Karma Sergi Başkan Saatcı Tarafından Açıldı

Fetav Kültür Komisyonu sanatçılarından Cahit Kurt ile Sabahattin Dündar'ın karma sergisi Fethiye Belediye başkanı Behçet Saatcı tarafından açıldı. Açılış etkinliğine Fethiye Belediye başkan yardımcısı M. Yılmaz Cesur, Fetav müdürü Dilek Dinçer ve Fetav Kültür Komisyonu sanatçıları, FBKM müdürü Muammer Dinçer ve FBKM sanatçıları ile davetliler katıldılar.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fetav Kültür Komisyonu sanatçılarından Cahit Kurt ile Sabahattin Dündar’ın  karma sergisi Fethiye Belediye başkanı Behçet Saatcı tarafından açıldı. Açılış etkinliğine; Fethiye Belediye başkan yardımcısı M. Yılmaz Cesur, Fetav müdürü Dilek Dinçer ve Fetav Kültür Komisyonu sanatçıları,  FBKM  müdürü Muammer Dinçer ve FBKM sanatçıları ile davetliler katıldılar.

Açılışta bir konuşma yapan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı “Bazı cümleler vardır, klasiktir ama doğruyu söylerler. Yılların süzgeç’inden geçmiştir onlar. İnsanlar ürettikleri, yazdıkları ve nakşettikleri zamanlar; devamlı yaşarlar ve bu insanların ömrü hiçbir zaman son bulmaz. Bu anlamda kenara, köşeye çekilmektense; bire bir yazmayı, araştırmayı, okumayı yeğleyen ve bunların karşılığında da yapmış oldukları eserlerin toplanma nedeni ile 2 tane saygıdeğer büyüğümüzün Cahit ve Sabahattin beyin karma sergisini açmak üzere buradayız. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Yazmak çok özel bir şeydir. Hele kitap yazmak, şiir yazmak, resim yapmak; bunlar insanların görselliğine sunmak yürek, cesaret  işidir. Kenarda, köşede kahvede oturup ve  konken masasında vakit geçirip ömrünü tamamlamak  yerine ömrünü insanlara vakfeden, araştırıp yazan insanlarda ömrünü tamamlıyor. Ama ikisinin arasında bir fark oluyor ve bunlar unutulmuyor. Diğerleri ise göçüp, gidiyor. Zaten tarih hep farklı olanları yazmış. İlçemizde de bu anlamda farklı gerçekten çok saygıdeğer büyüklerim var. Ben onlara teşekkür ediyorum. Yazmasından, çizmesinden ve Fethiye’mizi öne çıkarmasından büyük memnuniyet duyuyorum. Keyif alıyorum. İnşallah Allah ömürlerini uzun etsin. Hep yazsınlar, çizsinler ve eserler kazandırsınlar. Kendilerini kutluyorum. Fethiye’de çok elit bir kesim var. Araştıran, okuyan, okuduğunu halkla paylaşan; İnşallah bu paylaşımlar toplumun değişik katmanlarının ders alması demeyeyim de en azından örnek  ve nasihat almasını diliyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

 

Fetav Kültür Komisyonu sanatçılarından Şair ve Yazar Cahit Kurt karma sergi ile ilgili bilgi verdi. Cahit Kurt açıklamasında “Benim 4. Sergim ve 3 gün sergimiz açık kalacak. Maksadımız Fethiye’de kültür ve sanata biraz renk getirmektir. Buradan bir gelir elde etmek gibi bir beklentimiz zaten yok. Şiir yazıyorum ve kitapları kendim yapıyorum. Serginin açılmasında bizlere destek veren ve açılışımıza katılan Belediye Başkanımız Behçet beye ve diğer arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.  Karma sergide eserleri bulunan Fetav Kültür Komisyonu sanatçılarından  Sabahattin Dündar’da konuşmasında “Emekli edebiyat öğretmeniyim. 6-7 yıldır Fethiye’de kültür ve sanata katkı sağlamaya çalışıyorum. Hobi uğraşı ile bu işe başladım ve sanatımı bugünlere getirdim. Benim ilk sergim olmaktadır.  3 kitabım var ve  30’a yakın oyma eserim var. Amacımız Fethiye halkına sanatı ve kültürü sevdirmek ve hayatlarına birazcık da olsa renk katmaktır. Serginin açılmasında bizlere destek veren ve açılışımıza katılan Belediye Başkanımız Behçet beye ve diğer arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN