İncirköy Camii Törenle İbadete Açıldı

Fethiye Belediyesi tarafından İncirköy Mahallesi'nde yapımı tamamlanan İncirköy Camii, düzenlenen törenle açıldı. 9 ayda tamamlanan caminin 14 milyon TL'ye mal olduğu belirtildi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Geçen yıl Haziran ayında temeli atılan İncirköy Camii’nin yapımı 9 ayda tamamlandı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya bölge halkından gelen talepler doğrultusunda yapımına başlanan İncirköy Camii’nde aynı anda 350 kişinin ibadet edebileceği belirtildi. Arsası hayırsever Ramazan Türkoğlu bağışlanan camiinin yapımına iş insanları da katkıda bulundu. 
Açılış törenine Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, Fethiye İlçe Müftüsü Kamil Oktay, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu, ilçe yönetim kurulu üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. İlk olarak konuşan İncirköy Mahalle Muhtarı Orhan Orhon, “Camiyi yaptırma ve yaşatma derneğine arsayı vakfeden Ramazan Türkoğlu ve eşine teşekkür ederim. Camimizi kısa bir sürede yaptıran Fethiye Belediye Başkanı Sayın Alim Karaca’ya, maddi destek veren tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum” dedi. 

İncirköy Camii Törenle İbadete Açıldı
CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca yaptığı konuşmada, “İncirköy muhtarımı görevi bırakmaması için ikna etmeye çalıştım ama kendisi sağlık sorunu yüzünden bırakmak zorunda kaldı. Hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür ederim. İtfaiye araçları buradan geçerken zorluk yaşıyordu.  Buradaki caminin yıkılmasını biz istemedik, CHP cami yıkıyor diye haber yapacaklardı. Bunun önüne geçmek için biz yapmak istemedik. Ancak destek için elimizden geleni yapmaya hazırız. Gençlerimize çok güzel bir gençlik merkezi yapacağız. Öğrencilerimize destek amaçlı burslar vermeye devam edeceğiz. Bugünkü yapmış olduğumuz bu camiyi de hayırseverlerimiz sayesinde yapıyoruz. 41 mahallemize hizmet ediyoruz ve biz yaptıklarımızı siyaset için değil Fethiye için yapıyoruz. İhtiyaç sahibi olan herkese elimizi uzatıyoruz” ifadelerini kullandı. 
Konuşmaların ardından Fethiye İlçe Müftüsü Kamil Oktay tarafından edilen duanın ardından, İncirköy Camii’nin açılış kurdelesi kesildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN