Emine Koftar Haberleri

Emine Koftar Haberleri

Emine Koftar haberleri, haber editörü Emine Koftar tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

CHP’Lİ ALBAN ARŞİVİ AÇTI UYARISINI HATIRLATTI 

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, 3 yıl önce depremle ilgili kurumları uyardıklarını fakat bu konuda hiçbir hazırlık yapılmadığını söyledi.

GİRGİN: EYT’DE EKSİK KALANLARI BİZ TAMAMLAYACAĞIZ ​​​​​​​

Bu hafta TBMM Genel Kurulu’nda EYT yasası görüşüldü ve kabul edildi. “EYT sorununun bütün emeklilik sistemini hakkaniyetli bir yapıya dönüştürecek şekilde çözümü ilk seçimden sonra Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında olacaktır. EYT’de eksik kalanları biz tamamlayacağız” diyen CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Genel Kurul’da yaptığı konuşmada şunları söyledi:

FETHİYE TURİZM SEKTÖRÜ İSTİŞARE TOPLANTISI FTSO’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Fethiye Turizm Sektörü İstişare Toplantısı’nda 12-15 Nisan 2023 tarihinde İstanbul’da Fethiye’nin tanıtılacağı 26. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMITT) ilişkin hazırlıklar ile yaklaşan turizm sezonu öncesi yapılması gereken çalışmalar değerlendirildi.

GENÇ NİDA KUR'AN-I KERİM'İ GÜZEL OKUMA VE HAFIZLIK İMAM HATİP LİSE VE ORTAOKUL KIZLAR YARIŞMASI DÜZENLENDİ

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün Türkiye genelinde düzenlediği Genç Nida Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Hafızlık İmam Hatip Lise ve Ortaokul Kızlar Yarışması 28 Şubat tarihinde gerçekleştirildi.

MÜFTÜLÜKTEN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI HEDİYE

Fethiye İlçe Müftülüğü tarafından Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Kur’an Kursunda hafızlık eğitimlerine devam eden öğrencilere 142 adet hırka dağıtımı yapıldı.

SIĞIR CİNSİ HAYVANLAR KAYIT ALTINA ALINIYOR 

Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün hayvan sağlığı ekiplerinin, sığır cinsi hayvanları kayıt altına alma çalışması devam ediyor

KAÇAK YAPILARA BETON DÖKÜMÜNE İZİN YOK

Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından kaçak yapılarla mücadele kapsamında, ilçede faaliyet gösteren beton döküm firmalarına “ruhsatsız yapılara beton dökülmemesi” yönünde resmi yazı gönderildi.

YARIŞMADA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER BELLİ OLDU

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İstiklal Marşı’nın Tamamını Güzel Okuma Yarışması kapsamında, Fethiye’den dereceye giren öğrenciler belli oldu. Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonu’nda gerçekleşen üç ayrı programda ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri birinci olabilmek adına yeteneklerini sergiledi.  

HAKLARINDA ARAMA OLAN VE YAKALANAN 49 KİŞİDEN 27'Sİ TUTUKLANDI

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) tarafından aranan kişilerin yakalanmasına yönelik gerçekleştirilen huzur ve güven uygulamasında, yakalanan 49 kişiden 27’si çıkarıldıkları adli mahkemelerce tutuklandı

KAYMAKAM KARAMAN, 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ KUR’AN KURSU’NU ZİYARET ETTİ

Fethiye Kaymakam’ı Yusuf İzzet Karaman’ın ilçedeki ziyaretleri devam ediyor. Karaman son olarak, 15 Temmuz Şehitleri Kur’an Kursu’na bir ziyaret gerçekleştirdi

SÜLEYMAN ATLI'DAN ALTIN MADALYA

Mısır’ın İskenderiye kentinde düzenlenen Ibrahim Moustafa Ranking Serisi’nde Milli Güreşçi Süleyman Atlı, altın madalya kazandı 

AKUT BODRUM’DAN BAŞKAN ARAS’A ZİYARET

Bodrum Belediyesi deprem bölgesinden dönen AKUT Bodrum ekibini ağırladı. Ekip, Başkan Aras’a, AKUT’a verdikleri destekler dolayısıyla teşekkür etti.  

GİRGİN'DEN DEPREM BÖLGESİNDE MALÜLLÜK AYLIĞI İÇİN KANUN TEKLİFİ

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin deprem bölgesinde, meslekte kazanma gücünün en az yüzde 60’ını kaybedenlerin  sigortalı olması koşuluyla malul aylığı alabilmesi için kanun teklifi verdi. Girgin mevcut yasadaki koşulların deprem bölgesinde uygulanmaması için bu kanun teklifini verdiğini belirtti.

YUNANİSTAN’DAN BODRUM’A DAYANIŞMA ZİNCİRİ

Yunanistan Kızılhaç heyetine bağlı yardım ekibi, Bodrum’da dayanışma zinciri oluşturdu. 30 kişilik heyet getirdikleri yardım kolilerini Türk dostları ile birlikte taşıdı.

DEPREMLERİN ARDINDAN SİGORTA SEKTÖRÜNDE EN ÇOK NELERDEN ŞİKÂYET EDİLDİ?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve yüzyılın felaketi olarak adlandırılan depremlerin etkileri devam ederken, DASK ve konut sigortası en çok tartışılan konular arasında yer aldı. Şikâyetvar sitesi verilerine göre, Şubat ayında konut sigortalarında şikâyetler yüzde 23 arttı. Şikâyetvar ’da DASK sayfası son 30 günde 67 bin 531 kez görüntülenirken, deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlar ekspertizlerin gelmemesinden ve DASK’a ulaşamamaktan şikâyet etti 

Toplam 1081 haber.