MUSTAFA KEMAL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ŞAMPİYONLUK KUPASI İLE DÖNDÜ…

Başarılı projeleri ile ismini duyuran Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu seferde Okul Sporları Dart Genç Erkekler grubunda Türkiye şampiyonu oldu. 27-28 Mayıs tarihlerinde Gaziantep'te düzenlenen turnuvaya katılan Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Genç Erkekler Dart Takımı şampiyonluk kupası ile Fethiye'ye döndü…

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Başarılı  projeleri  ile ismini  duyuran Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu seferde Okul Sporları; Dart  Genç  Erkekler grubunda Türkiye şampiyonu oldu.  27-28 Mayıs tarihlerinde Gaziantep’te düzenlenen   turnuvaya katılan Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Genç Erkekler Dart Takımı; şampiyonluk  kupası ile Fethiye’ye döndü…

Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Gaziantep’te yapılan Türkiye şampiyonasında tüm müsabakaları kazanarak Türkiye şampiyonluğunu Fethiye’ye getirdiler. Şampiyonluk kupasının öyküsünü anlatan öğretmen ve öğrenciler, ilk kez okullarına Türkiye şampiyonluğunu kazandırdıkları söylediler.  Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi erkek dart takımı Alim Ökten, Ahmet Ünal, Ziya Borahan Çelik ve Lütfi Özer Muğla’da yapılan il müsabakalarını birinci olarak tamamladıktan sonra Uşak’ta yapılan bölge müsabakalarında da bölge birincisi olarak Gaziantep’te yapılan Türkiye şampiyonasına katılma hakkı kazandı. İki gün süren şampiyonada tüm müsabakaları kazanarak birinci oldular. Okul Müdürü Baki Burucu, Beden Eğitimi Öğretmeni Şihan Şanlı ve şampiyon öğrenciler bu gururu tüm okul öğrencileriyle paylaşırken, okulun kız dart takımının Muğla ikincisi, artistik jimnastik takımının Türkiye dördüncüsü, Bocce takımının bölge şampiyonu olduğu öğrenildi.  Beden Eğitimi Öğretmeni Şihan Şanlı çok uzun soluklu bir yarışma yılı yaşadıklarını anlatıp, “ Önce ilde ardından gruplarda ve son olarak Gaziantep’te finalde en son 16 okul arasından şampiyonluğu kazandık. Okulumuza böyle bir şampiyonluk yaşattığımız için gururluyuz” dedi.

“DART’TA TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDUK”

Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Baki Burucu yapmış olduğu açıklamada “2016-2017 Eğitim-Öğret5im yılı okullar arası sportif faaliyetlerde Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri önemli başarılara imza attılar. Sadece ilçe, il ve bölge müsabakalarında değil  Türkiye Şampiyonasına da adını altın harflerle yazdırdılar. Öğrencilerimizden; Alim Öktem, Ahmet Ünal, Ziya Batuhan Çelik ve Lütfi Özer 5 Nisan 2017 tarihinde Muğla’da yapılan il müsabakalarında il birincisi oldular. Öğrencilerimizden Nur Özdemir, Gülşah Taşkıran, Nur Coşkun, Esra Eker ve Şule Uğur’dan oluşan kız dar takımı is il ikincisi oldu. 5 ve 6 Mayıs tarihlerinde ise bölge müsabakalarına katılan Erkek dart takımımız bölge birincisi olarak Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandılar. 27 ve 28 Mayıs tarihlerinde ise Gaziantep’te düzenlenen Türkiye Şampiyonasına katılan Erkek Dart takımımız tüm müsabakaları kazanarak Türkiye Şampiyonu olmuşlardır. Takımımızın başarılı olmasında en büyük payı olan ve sporcularımızı yetiştiren Beden Öğretmenimiz Şihan Şanlı ile tüm sporcularımıza ve velilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

“CİMNASTİK’TE  İSE TÜRKİYE DÖRDÜNCÜSÜ OLDUK”

Diğer spor dallarındaki başarılar hakkında bilgi veren Okul Müdürü  Baki Burucu “Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Artistik Jimnastik takımımız il birincisi ve il ikincisi olmuşlardır. Sporcularımız Bolu’da düzenlenen Türkiye Jimnastik yarışmalarına katılarak Türkiye dördüncüsü olmuşlardır. Cimnastikte’ki bu başarıdan dolayı öğrencilerimizden Yunus Emre Bağlan ve Yusuf Diyar Tez’i tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

“BOCCE’DE  DE FETHİYE’ DE İLÇE, MUĞLA’DA  İL  VE  MERSİN’DE  BÖLGE  BİRİNCİSİ OLDUK”

 

Açıklamasına devam eden Okul Müdürü Baki Burucu “Öğrencilerimizden Gizem Semerci, Cansel İğan, Ezgi Çınaroğlu ve Gülden Demir’den oluşan Bocce takımımız Fethiye’de ilçe  ve Muğla’da  il birinci olarak Mersin’de  yapılan bölge yarışmalarına katılmış ve bölge birincisi olmuştur.  Bocce takımımız Antalya – Kemer’de yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına katılacaktır. Takımımızı müsabakalara hazırlayan beden Öğretmenimiz Beyan Sıvacı ve tüm öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim. Öğrencilerimizin sporun dışında kültürel etkinliklerde de başarıları var. Amacımız bin 150 öğrencimizi kötü alışkanlıklardan kültür-sanat ve spora çekmektir” dedi. Öğrencilerde okul müdürlüğü ve beden eğitimi öğretmenlerine teşekkür ederek, “ Biz bu yıl son sınıftık. Bu sporu devam ettireceğiz. Yeter ki sponsor desteği sağlansın” diye konuştular. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN