Ekonomi

Son dakika Ekonomi haberler, en son Ekonomi haberler, Ekonomi haberler burada, haber oku | Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Uluslararası Düğün Çalıştayı Bodrum’da yapılacak

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 2022 Mayıs ayında yapılacak Uluslararası Düğün Destinasyonları Çalıştayı için basın toplantısı düzenlendi.

Marmaris, İskandinav pazarında yükselişe geçecek

Pandemi nedeniyle tüm dünyada turizm trendlerinin değişime uğramasının ardından İskandinav ülkeleri ile olan turizm ilişkilerinin yeniden canlandırılması amacıyla geliştirme toplantısı yapıldı. Toplantı sonucunda Mayıs 2022 tarihinde Dalaman-Kopenhag uçuşu başlayacağı açıklandı.

Muğla’da araç sayısı nüfustan fazla artıyor

Türkiye İstatistik Kurumu 2021 yılı Eylül ayı Motorlu Kara Taşıtları İstatistiklerini yayımladı. TÜİK Denizli Bölge Müdürü Özer Coşkun tarafından verilen bilgiye göre Muğla'da Ağustos ayında 547 bin 119 olan araç sayısı 549 bin 826'la ulaştı.

Çilek, kırsal ailelerin geçim kaynağı oldu

Muğla Valiliği himayesinde Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen ve 6 etap boyunca devam eden 1,2 milyon TL bütçe ile yüzlerce aileye gelir kaynağı olan 'Vali Hanım Çileği' projesi Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı desteği ile devam ediyor.

Önder, “Türkiye’deki ekonomi çok acı bir tablo”

Faizler ve artan döviz kurları nedeni ile Türkiye Ve Uluslararası piyasalarda yatırımcı ve ekonomist Yunus Önder FRT TV mikrofonlarına açıklamalarda bulundu. Ekonomide Türkiye tablosunun çok acı bir durumda olduğuna değinen Türkiye Ve Uluslararası piyasalarda yatırımcı ve ekonomist Yunus Önder, “Bu CDS demek sizin ülkenizin dünya literatüründe risk puanıdır. Bugün bizim bütün dünya da 251 puan üzeri olan ülkeler yatırım yapılamaz seviyesinde ki ülkelerdir. Ne acıdır ki bugün Türkiye Cumhuriyeti devletinin uluslararası camiada ki risk puanı olan CDS’i 441’dir. Tablo bu kadar acıdır” dedi.

Benzin ve motorinde büyük zam beklentisi!

Benzine ve motorine yapılan 40-41 kuruşluk zammın ardından, yarından itibaren motorine 23 kuruşluk bir zammın daha yapılacağı ileri sürüldü.

Yatağan Girme Barajı inşaatı yükseliyor

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, DSİ'nin Muğla'daki yatırımlarının her yıl artarak devam ettiğini bildirdi. Burada modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya aldıklarını aktaran Yıldız, modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesinin, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa imkan sağladığını; bu durumun bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ettiğine, bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlediğine dikkati çekti.

Başkan Aras’ın Avrupa’daki temasları sürüyor

Malta'da 'Malta Oteller ve Restoranlar Birliği''nin (MHRA) 15 Ekim Cuma günü düzenleyeceği 'Yansımalar: İnsanlar-Gezegenimiz-Refahımız' temalı, uluslararası birçok önemli STK'nun da yer alacağı oturumda Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da konuşmacı olarak yer alacak.

İl Müdürü Saylak,'Ülkenin en önemli su ürünleri yetiştiriciliği potansiyeline sahip il Muğla'

Muğla'da faaliyet gösteren 30'a yakın su ürünleri üretici kooperatifleri temsilcileri Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi'nde bir araya geldi. Toplantıda karşılıklı istişare yapıldı, fikir alışverişinde bulunuldu ayrıca Kooperatifler Kanunu'nda TBMM'de sunulan değişiklikler de masaya yatırıldı. Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, 'Şu anda bu ülkenin en önemli yetiştiricilik potansiyeli üretim anlamında Muğla ili birincidir. Su ürünleri, deniz, kültür balıkları, alabalık ürünlerinde önemli bir yere sahibiz' dedi.

Muğla’da ticari taksilere uyarı

İstanbul'da yaşanan taksici krizinin ardından Muğla'da da vatandaşlar tarafından şikayetlerin artmasının ardından Muğla Valiliği ticari taksilerin uyması gereken kuralları hatırlatan kararları yayımladı.

Tarım İl Müdürü, balıkçı kadınları sorunlarını teknede dinledi

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, üreticilerin bulundukları sahada sorunlarını dinlemeye devam ediyor. Pandemi döneminde Muğla'nın dört bir köşesindeki tarımsal üreticiler ile bir araya gelerek üretimin ve çeşitliliğin arttırılmasına yönelik yaptığı çalışmaları sürdüren Saylak, balıkçılar ile bir araya geldi.

Düğün turizmi çalışmaları sürüyor

Dünyada 300 milyar dolarlık pazar hacmi olan düğün sektörü ile ilgili çalışmalar devam ederken Hindistanlı düğün planlayıcısı ve influencer Piya Sharma, Muğla'nın Bodrum ilçesine geldi.

Muğla Ağustos ayında 67 milyon 618 bin TL ihracat yaptı

Türkiye İstatistik Kurumu 2021 yılı Ağustos ayı Dış Ticaret İstatistiklerini yayımladı. TÜİK Denizli Bölge Müdürü Özer Coşkun tarafından verilen bilgiye göre Muğla'da genel ticaret sistemine göre ihracat yüzde 34,5 arttı, ithalat yüzde 82,3 arttı

SGK yapılandırma için son başvuru tarihi 30 Eylül

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Muğla İl Müdürü Ahmet Ekecan, vatandaşların 7326 Sayılı Yapılandırma Kanunundan yararlanabilmesi için son başvuru tarihinin 30 Eylül olduğuna dikkat çekti.

Fethiye’de altın fiyatlarındaki son durum

Fethiye’de altın fiyatlarındaki alım-satım farkı dikkat çekiyor. Altın fiyatlarının yükseldiği son günlerde Fethiye altın piyasasındaki son durum ise şöyle;

Dolar 8,88 seviyesinde

Merkez Bankası'nın sürpriz faiz kararıyla rekor üstüne rekor kıran dolar, bugün 8,8933 ile tarihi zirvesini yeniledi. Dolardaki yükselişe paralel olarak hareket eden altının gram fiyatı ise 500 lirayı aştı.

Çeyrek altın 806 lira

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 497,50 lira oldu.

Fahiş fiyatlara karşı 6 öneri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Zincir marketler başta olmak üzere tüm marketlerdeki, denetimleri sürdürmek suretiyle, ciddi fiyat farklarını ortadan kaldıracağız" açıklamasının ardından gözler bu alanda atılacak adımlara çevrildi. AK Parti Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Ali Özkaya, "Nüfusu 5 binden az olan yerlerde zincir market olmamalı, gıda sanayinde fason üretim yaptıramamalı" önerisinde bulundu.

Muğla’nın kadınları Safran ile tanıştı

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayım Dairesi Başkanlığınca '2021 yılı Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor' programı kapsamında Muğlalı kadın üreticilere proje desteği verildi.

Toplam 783 haber.