Başkan Akdenizli: 'Seydikemer TDİOSB'de Seydikemerli Yatırımcılara Öncelik Tanınacak'

Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında yapılan toplantıya katılan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Seydikemer TDİOSB'nin Etüt, Proje, Mühendislik İşleri Hizmet Alımı ihalesini kazanan firma ile sözleşme imzalandığını söyledi. Buna göre projeye yatırım yapmak isteyen Seydikemer ve Fethiyeli yatırımcılara öncelik tanınacak.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında yapılan toplantıya katılan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Seydikemer TDİOSB’nin Etüt, Proje, Mühendislik İşleri Hizmet Alımı ihalesini kazanan firma ile sözleşme imzalandığını söyledi. Buna göre projeye yatırım yapmak isteyen Seydikemer ve Fethiyeli yatırımcılara öncelik tanınacak.

Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) Yönetim Kurulu Toplantısı, Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında, Valilik 75. Yıl Toplantı Salonu'nda geçtiğimiz günlerde yapıldı. Toplantıya Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli ile Seydikemer TDİOSB Genel Müdürü Tayyar Şaşmaz katıldı. 

Toplantıda, Seydikemer TDİOSB Etüt, Proje, Mühendislik İşleri Hizmet Alımı ihalesini kazanan Özbek İnşaat Limited Şirketi ile Hâlihazır Harita İşlemleri, İmara Esas Jeolojik Jeoteknik Etüt Raporu İşlemleri, Genel Yerleşim Planı ve Üst Yapı Projeleri İşlemleri, 1/5000 Nazım ve 1/1000 Uygulama İmar Planları İşlemleri, Parselasyon Planı ve Tescil İşlemleri, Altyapı Projeleri (Yol, Atıksu, İçme ve Kullanma Suyu, Yağmur Suyu, Elektrik, Telekom) İşleri’nin yapımı için sözleşme imzalandı. Buna göre önümüzdeki günlerde ayrıntıları duyurulacak çağrı ile Organize Sanayi Bölgesinde yatırım yapmak için parsel tahsisi isteyen firmalar için “ön talep başvuruları” alınması kararlaştırıldı.

Muğla, Antalya, Burdur ve Denizli illerinin kavşak noktasında bulunan Seydikemer TDİOSB’nin “ön talep başvuruları”nda Seydikemer ve Fethiyeli yatırımcılara öncelik verileceğine işaret eden Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli; “Seydikemer OSB, Türkiye’nin 33’üncü Tarıma Dayalı İhtisas Sanayi Bölgesi olarak dikkat çekiyor. Devletin tüm imkanları Seydikemer OSB’de olacak. Çobanisa Mahallesi’nde 1200 dönüm alan üzerine yapılıp 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak OSB, 40 bin büyükbaş hayvan kapasitesine sahip olacak. Bölgemizin tarımına, hayvancılığına ve turizmine ivme kazandıracak projeyle, Türkiye Yüzyılı’nda fark yaratacağız. Valimiz İdris Akbıyık eşliğinde gerçekleştirilen toplantıda Etüt, Proje, Mühendislik İşleri Hizmet Alımı ihalesini kazanan firmayla sözleşme imzaladık. Projenin ayrıntıları önümüzdeki günlerde duyurulacak. Organize Sanayi Bölgesinde yatırım yapmak için parsel tahsisi isteyen firmalar için “ön talep başvuruları” yapılacak. Bu başvurularda Seydikemerli ve Fethiyeli yatırımcılara öncelik tanınacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN