Ekonomi

Son dakika Ekonomi haberler, en son Ekonomi haberler, Ekonomi haberler burada, haber oku | Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Milas OSB'de sona gelindi

Muğla'nın Milas ilçesinde Organize Sanayi Bölgesin'de sona gelindi.

Muğla'da konut satışları yüzde 2,2 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu 2020 yılı Ekim ayı Konut Satış İstatistiklerini yayımladı. Bu kapsamda TÜİK Denizli Bölge Müdürlüğü tarafından verilen bilgiye göre Muğla'da konut satışları yüzde 2,2 arttı.

Domateste ihracat hız kesmiyor

Kovid-19 salgınına rağmen Fethiye’de üretim ve ihracat hız kesmiyor. Bölgede önemli bir üretim merkezi konumunda olan Fethiye’de domates üreticileri fiyatlardan oldukça memnun olduklarını belirttiler. Bunun yanında hava şartlarından kaynaklanan nedenlerden dolayı geçen yıllarda elde ettikleri tonajın bu yıl düşük olduğu vurgulandı.

Başoğlu, “Kooperatifimiz kredi imkanı sağlamayı sürdürüyor”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu, bu yıl esnaflara 65 milyon TL fazladan kredi kullandırdıklarını söyledi. Başoğlu, “Kovid-19 salgını nedeniyle devletin esnafa kredi bazında daha fazla plasman kullandırma konusunda aldığı kararlar doğrultusunda, Mart, Nisan ve Mayıs aylarını kredi vererek geçirdik. Kooperatifimiz esnafımıza kredi vermeye devam ediyor” dedi.

Su Üstünde, Uluslararası Boat Show Denizcilik Fuarı’nda

Türkiye'nin deniz üzerinde gerçekleştirilen en büyük tekne satış organizasyonu olan "Uluslararası Boat Show Denizcilik Fuarı", Tuzla Viaport Marina'da meraklılarına kapılarını açtı. Fuara katılan Su Üstünde ekibi fuarı değerlendirdi.

TAKLİT VE TAĞŞİŞLİ ÜRÜNLERE BÜYÜK CEZALAR GETİRİLDİ

Milas Ticaret ve Sanayi Odasının yıllardır ısrarla istediği ve bu konuda ilgili Bakanlıklardan Muğla Milletvekillerine, TOBB’dan Muğla Valiliğine yazılı olarak başvurusu yaptığı taklit ve tağşişli ürün satışının önlenmesi ve yapanların cezalandırılması isteği sonunda gerçekleşti. Taklit ve tağşişli ürün satışını önlemek ve yapanları cezalandırmak üzere 7255 Sayılı Gıda, Tarım ve Orman Alanlarında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun’da düzenlemeler yapıldı. Yapılan düzenlemeler, 4 Kasım 2020 tarihli ve 31294 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girerken MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer "Biz yıllardır ısrarla istiyorduk. Sonunda oldu" dedi.

Faziler sabit kaldı, fiyatlar yükseldi

DOLAR 8 TL’Yİ AŞTI, GRAM ALTINDA YÜKSELİŞ SÜRÜYOR

SÜT ÜRETİCİSİ PERİŞAN DURUMDA;

Fiyatlar Acilen Artırılmalıdır…..

Fethiyeli Üreticiler “Şifa Bahçesi” Oluşturdu

Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, alternatif ürün yetiştirmek isteyen üreticilere destek veriyor. Anavatanı Paraguay olan genellikle Çin, Hindistan ve Güney Amerika’da yetiştirilen STEVİA (şeker otu) Fethiye’de de yetiştirilmeye başlandı. Hiçbir yan etkisinin olmadığı şeker otur, bilimsel çalışma verilerine göre bilinen şekere alternatif ve şekerin kullanıldığı tüm alanlarda kullanılan sağlıklı bir şeker kaynağı.

BAŞOĞLU, “140 MİLYON TL KREDİ VERDİK”

Pandemi döneminin sıkıntıları aşılmaya çalışılırken, Fethiye esnaf ve sanatkarlarına kamu bankaları ile Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin sağladığı krediler can suyu oldu. Korona virüsü salgını sürecinde tüm Türkiye’de olduğu gibi Fethiye esnaf ve sanatkarları da zor günler yaşadı. Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu, “Bu süreçte sağladığımız kredi toplamı 140 milyon TL’ye ulaştı. Fethiye’de Halkbank ve diğer kamu bankaları da büyük destek sağladılar” ifadelerini kullandı.

OĞUZ, “PİYASAYA OLUMLU YANSIMASI OLACAK”

Kamu bankaları sıfır konutta kredi faizi yüzde 0.64’e, ikinci elde yüzde 0.74’e çekti. Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz bu durumun piyasayı canlandıracağını belirtti. Dernek Başkanı Oğuz, “Kamu bankaları tarafından sağlanan bu kredi imkanları piyasaya çok olumlu yansıyacak. Önümüzdeki günlerde çok ciddi emlak talebi olacak. Büyük şehirlerden olan talepler devam ediyor. Bölgemiz genelinde Fethiye çevresi dahil gayrimenkullerle ilgili bir artış olacak” dedi.

Soydemir, “Esnaflarımız bilinçli”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir yaptığı açıklamada, korona virüsü normalleşme sürecinde esnafların tüm kurallara riayet ettiğinin altını çizdi. Soydemir, “Tüm esnaflarımız önlemlerini aldılar. Herkes oldukça bilinçli bir şekilde hizmet vermeye devam ediyorlar” dedi.

Otogarda Hareketlilik Yaşandı

Türkiye genelinde seyahat kısıtlamasının kalkmasının sona ermesinin ardından çok sayıda kişi yola çıktı. Fethiye’den başka illere gitmek isteyen vatandaşlar, Fethiye Otogarı’nı hareketlendirdi.

Deniz Turizmi Başladı

Koronavirüs salgını Türkiye’de kontrol altına alınırken normalleşme deniz turizminde de başladı. Alınan tedbirlerle Ticari yat ve ilkel yapılı ahşap gemiler faaliyetlerine 1 Haziran'dan itibaren start verdi. Faaliyetler; turun kapalı grupla (aile, akraba ve arkadaş) yapılması halinde mevcut kapasitelerle, farklı kişilerden oluşan grupla yapılması halinde ise sosyal mesafe planına uygun olarak yürütülecek. Teknelerin düzenli dezenfeksiyonunun yapılması ve her tur değişimi öncesinde tam dezenfeksiyonun sağlanması liman başkanlıklarınca kontrol edilecek. Fethiye’de faaliyette bulunan yaklaşık 200 günübirlik tur teknesinde de hazırlıklar tamamlandı. Yarı kapasiteyle çalışacak günübirlik tur tekneleri, kaptan ve mürettebatlarıyla birlikte şimdi müşterilerini bekliyor. Bazı gulet tekneler, rezervasyonlarına cevap verip Fethiye Kordon boyundan ilk seferlerine çıktılar. Önlemler kapsamında yolcuların maske ve eldiven takacağını, aynı zamanda sosyal mesafenin mürettebat tarafından sağlanacağını ifade eden Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan “Tüm teknelerde gerekli hazırlık yapıldı. Charterlarda çok büyük derdimiz olacağını düşünmüyoruz çünkü kapalı ve aile turu dediğimiz paket turlar ama günü birliklerde biraz daha hassasız” diye konuştu.

Fethiye'de Yasakların Kalkmasıyla Vatandaşlar 'Yeni Normal' Hayata Döndü

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Fethiye’de de bugünden itibaren ‘Yeni Normal’ hayata geçildi. Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında getirilen kısıtlamalar kaldırıldı. Ancak maske, sosyal mesafe ve hijyene dikkat etmek şart. Restoran, kafe, çay bahçeleri, spor salonları, plajlar yeniden açılıyor, kamu normal mesaiye dönüyor.

MEKANLAR 1 HAZİRAN’A HAZIRLANIYOR

Fethiye’de Covid 19 tedbirleri kapsamında uzun bir süredir kapalı olan mekanlar 1 Haziran Pazartesi gününden itibaren açılacak. Açılış hazırlıklarını sürdüren mekanlar saat 22:00’a kadar açık kalabilecek.

Bölgenin En Erkenci Karpuzu Fethiye’de Üretildi

Fethiye Tarım İlçe Müdürlüğü bölgede erkenci meyve çeşitlerinin yaygınlaştırılması çalışmalarının sonuçlarını almaya başladı. Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü erkenci çeşitlerin yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında yetiştirilen karpuzların hasadına başlandı. İlçe Müdürü Şaban Sarıkaya teknik personelle birlikte Karaçulha Mahallesindeki karpuz üreticisi İbrahim Bakan’ ı ziyaret etti.

Oğuz; ''Villa ve Apartlara Talep Artacak

Pandemi nedeniyle turizm sektöründeki belirsizlik villa ve apartlara ilgiyi arttırıyor. Muğla’nın giriş çıkış yasağının kaldırılmasıyla birlikte Fethiye’deki villa, apart ve müstakil konutlara talebi fazlalaştırdı.

2 Bin 500 Tırlık Sevkiyat

Koronavirüs salgınına rağmen Fethiye’den sebze ve meyve ihracatı hız kesmeden devam ediyor. Başta Avrupa ve Rusya olmak üzere geçtiğimiz yıllarda sadece domates talebi alınırken bu yıl diğer sebze çeşitlerine de talep arttı. İlçeden Covid-19 tedbirlerine rağmen 24 bin 990 ton sebze ve meyve ihracatı gerçekleştiğini söyleyen Türkiye Haller Federasyonu Başkan Yardımcısı Atabey Akgün “İhraç edilen sebzede çeşitlilik arttı. Bu da üreticimizin üretim safhasındaki bilinçlenmesini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Toplam 802 haber.