Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali

Geçen yıl ilki gerçekleşen 'Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali' bu yılda 18-19-20 Kasım tarihlerinde Fethiye Belediyesi Kültür Merkezinde izleyicilerle buluşacak. Yaşadığımız çevreyi korumayı ve sürdürülebilir kılmayı hedefleyen festival kapsamında dünyanın çeşitli ülkelerinden seçilen toplam 25 film gösterime girecek. Bunların yanı sıra festivalde çevre bilincini pekiştirmek adına çeşitli konuşmacılar izleyenlerle buluşacak. Festivalin son gününde ise ( 20 Kasım akşamı) hava şartlarına göre Beşkaza meydanında bir konser gerçekleşecek.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Geçen yıl  ilki gerçekleşen “Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali”  bu yılda; 18-19-20 Kasım tarihlerinde  Fethiye Belediyesi Kültür Merkezinde  izleyicilerle buluşacak.  Yaşadığımız çevreyi korumayı ve sürdürülebilir kılmayı hedefleyen festival kapsamında dünyanın çeşitli ülkelerinden seçilen toplam 25 film gösterime girecek. Bunların yanı sıra  festivalde; çevre bilincini pekiştirmek adına çeşitli konuşmacılar izleyenlerle buluşacak. Festivalin son gününde ise ( 20 Kasım akşamı) hava şartlarına göre Beşkaza meydanında bir konser gerçekleşecek.

Tüm  etkinliklerin  ücretsiz olduğu Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali”  ile ilgili yapılan açıklamada “Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 2008 yılından bu yana, sürdürülebilirlik kavramının daha iyi anlaşılması, birbiriyle etkileşim içinde olan sistemik sorunların daha iyi algılanması ve ilham veren çözümlerin paylaşılması amacıyla düzenleniyor. Festivali gerçekleştiren Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi, bireylerin “kelebek etkisi yaratacak” projeleri kolektif olarak hayata geçirmesi amacıyla doğdu. Çeşitliliğe değer veren açık ve esnek yapısıyla tamamen sivil bir oluşum olan Kolektif, film festivali gibi sürdürülebilir yaşam konusuyla ilgili farkındalık artırıcı çalışmaları, Sürdürülebilir Yaşam Kolektifinin vizyonunu paylaşan bireyler ve organizasyonların desteği ve katılımıyla sürdürüyor. Festival ile ilgili tüm programlar ve diğer tüm detaylar için Onur Ulusoy: [email protected] Tel: 0536 227 8391 no’lu telefon ile irtibat kurabilirsiniz.

 

Dünya iyiye mi gidiyor kötüye mi? Bu sorunun cevabını bilemesek de iyilikleri çoğaltmaya ve iyi hikayeleri duymaya her zamankinden çok ihtiyacımız olduğu bir dönemde yaşadığımızı biliyoruz. Sürdürülebilir Yaşam Kolektifinin gönüllü çabalarıyla gerçekleşen “Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali”, dokuzuncu yılında da, onlarca yönetmenin belgesel formatındaki filmleriyle bu hikayeleri görünür kılmayı amaçlıyor. Paylaşımcı, açık, adil, anlayışlı, çeşitliliği kucaklayan, gezegene ve üzerindeki yaşama değer veren bir toplum hayaliyle doğan Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF), yıllar içerisinde 20 şehre yayılarak, katılımcılarına yaşamlarında değişim yaratmaları için ilham ve güç veren bir buluşma haline geldi. Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi öncülüğünde Surdurulebiliryasam.tv ve Sürdürülebilir Yaşam için Kelebek Etkisi Derneği işbirliği ile hayata geçen Festival, bu sene 18-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Dokuzuncu yılında da yaratıcı çözümler içeren, birbirinden etkileyici hikayeleri konu alan belgesellerden oluşan SYFF 2016 seçkisi, ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak.  Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği ile Arkadaşlar Ekolojik Yaşam Kolektifi işbirliğinde 18-20 Kasım tarihlerinde Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi gösteri salonunda izleyicilerle buluşacak. Sürdürülebilir bir yaşam ancak hep birlikte mümkün! İçinde yaşadığımız gezegene şekil vermeye gücü yeten bir tür olarak yaşamın serpildiği bir dünya yaratmak bizim elimizde... Belki de tek ihtiyacımız bunun mümkün olduğunun topyekun bilincine ulaşmak. İşte bu bilincin yaygınlaşmasına ve ihtiyacımız olan yeni hikayenin yaratılmasına katkı vermek üzere, farklı ülkelerden özenle seçilmiş belgesel filmler yüzlerce gönüllünün desteği ile 9. yılında 20 şehirde izleyicisiyle buluşuyor. Sürdürülebilir bir yaşamın ancak çeşitlilikle mümkün olacağı bilinciyle toplumun her kesiminden katılımcıları bir araya getirmeyi hedefleyen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF), çiftçileri, iş sahiplerini, şirket çalışanlarını, kamu ve yerel yönetim çalışanlarını, öğrencileri ve öğretmenleri, çocuğunun gelecekte  nasıl bir dünyada yaşayacağını merak eden ebeveynleri, akademisyenleri ve aktivistleri bu belgeselleri birlikte izlemeye davet ediyor” denildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN