Emine Koftar Haberleri

Emine Koftar Haberleri

Emine Koftar haberleri, haber editörü Emine Koftar tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

FETHİYE’DEN DEPREM BÖLGESİNE 2 KONTEYNER EV VE KATLANIR TUVALET

Feci depremin 2. haftası geride kalırken, Fethiye Kaymakamlığı koordinasyonunda Fethiye'den deprem bölgesine yardımlar devam ediyor.

FETHİYE MÜZESİ MÜDÜRÜ DENİZ ONGUN, “YENİ YAPILACAK MÜZEYİ, YAŞAYAN BİR MÜZE HÂLİNE GETİRMEK İSTİYORUZ”  

Üç dilli Letoon yazıtları, Tlos antik kentinden çıkarılan imparator heykeli gibi öne çıkan eserlerin yanı sıra, bölgenin geçmişini yansıtan iki bin arkeolojik buluntu ile hizmet veren Fethiye Müzesi, yapılması planlanan yeni bir müze ile deposundaki diğer eserleri de sergileme fırsatı bulacak. SED Medya’ya açıklama yapan Müze Müdürü Deniz Ongun, yeni yapılacak müzenin ‘Yaşayan bir müze’ olmasını arzuladıklarını ve proje hayata geçtiğinde, müzede dinleti ve söyleşi gibi etkinlikleri de gerçekleştirmek istediklerini belirtti. 

FETHİYE'DE KONAKLAYAN DEPREMZEDELERİN SAYISI 7 BİNİ GEÇTİ

Deprem bölgelerinden Fethiye'ye depremzedeler gelmeye devam ederken konaklama tesislerinde kalanların sayısı 4 bin 928'e ulaşmasıyla birlikte konaklama tesisleri doldu. Bu sayıya kendi imkânlarıyla akraba, eş dost gibi yerlerde kalanları da eklediğimizde sayının 7 bini geçtiği öğrenildi.

KAYMAKAM KARAMAN FETHİYE'DE İKİZ ÇOCUKLARI OLAN DEPREMZEDE ÇİFTİ ZİYARET ETTİ

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, eşi Filiz Karaman ile birlikte Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Gaziantep'ten Fethiye'ye gelen Esra ve Ahmet çiftinin Fethiye'de dünyaya gelen ikiz bebeklerine ziyarette bulundular.

HATAY’DA ART ARDA İKİ KORKUTAN DEPREM

Hatay’ın Defne ilçesinde saat 20.04’te 6.4 büyüklüğünde, Samandağ ilçesinde de saat 20.07’de 5.8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremlerin afet bölgesi genelinde etkili şekilde hissedildiği öğrenildi.

FETHİYE'DE 632 DEPREMZEDE ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRECEK

Deprem bölgesinden nakli yapılan 632 öğrenci Fethiye'de eğitim görecek. Okul öncesi eğitim için Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda (KYK) 2 sınıf oluşturuldu. 

FETHİYELİLER GÜNEŞLİ HAVANIN TADINI ÇIKARTTI

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerine gelmesiyle vatandaşlar güzel havanın tadını çıkardı.

İNTİHAR ŞOVMENİ FETHİYE’DE SAHNEYE ÇIKTI

Türkiye’nin birçok yerinde işsiz olduğu bahanesi ile intihar girişiminde bulunan Hasan İnan, bu defa da Fethiye’de aynı şovunu yaptı.

İŞ ADAMI CENK KURT TAHLİYE OLDU

2022 Temmuz aylarında yapılan operasyonla cezaevine giren Cenk Kurt, 15 Şubat tarihinde görülen mahkemesi neticesinde tahliye edilerek serbest bırakıldı. 

BAKAN KOCA, 261’İNCİ SAATTE ENKAZDAN ÇIKARILAN MUSTAFA’NIN TELEFON GÖRÜŞMESİ ANINI PAYLAŞTI 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay’da bir özel hastanenin enkazından depremin 261’inci saatinde çıkarılan Mustafa Avcı’nın yakını ile telefon görüşmesi yaptığı anın görüntüsünü paylaştı.

FETHİYE YENİ CAMİİ’DE DEPREMZEDELER İÇİN DUA EDİLDİ

Fethiye İlçe Müftülüğü tarafından, 11 ili etkileyen deprem felaketinde vefat eden vatandaşlar için dua ve polis memuru Mehmet Özer anısına hayır lokması ikramında bulunuldu.

SEYDİKEMER BELEDİYESİ DEPREMZEDELER İÇİN TEK YÜREK

Muğla Valiliği öncülüğünde Seydikemer Kaymakamlığı ve Seydikemer Belediyesi Koordinesinde deprem felaketinin yaşandığı ilk andan itibaren toplanan yardımlar, AFAD’ın yönlendirmesiyle afet bölgelerine ulaştırıldı.

DEPREM KAHRAMANLARI ANLATTI

Hatay’da enkaz kaldırma çalışmalarının başlaması ile birlikte deprem bölgesinden ayrılan Muğla Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri yaşadıklarını anlattı. Arama kurtarma ekibinden Muhammet Kara, “Hatay Defne’ye varan ilk ekip bizdik. Elektrik Mahallesindeki tüm vatandaşlar bunu söyledi. Herkes enkaz altından birini çıkarmak için yoğun mücadele verildi” dedi.

SEYDİKEMER’DE DEPREMDE VEFAT EDENLER İÇİN DUA EDİLDİ

Seydikemer Kaymakamlığı, Seydikemer Belediyesi ve Seydikemer İlçe Müftülüğü tarafından, 11 ili etkileyen deprem felaketinde vefat eden vatandaşlar için dua ve hayır lokması ikramında bulunuldu.

ELEKTRİK AKSAMINDAN YANGIN ÇIKTI

Milas Ekinambarı Mahallesi Merkez Sokak’ta gece saatlerinde elektrik aksamından dolayı bir evde yangın çıktı. İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangın maddi hasar meydana getirdi.

DATÇA VE MARMARİS'TE 42 DÜZENSİZ GÖÇMEN KURTARILDI 

Muğla'nın Datça ve Marmaris ilçelerinde Türk karasularına geri itilen 42 düzensiz göçmen kurtarıldı. 

Toplam 1081 haber.