Yaşam

Son dakika Yaşam haberleri, en son Yaşam haberler,, Yaşam haberleri burada, haber oku | Yaşam

Yaşam Haberleri

Mücevher Ve Altın Takı Festivali 24 Aralık’ta

Tufanlar Kuyumculuk bölgenin en büyük mücevher ve altın takı festivalini düzenlemeye hazırlanıyor. Koleksiyon parçalar ve özel ürünlerin yer alacağı festivalde fiyatlar oldukça uygun olacak. Diğer yandan festival yangında kaybettiğimiz alanların tekrar yeşillenmesine de katkı sağlayacak.

Üreticilere 20 bin adet keçiboynuzu fidanı dağıtıldı

Bodrum'da Ağustos ayında meydana gelen yangınlarda zarar gören tarım arazilerinde 20 bin adet keçiboynuzu ağaç fidanı dağıtımı yapıldı.

2 bin tohum topunu doğayla buluşturdular

Muğla'nın Bodrum ilçesinde arazi aracı tutkunları, hazırladıkları 2 bin tohum topunu doğayla buluşturdu.

Yaman “Engellilerin Ve Ailelerinin Pozitif Desteğe İhtiyaçları Var”

FRT TV’de her Perşembe saat 21’de canlı olarak yayınlanan Gündem Analiz programının bu hafta konuğu Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Necdet Yaman’dı Yaman programda engellilerin sorunlarını gündeme getirdi.

‘Dünya Engelliler Köyü’ Projesinin Ruhsatı Verildi

Fethiye İşitme Engelliler Derneği tarafından Seydikemer’in Eşen Mahallesine ‘Dünya Engelliler Köyü’ kurulacak. Bir yandan engelli bireylerin rehabilitesini sağlayacak bir yanda da engelli ailelerin tatil yapmasına olanak sağlayacak projenin ruhsatı Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ali Türkan tarafından teslim edildi.

Bakan Yardımcısı Metin, Marmaris'teki fidan dikme törenine katıldı

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Muğla'nın Marmaris ilçesinde geçtiğimiz aylarda çıkan orman yangınlarında hayıtını kaybeden orman işçisi Görkem Hasdemir ve Şahin Akdemir anısına oluşturulan hatıra ormanlarında fidan dikim etkinliğine katıldı.

Yeşil Ortaca İçin Fidan Diktiler

Daha yeşil bir Türkiye için Orman Genel Müdürlüğü’nün koordine ettiği “84 MİLYON İÇİN 3’er FİDAN 252 MİYON FİDAN; GELEÇEĞE NEFES, DÜNYAYA NEFES ‘’ kampanyası kapsamında Ortaca Organize Sanayi Bölgesinde Ağaçlandırma Sahasında fidanlar toprakla buluşturuldu.

Fethiye’de “Geleceğe nefes”

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan “Geleceğe Nefes 252 Milyon Fidan” kampanyası kapsamında Fethiye’de yaz aylarında yanan bölgede 5 bin adet fidan dikildi.

Türkiye’nin tek solo dağcısı Sandras Dağı’na tırmandı

'81 il, 81 zirve' projesi kapsamında solo tırmanışlarını sürdüren Türkiye'nin tek solo dağ tırmanışçısı Erdek Cennet, proje kapsamında 45'inci tırmanışını Muğla'nın 2 bin 329 metre yüksekliğindeki Köyceğiz ilçesi sınırlarında bulunan Sandras Dağı'na yaptı.

Koya giren yunus sürüsünü balıkçılar görüntüledi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde koya gelen yunus sürüsü amatör balıkçılar tarafından görüntülendi.

Tabiat ana küllerinden yeşeriyor

Muğla'da Ağustos ayında 16 bin hektar ormanlık alanın yandığı Kavaklıdere ve Menteşe ilçelerindeki alanlarda yüzlerce kesim işçisi çalışmalarını sürdürürken, son yağışlar sonrası tabiat yeniden yeşile bürünmeye başladı.

Fethiye’de görsel şölen

Muğla'nın Fethiye ilçesinde vatandaşlar gün batımında oluşan eşsiz manzaraya tanıklık ederek anın tadını çıkardı.

Minik Betül engelli maaşını yangın bölgesine bağışladı

4 ay önce yürüyebilmesi için Muğla Valiliği koordinesinde yardım kampanyası başlatılan 11 yaşındaki yürüme engelli Betül Dal, devletin sağladığı imkanlarla ayağa kalkarken, aldığı engelli maaşını Muğla'da yanan ormanlar için bağışladı.

Orman yangınlarında zarar gören hayvanların yaraları sarılıyor

MUĞLA (İHA) – Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınlarında zarar gören hayvanların yaraları sarılıyor.

Denizin ortasında çöp torbalarıyla karşılaştılar

Muğla'nın Bodrum ilçesinde son süngerci Aksona Mehmet, deniz ortasında dolu çöp torbaları ile karşılaştı. Aksona, sosyal medya hesabından tepkisini dile getirdi.

Bodrum’da ilk kez kar gören çocuklar doyasıya eğlendi

Muğla'nın Kavaklıdere ve Yatağan ilçesinden getirilen 30 ton kar Bodrum Belediye meydanına döküldü. İlk kez kar gören çocuklar doyasıya kartopu oynadı. İki kamyon dolusu 30 ton karı görenler ise şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Dalaman’da yaralı bulunan deniz kaplumbağası tedavi altına alındı

Muğla'nın Dalaman ilçesinde yaralı halde bulunan yeşil deniz kaplumbağası, İztuzu sahilindeki Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde (DEKAMER) tedavi ediliyor.

Yaban domuzu Marmaris sokaklarında korkusuzca gezdi

Dünyaca ünlü turizm kenti Marmaris’te sokakta gezen yaban domuzları vatandaşlar tarafından görüntülendi.

Bankacıydı zeytinyağı üreticisi oldu, Milas’ın 63. markasını aldı

Muğla'nın Milas ilçesinde banka memuru iken emekli olup kendi arazisinde zeytin ve zeytinyağı üretimine başlayan Duygu Ilbıra, kendi markasını da oluşturarak internet üzerinden satışlara başladı. Milas'ın 63'üncü zeytinyağı markasını alan Duygu Ilbıra, Milas'ın Ahmetli mevkiindeki bahçesinde organik olarak çeşitli meyve ve sebzeler yetiştirip bunların reçellerini de yaparak satışa sunuyor.

Toplam 598 haber.