Milletvekili Erdoğan'da Katıldı

MHP'nin Fethiye İlçe Teşkilatının kadın kolları ile birlikte düzenlediği aşure gününe büyük ilgi oldu. MHP Fethiye ilçe teşkilatının Karaçulha semt pazarında gerçekleştirdiği aşure gününe MHP Muğla milletvekili Mehmet Erdoğan'ın yanı sıra MHP Muğla il başkanı Mehmet korkmaz, MHP Fethiye ilçe başkanı Cengiz çay, MHP Seydikemer İlçe Başkanı Yusuf Bağrıcı, MHP Fethiye kadın kolları başkanı Gülnur Arık ve diğer ilçelerin temsilcileri de katıldılar.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

MHP’nin Fethiye İlçe Teşkilatının kadın kolları ile birlikte düzenlediği aşure gününe büyük ilgi oldu. MHP Fethiye ilçe teşkilatının Karaçulha semt pazarında gerçekleştirdiği aşure gününe MHP Muğla milletvekili Mehmet Erdoğan’ın yanı sıra MHP  Muğla il başkanı Mehmet korkmaz, MHP Fethiye ilçe başkanı Cengiz çay, MHP Seydikemer İlçe Başkanı Yusuf Bağrıcı, MHP Fethiye kadın kolları başkanı  Gülnur Arık ve diğer ilçelerin temsilcileri de katıldılar.

Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan ile MHP Fethiye ilçe başkanı Cengiz çay kazanlarda pişirilen aşureden partililerine ve vatandaşlara kendi elleriyle ikram ederken geleneksel olarak her yıl yapılan aşure gününün bundan böyle devam edeceği belirtildi.

“Bu Kerbelalar Bitsin”

MHP Fethiye ilçe başkanı Cengiz çay geleneksel hale getirdikleri aşure gününün her yıl devam edeceğini belirterek “ Bu gün Muharrem ayını kutluyoruz. Türkiye’de Muharrem ayını birçok zihniyet aşure ayı olarak biliyor. Aynen ramazan ayı bayramına şeker bayramı diyenler gibi. Oysa bugün Muharrem Ayı Resulü Ekrem efendimizin mübarek evladı Hz. Hüseyin’in katledilişinin günüdür. Bu ay yas ayıdır. Ama ne yazık ki Kerbela da yaşanan olaylar Türkiye’de her gün yaşanıyor. Bugün bu yapmış olduğumuz aşure etkinliğimizde ben yüce Allaha huzurunuzda dua ediyorum. Artık bu Kerbela’lar bitsin. Bu Kerbela’ların bitmesi için Türk milleti kendisine gelsin. Ülkücü hareketi bağrına bassın. Milliyetçi hareket partililerde kendi içindeki tefrikayı bitirsin ve top yürek hep birlikte kardeş gibi omuz omuza bu Kerbela’lara son verilsin. Günde ne yazık ki en az 4 tane daha Cuma günü 18 tane şehit verdik. Bu Kerbela değil de nedir? Davetimize icabet ettiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

“İktidarı Eleştirdi”

MHP Muğla milletvekili Mehmet Erdoğan aşure gününün anlam ve önemini anlatıp iktidarı eleştirdi. Erdoğan, “Keşke bu aşureleri çok daha güzel ortamlarda sadece Kerbela’yı  yad etmek Peygamber efendimizin resulü erkemin torununun şahadetini konuşmak ve o günden alınan derslerle bugün huzur içinde bunu yapabilmeyi gönlümüz çok istiyordu.  Ama bugün Türkiye her gün Kerbela’dan daha ağır olaylarla karşı karşıya. Pekala birazcıkta bunları sorgulasak. Bu belalar bizim başımızdan niye gitmiyor? Bunun bir sebebi olmalı. Bunun sebebi aslında Türk tarihinde yazıyor. Tarihimiz ecdadında, devlet tarihinde yer alan adalet mülkün temelidir yazıyor. Eğer siz bir toplumda devlet olarak adaleti hakim kılamıyorsanız, başka sıkıntılarınız bitmiyor” dedi.

“Anayasa Değişikliği Cemaatin Dayatmasıdır”

 

Mehmet Erdoğan, “15 temmuz günü bende Ankara’daydım. TBMM bombalandı, özel harekât dairesi başkanlığı bombalandı, Ankara emniyeti bombalandı daha bir çok yerlerde ciddi çatışmalar oldu. Türkiye genelinde de maalesef çok ciddi kayıplar verdik. 15 Temmuz gecesini Türk milletine yaşatanlarla ilgili olarak geçmişte gereğini yapabilseydik. Mesela sayın genel başkanımız 2010 yılında Türkiye’de böyle bir yapı var, artık bunlar başka işlerini bıraktılar anayasaya bile müdahale ediyorlar. Bu anayasa değişikliğinin bir kısmını cemaatin dayatması sonucu hükümet getirdi. Birileri okyanus ötesinden bize akıl vereceğine kendileri gelsin burada bunu millete izah etsin dediğinde sayın genel başkanımızla ilgili orada söylenmedik söz kalmadı. Şimdi çözüm sürecinin ihanet süreci olduğu sayın genel başkanımız yıllarca haykırdı. Milletimiz dinlememek için inat etti sayın genel başkanımız millete anlatmak için inat etti. Türkiye genelinde 9 tane miting yaptık. Bu çözüm sürecini milletimize anlatmak için. O gün çözüm sürecini güllük gülistanlık anlatanlar şimdi bu şehitler gelirken nerde? Niye sesleri çıkmıyor? Geçen hafta Salı günü genel başkanımız yine Türkiye’deki hukuksuz süreçle ilgili Türkiye gündemine yeni bir konuyu getirdi. Bu başkanlık sistemini hep konuşuyorsunuz. Konuşmayı bırakın milletten sakladığınız ne varsa yazın getirin parlamentonun çatısının altına. Bir kadın çıkmış şimdi ona ne demek lazım bilmiyorum, genel başkanımıza bir sürü laf ediyor. Bir laf söylendiği zaman bir söylediğine bakmak lazım laf mı? Bir söyleyene bakmak lazım adam mı? Bu hanımefendi çıkıp televizyonlara cumhuriyet halk partisi beni milletvekili yaparak soykırımı tanımıştır dediği zaman sesi çıkmayan CHP'liler şimdi tutmuşlar Devlet Bahçeli’ye akıl veriyor. Herkes haddini bilsin. Sayın genel başkanımız dün nasıl Türkiye’deki meseleleri nasıl gündeme getiriyorsa bugüne bu başkanlık meselesini Türkiye gündemine getirmiştir. Türkiye artık son üç seçimdir hep anayasa değişimi gündemiyle seçime gidiyor. Artık bu olaylardan sonra öyle ya da böyle Türkiye yeni bir seçime gidecektir.” İfadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN