'Asgari ücret yeterli bir seviyede değil'

2023 yılının bitmesine az bir zaman kalmışken akıllara 'Asgari ücret ne kadar olacak?' sorusu gelmeye başladı. Bu konuda halkın ne düşündüğünü merak ederek sokağa çıktık. Vatandaşa 'Asgari ücret ne kadar olmalı?' diye sorduk.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Milyonlarca çalışanın 2024'de alacağı maaşı belirleyecek olan yeni asgari ücret için geri sayım başladı. Asgari ücret 7-8 milyon işçiyi direkt ilgilendirirken diğer çalışanları, işsizleri, sosyal yardım alanları da etkiliyor.
Bu günlerde çalışanların gözü yeni açıklanacak olan asgari ücret miktarında olurken “Asgari ücret ne kadar olmalı?” sorusunu vatandaşa sorduk. 
Verilen cevaplar ise vatandaşın beklentisinin 20bin TL olması gerektiği yönünde…
Kayabaş, “En az 20 bin TL olmalı”
Sena Kayabaş, “Asgari ücret yılbaşında en az 20 bin TL olmalı. Fakat asgari ücretin artmasından ziyade enflasyonun ve hayat pahalılığının düşürülmesinden yanayım. Çükü asgari ücret arttığında her şey daha fazla oranda artıyor. Bu ücretle bir kişinin geçinebileceğini düşünmüyorum. Fethiye’de ev kiraları asgari ücret seviyesinde. Asgari ücret ile geçinmek çok zor”
Ulutürk, “Asgari ücret yeterli bir seviyede değil”
Mehmet Salih Ulutürk, “Asgari ücret yeterli bir seviyede değil. Yeni yılla birlikte en az 20 bin lira olması lazım. Ekonomik şartlar bence bunu gerektiriyor. Günümüz şartlarında geçinmek çok zor. Ülkenin yarısına yakını asgari ücretle geçiniyor. Fethiye’de kiralar da çok yüksek. Ülkede geçinmek çok zor”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN