Bakan Zeybekci, Başkan Otgöz'ü Makamında Ziyaret Etti

İş dünyası toplantılarına katılmak üzere Muğla'ya ziyaret gerçekleştiren Bakan Zeybekci ilk olarak Seydikemer'e geldi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

İş dünyası toplantılarına katılmak üzere Muğla’ya ziyaret gerçekleştiren Bakan Zeybekci ilk olarak Seydikemer’e geldi.

Seydikemer Belediye Başkanlığına ziyaret gerçekleştiren Ekonomi Bakanı Nihat  Zeybekci: Bu sistem yine onlar istediği zaman milletin başına bela olabilecek şeyleri üretiyor. Bundan kurtulmak için 16 Nisan bir fırsat. 16 Nisan Ak Partililerin meselesi değildir. 16 Nisan siyaset meselesi değildir.  Yaşlısıyla kadınıyla erkeğiyle çocuğuyla muhtarıyla kaymakamıyla öğretmeniyle işçisiyle bu ülkenin topyekün meselesidir. Dedi.

Seydikemer Belediye Başkanlığına ziyaret gerçekleştiren Ekonomi Bakanı Nihat  Zeybekci’ye   Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz çeşitli hediyeler takdim ederek ziyaretten dolayı teşekkür etti.

İş dünyası toplantılarına katılmak üzere Muğla’ya ziyaret gerçekleştiren Bakan Zeybekci ilk olarak Seydikemer’e geldi. Seydikemer Belediye Başkanlığı makam odasında bir süre Ak Parti İlçe Yönetimi ve Belediye Başkanı Yakup Otgöz’le görüşen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci daha sonra Belediye Binası önüne inerek kendisini bekleyen vatandaşlara hitaben kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Bu Sistem Milletin Başına Bela Olacak Şeyler Üretiyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Seydikemer Belediye Binası önünde yaptığı konuşmasın da: Milletin alın terini,bu ilkenin İstiklalini ve istikbalini,geleceğini ipotek altına alanların ellerindeki en önemli en güçlü silah,bu ülkeye bu millete kurguladıkları bu sistem. Bu sistem sayesinde bizleri bugüne kadar koalisyonlara mahkum ettiler. Koalisyonlara mahkum ederekte bu ülkenin varlığını alıp götürdüler.1990 dan 2002 ye kadar bu ülkede gelmedik koalisyon sistemi kalmadı. Bu ülkeyi İMF’nin kucağına oturttular.Bir gecede 46 milyar dolayı aldıkları gibi gittiler. Türkiye şuanda dünyanın 16. Büyük ekonomisi oldu kanını emmelerine rağmen. Milli gelirimiz 3.500 dolardan 11.000 dolara geldi. Eğer bunlar olmasaydı şu anda milli gelirimiz 17.000 dolardı. Yani bunların bu sistemi koyarak alıp götürdüğü rakamlar bunlar. 7 Haziranda yine aynı tezgahı kurdular. Bu sistem yine onlar istediği zaman milletin başına bela olabilecek şeyleri üretiyor. Bundan kurtulmak için 16 Nisan bir fırsat. 16 Nisan Ak Partililerin meselesi değildir. 16 Nisan siyaset meselesi değildir.  Yaşlısıyla kadınıyla erkeğiyle çocuğuyla muhtarıyla kaymakamıyla öğretmeniyle işçisiyle bu ülkenin topyekün meselesidir.

Yeni sistemde CHP kılıçtaroğlu’ndan kurtulacak

Yeni sistem CHP’ye de iyi gelecek

Bakan Zeybekci: Bakın anayasa değişikliği ile ilgili hiç bir şey söyleyemiyorlar. Benden bir gün önce genel başkanları Aydın’a gelmiş. Aydın da söyleye söyleye iki söz bulmuş. Muhtarları toplamış demiş ki, bir gün sabah uyandığınızda muhtarlıklarınızın iptal edildiğini ve kapandığını göreceksiniz. Böyle bir yalanı çocuklar bile şakadan söylemez. Muhtarlıklarla ilgili bu anayasa değişikliğinde bir şey yok. Söyleye söyleye bunu bulmuş. Sonra Minibüsçülerle oturmuş. Abartmadan söylüyorum 16 Nisan’dan sonra bir gün uyandığınızda minibüslerinize el konulduğunu göreceksiniz demiş. Ne diyeyim buna.  Yeni sistem Chp’ye de iyi gelecek. Çünkü yeni sistem de Chp Kılıçtaroğlu’ndan kurtulacak. %25 lerden % 40 lara çıkacaklar. Çünkü yeni sitemde artık bundan sonra kim ne olacak koalisyon olacak mı yok böyle bir şey.  % 50 + 1  alan iktidara gelecek. İster sağdan ister soldan. Ama şuanda ki haliyle bunların milletin gönlüne girmesi mümkün değil. Çünkü % 50 oy alabilmesi için %60-70 ile barışık olman lazım. Onları kucaklıyor olman lazım, onların değerlerini anlıyor olman lazım. Saygı gösteriyor olman lazım. Bu millete yalan söylememen lazım. Bu millete inandırman lazım. Şimdikinde de böyle bir kabiliyet olmadığına göre inşallah 16 Nisandan sonra göreceksiniz ki Chp bundan kurtulacak. Onlara da inşallah iyi gelecek bu. Memlekette siyaset daha uzlaşmacı noktaya gelecek. Milli meselelerde siyaset, mevzu vatanda gerisi teferruat diyecek bugün Devlet Bahçeli’nin yaptığı gibi. Devlet Bahçeli devlet adamı ve bugün milli bir yaklaşımla aynısını söylüyor. Bunlar gibi kısır zihniyetli değil.

 

Siyaset bir yarıştır. Siyaset kardeşler arasında da bir yarıştır. 16 Nisana kadar inşallah gayret gösterelim. Yani burada Seydikemer inşallah  oy artırsın. Muğla’da Herkes dönüp baksın bu Seydikemer’e ne oldu desin. Öyle olsun ki sizin ilçe başkanı ve Belediye Başkanınızın yürüyüşü değişsin. Ankara’ya Bakanlıklara geldiği zaman, ne istiyor bizim Başkan diye Bakanlar gözünün içine baksın. Bilin ki şu dağın arkasında bir kardeşiniz var. Çağırdığınızda 1 saat 15 dakika da buradayım. Her zaman da sizin hizmetinizde olmaya devam edeceğim. Rabbim memleketimiz için hayırlısı neyse onu nasip etsin diyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum, dedi.   

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN