İlk Günden Kuyruk Oluştu

Türkiye genelinde 2 Ocak'ta başlayan yeni çipli kimlik kartı başvurusunda Fethiye İlçe Nüfus Müdürlüğü önünde kuyruk oluştu. Günde yaklaşık 120 başvurunun olduğunu bildiren yetkililer, başvuru süresinin 3 yıl için geçerli olduğunu hatırlattılar.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Türkiye genelinde 2 Ocak’ta başlayan yeni çipli kimlik kartı başvurusunda Fethiye İlçe Nüfus Müdürlüğü önünde kuyruk oluştu. Günde yaklaşık 120 başvurunun olduğunu bildiren yetkililer, başvuru süresinin 3 yıl için geçerli olduğunu hatırlattılar.

 Fethiye İlçe Nüfus Müdürlüğü önünde yeni kimlik kartı başvurusu yoğunluğu yaşanıyor. Özellikle 65 yaş üstü vatandaşların yoğunluk gösterdiği çipli kimlik kartı başvurusunda yetkililer vatandaşlara çağrıda bulundu. Her kimlik başvurusu süresi yaklaşık 20 dakikayı bulurken başvuru süresinin 3 yılda tamamlanması planlandığını hatırlatan yetkililer; vatandaşların acele etmemeleri gerektiğini belirttiler.

 

Yeni çipli Kimliklerin ücretleri ile ilgili edinilen  bilgiye göre; doğum nedeniyle düzenlenen  yeni çipli kimlik kartı için kanuni süresinde başvurulduğu takdirde ücret ödenmiyor. Değiştirme nedeniyle düzenlenecek  yeni kimlik kartı için 16 TL ve kayıp nedeniyle düzenlenecek   yeni kimlik kartı için ise  32 TL. ücret ödenecek… Mevcut nüfus cüzdanlarının yerine kullanılacak yeni kimlik kartlarının kullanım ömrü ise 10 yıllık. Çipli kimlik için vatandaşların parmak ve avuç içi izi alınıyor. Eski kimlikler vatandaşlarda hatıra olarak kalıyor. Kimlik kartı başvurusu için son 6 ay içinde çekilmiş 1 biyometrik fotoğraf ve kimlik beyanı için eski nüfus cüzdanı  gerekiyor. Eğer vatandaş kan grubunu yeni çipli kimlik kartına yazdırmak istiyorsa;  resmi Sağlık Kuruluşundan belge alması gerekiyor. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN