Yaşlılar Satranç Oynayarak Keyifli Vakit Geçirdi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Sağlıklı Aktif Yaşam Programı (SAYAP) projesi kapsamında FETAV binasında yaşlılar bir araya gelerek satranç oynadı. 60 yaş üzeri yaşlı vatandaşların satranç aktivitesi renkli görüntülere sahne oldu. İkinci kademe satranç antrenörü ve hakemi Simber Cana Özdilek, mikrofonlarımıza satranç aktivitesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Fethiye’de Sağlıklı Aktif Yaşam Programı (SAYAP) projesi kapsamında FETAV’da 60 yaş üzeri kendini aktif tutmak isteyen vatandaşlar satranç etkinliğinde bir araya geldi. Konusu satranç öğrenme, sosyalleşme ve kaynaşma olan aktiviteye 20’ye yakın 60 yaş üzeri yaşlı vatandaş katıldı. Yaşlı vatandaşlar hem satranç oynadı, hem de sosyalleşerek keyifli vakit geçirdi. İkinci kademe satranç antrenörü ve hakemi Simber Cana Özdilek, mikrofonlarımıza satranç aktivitesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Yaşlılar Satranç Oynayarak Keyifli Vakit Geçirdi

“HEDEFİMİZ YAŞLILARLA TURNUVALAR YAPMAK”
. İkinci kademe satranç antrenörü ve hakemi Simber Cana Özdilek yaptığı açıklamada, “SAYAP projesi kapsamında FETAV bize yer verdi ve bizde burada satranç derslerimizi işliyoruz. Aşağı yukarı yirmiye yakın on yedi kişiyiz bu gün, bazen yirmi bazen on yedi olabiliyor programımızda öncelikli olarak uygun bir şekilde satranç oynamayı öğreniyoruz. Artık sonrasında, bakalım yarışmalar olursa turnuvalar hedefimiz diye umuyorum” ifadelerini kullandı.
Sağlıklı Aktif Yaşam Programı (SAYAP) projesi etkinlikleri, yarın FETAV’da 13.00-14.00 saatleri arasında tenis kortları etkinliği ile devam edecek. Etkinlikler haftanın 5 günü düzenlenmeye devam edecek. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN