Başkan Karaca, Anadolu'da seçim kampanyası yürütüyor

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca CHP Genel Merkezi'nin görevlendirmesiyle Anadolu'da seçim kampanyası yürütüyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Başkan Alim Karaca Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erzincan’daki mitingine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Sivas’taki açık hava toplantısına katılarak değişim için destek istedi. 

Erzincan mitinginde “iktidara geldiklerinde vatandaş için çalışacakları” sözü veren Kılıçdaroğlu, “İki grup Bay Kemal seçilmesin diye çaba harcıyor. Birincisi beşli çeteler. İkinci grup, uyuşturucu baronları” diye konuştu. 
Kılıçdaroğlu’na desteğini açıklayan ve daha sonra CHP listelerinden milletvekili adayı olarak gösterilen Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ve Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca da Erzincan Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitingde yer aldı. 

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Erzincan'da kapatılan şeker ve dokuma fabrikalarına dikkat çekerek, "O fabrikaların tamamını yeniden yapacağız. Şeker fabrikası özelleştirildi. 6000 kişi çalışıyordu şimdi 250 kişi çalışıyor. Bu mudur milliyetçilik?" diye konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu; “85 milyonun cumhurbaşkanı olacağını” söylerken, “köy okullarını yeniden açacağız. Tüm köylerde veteriner, ziraat mühendisi, imam olacak. Köyleri yeniden ayağa kaldıracağız. Çiftçiler üretim yapamıyorlar, alın terinin karşılığını alamıyorlar. Buğday, arpa, et, canlı hayvan, mercimek dışarıdan geliyor. Bu ülkenin toprağı, güneşi, insanları yok mu? Neden çiftçiyi, üreticiyi toprağa küstürdünüz? Onların alın terinin karşılığını vereceğiz. Hiçbir fakir ailenin suyu, doğalgazı, elektriği kesilmeyecek. Esnafımızın pandemi döneminde aldığı kredilerin faizlerini sileceğiz.” ifadelerini kullandı.

SİVAS TEMASLARI 
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca CHP Genel Merkezi’nin talimatlarıyla Anadolu’da yürüttüğü seçim çalışmaları kapsamında Sivas’ta da temaslarda bulunarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Sivas’taki açık hava toplantısına katıldı. 
Ekrem İmamoğlu Sivas'ta yurttaşlara seslenirken, “Bugünün iktidarı seçimi kazanmak için her yolu deniyor, kötü dil kullanıyor. Vatandaşlarımız yokluk içine düştü. Ne yazık ki orta sınıf diye bir şey kalmadı. Dar gelirliler ellerinde ne var ne yok kaybettiler. Zenginler daha zengin oldu. Vatandaşların gelir seviyesi yoksulluk sınırının altına indi. Artık vatandaş patatesi, soğanı bile alsam mı almasam mı diye düşünüyor. Ekonomi freni patlamış kamyon gibi duvara tosladı, toslayacak. Bu iktidar bizi hayat pahalılığı altında ezdi. Üniversite gençleri öğle yemeğinden tasarruf ediyorlar. Gençler ülkeyi terk etmek istiyorlar. Gençler ülkede gelecek göremedikleri için maalesef böyle hayaller kuruyorlar. Kavgacı olanı, bağırıp çağıranı, milletine fırça atanı, kadınını çocuğunu azarlayan bu kafayı, bu kavgacı insanları bir an önce evine yollayalım.” ifadelerini kullandı.

KARACA : CHP’Lİ BELEDİYELER ÇİFTÇİLERE BÜYÜK DESTEK VERİYOR 

Anadolu’daki saha çalışmalarına Sivas’tan başlayan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ilk olarak CHP milletvekili adayları ile birlikte Sivas Valiliği’ni, CHP İl Seçim Koordinasyon Merkezi’ni ve Atatürk’ün kurduğu TÜRASAŞ’ı (Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii A.Ş) çalışan emekçileri ziyaret etti. Alim Karaca TÜRASAŞ fabrikasında işçiler ile birlikte öğle yemeği yedi.
Tarihi Sivas Kongresi’nin gerçekleştiği Sivas Atatürk ve Kongre Müzesi’ni, Saadet Partisi Sivas İl Başkanlığı’nı ziyaret eden başkan Alim Karaca Sivas’ta esnaflar ile de biraya gelerek görüş alışverişinde bulundu. 
Cumartesi günü Sivas’tan Erzincan’a geçerek CHP’li milletvekili adaylarıyla buluşan, CHP İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Alim Karaca şehirde çeşitli esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek, yurttaşların sorunlarını dinledi ve Millet İttifakı’nın iktidara geldiğinde yapılacak projeleri anlattı. Alim Karaca temasları sırasında kendisine yöneltilen bir soruya cevaben "CHP’li belediyeler çiftçilere her türlü yardımı yapıyorlar; hibe desteği, tohum, su desteği veriyorlar. Çiftçilerimizin ürünlerini CHP’li farklı belediyelerimiz satın aldılar. Özellikle 11 büyükşehir belediyemiz üreticilerimize destek olmak için bugüne dek çeşitli kooperatifler kurarak, çiftçilerimizin ürünlerini satın alarak görevlerini yerine getiriyorlar. Biz de Fethiye’de imkanlarımız çerçevesinde pandemiden zarar gören esnafımıza, çiftçilerimize, dar gelirli yurttaşlarımıza destek olmaya devam ediyoruz" dedi.

13.Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erzincan mitinginden sonra tekrar Sivas’a dönerken İmranlı ilçesinde halk ve esnafla bir araya geldi. 
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Türkiye’nin çeşitli yörelerinden gelen CHP’li belediye başkanlarıyla birlikte Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Sivas havaalanında karşılayarak miting alanına aynı otobüsle geçti. Edinilen bilgilere göre, Alim Karaca 14 Mayıs cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri öncesindeki son hafta çalışmalarını Fethiye’de sürdürecek.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN