Kar Rally'sinde Fethiye'ye Birincilik

Türkiye'nin ilk kar rally yarışı Sarıkamış'ta düzenlenen kupa töreni ile sona erdi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Türkiye'nin ilk kar rally yarışı Sarıkamış'ta düzenlenen kupa töreni ile sona erdi.

Kars Valiliği tarafından organize edilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sportoto Teşkilat Başkanlığı, Serhat Kalkınma Ajansı, Aras Elektrik Dağıtım, Fernas Şirketler Grubu, Ekinata Grand Toprak Otel ve Eksi36 Spor Kulübü tarafından desteklenen Sarıkamış Kış Oyunları Festivali 19 Şubat 2017 Pazar günü sona erdi. 2013 yılından beri düzenlenen festival ivmesini karda aklınıza gelecek her türlü oyun ve yarıştan alıyor. Hem profesyonel sporculara, hem de amatör katılımcılara açık olan festival Sarıkamış kayak merkezinde yapıldı.

Festival 17 Şubat Cuma günü Zara’nın açılış konseri ile başlamasının ardından, 18 Şubat Cumartesi günü, offroad ralli “Şehitler Etabı” ile yarışmacılar start aldı.  Ormanın içindeki zorlu mücadelenin ardından özel gösteri etabı ile seyirciyle buluştu. Sarıkamış Kayak Merkezinde kurulan festival alanında ise kızak yarışı, kardan heykeller sergisi, uzaktan kumandalı araç oyunları, çocuk oyun parkuru ve karda kaşar kovalamaca ile devam eden kış oyunları heyecanı 19 Şubat Pazar günü törenlerinin ardından sona edi.

 

Motosiklet kategorisini 1.likle tamamlayan Fethiyeli yarışçı Serkan Özdemir, otomobil ve ssv lerinde yeraldığı genel klasmanda ilk 3'te yer alarak güzel bir sonuç elde etti. Özdemir “-20 lere varan soğuk ve karlı havada yarışmak benim için gerçekten güzel bir deneyim oldu. Rally yarışının son özel etabında arka tekere ve bacağıma dolanan bahçe teli uzun süre zaman kaybettirsede, finish'e gelmeyi zorda olsa başarabildim. Bu Harika coğrafyaya bizi davet eden ve yarışma fırsatı tanıyan başta Orhan Çelen olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN