve kredi ödemeleri başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, yükseköğrenim öğrencilerinin şubat ayı burs ve kredi ödemelerinin hesaplarına yatmaya başladığını açıkladı.

Londra’da dil eğitimi aldı, baba ocağına dönüp zeytinyağı işine girdi

Uzun yıllar kurumsal firmalarda görev yapan ve Londra'daki dil eğitimi sırasında katıldığı bir programda zeytinyağının hikayesinden etkilenen Nasibe Karataş, Muğla'nın Milas ilçesindeki baba ocağına geri dönerek zeytinyağı işine girdi.

Yapılandırma başvuruları bugün sona eriyor

Borçların yeniden yapılandırılması için hayata geçen düzenlemede bugün başvuru için son gün. Yapılandırmadan yararlanmak isteyen mükelleflerin mesai bitimine kadar başvurularını yapmaları gerekiyor.

Şekere yüzde 10 zam yapıldı

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş., bir kilogram kristal şekerin fiyatını KDV hariç 3,57 liradan 3,93 liraya yükseltti.

Menteşe Belediyesinden tip proje uygulaması

Menteşe Belediyesi tarafından 2014 yılında Büyükşehir Kanunu kapsamında köylerin mahalle statüsüne dönüşmenin ardından kaçak yapılaşmayı önlemek amacıyla kırsal mahallelerde ev yapmak isteyen vatandaşlar için hazırlanan Tip Proje uygulamasına 210 başvuru yapıldı. Başvuruların 63 tanesinin inşaat ruhsatı, 21 tanesinin de yapı kullanım izinleri verildi.

Aralık ayında Muğla’nın ihracatı arttı, ithalat azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu Denizli Bölge Müdürü Özer Coşkun Aralık ayı Muğla genel ticaret sistemine göre ithalat ve ihracat rakamlarını açıkladı. Genel ticaret sistemine göre ihracat yüzde 47,2 arttı, ithalat yüzde 11,9 azaldı.

2020 yılında yaklaşık 100 bin ton yaş sebze ihracatı yapıldı

Hem tarım hem de turizm şehri olan Fethiye, gümrük faaliyetinin en fazla olduğu yerlerden birisi… Fethiye Gümrük Müdürlüğü, 2020 yılında yapılan faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulundu. 

Muğla’da 2019 yılı kişi başı Gayrisafi Yurtiçi Hasıla 56 bin TL oldu

Türkiye İstatistik Kurumu 2019 yılı, il bazında Gayrisafi Yurtiçi Hasıla istatistiklerini yayımladı. TÜİK Denizli Bölge Müdürü Özer Coşkun tarafından verilen bilgiye göre Muğla'da kişi başına Gayrisafi Yurtiçi Hasıla değeri 56 bin 463 TL oldu.

Muğla’da araç sayısı 528 bine ulaştı

Türkiye İstatistik Kurumu 2020 yılı Aralık ayı Motorlu Kara Taşıtları İstatistiklerini yayımladı. Bu kapsamda TÜİK Denizli Bölge Müdürü Özer Coşkun tarafından verilen bilgiye göre Muğla ilinde, toplam araç sayısı 528 bin 276'ya ulaştı. 2019 yılı Aralık ayında toplam araç sayısı 506 bin 829 iken, 2020 yılı Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,2 oranında bir artış göstererek 528 bin 276'ya ulaştı.

Muğlalı arıcılara eğitim

Yüzde 68'i ormanlarla kaplı olan Muğla'da çam balı üreticisinin daha fazla verim elde etmesi için 'Sürdürülebilir Arıcılık, Katma Değerli ve Verimli Üretim' çalışmaları kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi üniversite ve kooperatif ile yapılan şibrilği ile arıcımara eğitim verecek.

Muğla 2020’de 695 bin yabancı turist ağırladı

Covid-19 salgını nedeniyle tüm dünyada yaşanan seyahat kısıtlamasına rağmen, yıllık 3 milyon yabancı turisti ağırlayan Muğla, 2020 yılında 695 bin 314 yabancı turist ağırladı.

Milas OSB’nin gelmiş olduğu son aşama değerlendirildi

Muğla Valisi Orhan Tavlı Başkanlığında, Milas'ın sanayi ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan Milas Organize Sanayi Bölgesinin tamamlanan altyapı çalışmaları ve gelinen son durumu ile ilgili değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Eğitim Bir-Sen’den seyyanen zam talebi

Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, 2020 yılı enflasyon rakamlarına göre kamu görevlilerine yapılan artışlarda kamu grevlilerinin mağdur olduklarını ve Ocak 2021 ayından itibaren en düşük memur maaşının yüzde 10'u kadar seyyanen zam yapılmasını talep etti.

Muğla’ya 18 yılda 7 baraj, 3 gölet

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Muğla’ya 18 yılda 3 milyar 062 milyon 852 bin 534 TL yatırım yapılırken 7 baraj, 3 gölet inşaatı yapıldı.

Ayçiçek yağına zam üstüne zam

Ayçiçek yağına gelen zamlardan sonra yanına yaklaşılmıyor. Öyle ki 5 litrelik ayçiçek yağı 75 liraya kadar çıktı. Yüzde 20’lik zam da yolda… Fethiye’de toptan gıda market işletmeciliği yapan Aziz Küçüktahancı, “Her satın alımlarda fiyatların yüzde 10, yüzde 20 daha fazla olacağını söylediler. Önümüzdeki 2 aylık süreçte de yağ bulunamayacağını ifade ettiler. Bu bir spekülasyon mu? Onu da bilmiyoruz” diye konuştu.

Muğla’da konut satışları yüzde 27,8 azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu, Aralık ayı konut satış oranları açıklarken, Muğla’da bir önceki yılın aynı dönemine göre konut satışlarında yüzde 27,8 azalma oldu.

Başkan Çay, “Artık sona gelindi”

Menteşe İlçesi Akkaya Mahallesi sınırı içindeki “Küçük Sanayi Sitesi Alanı”nın 1/1000’lik revize uygulama imar planı, Menteşe Belediyesi tarafından askıya çıkarıldı.

Arıcılara revize destekleme tebliğine Birliklerden tepki

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın arıcılara destekleme tebliğinde yapılan revize değişiklik ile birliklere üye olma şartını ve 30 kovan sınır şartını kaldırması birlikler tarafından tepkiyle karşılandı.

Toplam 802 haber.