Önemli Kararlar Alındı

Mimarlık fakültesinin Fethiye'ye açılması için yapılan çalışmaların görüşüldüğü Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği Platformu Kasım ayı toplantısında tüm katılımcılar mimarlık fakültesinin Fethiye'de açılması görüşünü desteklediklerini belirterek, yapılacak tüm çalışmaların içinde olacaklarını dile getirdiler. Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği Platformu Kasım ayı toplantısı saat 14.00'de FTSO binasında yapıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Mimarlık fakültesinin Fethiye’ye açılması için yapılan çalışmaların görüşüldüğü Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği Platformu Kasım ayı toplantısında tüm katılımcılar mimarlık fakültesinin Fethiye’de açılması görüşünü desteklediklerini belirterek, yapılacak tüm çalışmaların içinde olacaklarını dile getirdiler. Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği Platformu Kasım ayı toplantısı saat 14.00’de FTSO binasında yapıldı.

Toplantıya Dönem Başkanı Makine Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Hakan Yetiş, İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Levent Çimen, Fethiye Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar, Elektrik Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Sermet Ünel, Ziraat Odasından Devrim Beyde, Türsab Batı Akdeniz BYK’dan Abdullah Koyuncu, FTSO Meclis Başkan Yardımcısı Ali çelik, FTSO Hukuk Müşaviri Ezgi Kullukçu katıldı. Toplantıda Dönem Başkanı Hakan Yetiş, hafta içinde mimarlık fakültesinin Fethiye’de açılması için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar ve Seydikemer’de yapılması planlanan OSB hakkında görüş alış verişinde bulunulması için Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Bayramer’e yapılan ziyaretler hakkında bilgi verdi.

FTSO Başkanı Akif Arıcan, İMO Fethiye Temsilcisi Levent Çimen, Mimarlar Odası Fethiye Temsilcisi Gökhan Güngör ve Şehir Plancılar Odası adına Ercan Çınaroğlu’ndan oluşan heyet olarak Rektör Mansur Harmandar’ı ziyaret ederek mimarlık fakültesinin Fethiye’de açılması için hazırlanan gerekçe dosyasını teslim ettiklerini belirten Hakan Yetiş, “Rektörümüz oldukça sıcak karşıladı. Binaların yarısını Fethiyelilerin yapması halinde destek vereceğini söyledi. Mimarlık fakültesinin Fethiye’de açılması bölge için çök iyi olur” diye konuştu. Katılımcılar mimarlık fakültesinin Fethiye’de açılması için çalışma yapılması gerektiğinde birleştiler. Heyet olarak Seydikemer’de yapılması planlanan OSB hakkında görüş alış verişinde bulunulması için Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Bayramer’i ziyaret ederek OSB hakkında bilgi aldıklarını belirten Yetiş, Milas Organize Sanayi Bölgesinin tamamlanmasının yaklaşık 2 yıl süreceğinin açıklandığını dile getirdi. Yetiş, OSB hakkında FTSO tarafından hazırlanan Fırsat Analizi Projesinin GEKA desteği kazandığını belirterek projenin sonucuna göre çalışma yapılması önerdi. Öneri tüm katılımcılar tarafından kabul edildi.

 

CHP Milletvekili Ömer Süha Aldan’ın Fethiye ve Ölüdeniz’deki elektrik kesintileri için TBMM’de verdiği önergenin de görüşüldüğü toplantıda, Elektrik Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Sermet Ünel, elektrik üretimi ve dağıtımı hakkındaki süreci anlatarak, ülkemizdeki elektrik üretiminin tüketimi karşıladığına dikkat çekti. Meydana gelen arızalar nedeniyle kesintilerin yaşandığını belirten Ünel, ülkemizde elektrik üretim ve dağıtımının özelleştirildiğini dile getirdi.  Elektrik kesintilerinin esnaflara ciddi sıkıntı yaşattığı belirtilerek Tabiat varlıkları genel Müdürlüğü ile görüşme yapılması önerisinin gelecek ay yapılacak toplantıda görüşülmesi kararı alındı.Toplantının son gündem maddesi olan TÜRSAB tarafından yaptırılacağı belirtilen kongre merkezi için yer arama çalışmalarının devam etmesi kararı alındı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN