Meral Dal Haberleri

Meral Dal Haberleri

Meral Dal haberleri, haber editörü Meral Dal tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

LGS VE YKS'DE İKİNCİ DÖNEM KONULARI OLMAYACAK

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "2023'te LGS'yi sadece 8. sınıfın birinci dönem konularından yapacağız." açıklamasında bulundu.

OKULLAR 20 ŞUBAT’A KADAR TATİL EDİLDİ

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerindeki 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler sonrası yurt genelinde okullar 13 Şubat’a kadar tatil edilmişti. Yapılan son açıklamaların ardından Bu tarih uzatılarak 20 Şubat oldu. 

MÜFTÜLÜK GÖNÜLLÜ YARDIM EKİBİ YOLA ÇIKTI

Fethiye ve Seydikemer Müftülüğü personellerinden 27 gönüllü, din ve manevi danışmanlık hizmeti görevi için Gaziantep’e uğurlandı.

DEPREMDEN 26 KİŞİ KURTARILDI

Muğla Büyükşehir Belediyesi merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde yıkıma neden olan deprem sonrası 129 personel ve 33 araçla bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri 26 kişiyi enkaz altından canlı olarak kurtardı.

MSKÜ’DE DERSLER 2 HAFTA SONRA BAŞLAYACAK

Muğla Sıktı Koçman Üniversitesi derslere 2 hafta sonra yani 27 Şubat’ta başlayacak.

BODRUM BELEDİYESİ’NİN YARDIM ARACINI DURDURUP MUĞLA VALİLİĞİ AFİŞİ ASTIRDILAR

Muğla Valiliği yetkilileri, Bodrum Belediyesi'nin depremzedelere gönderdiği TIR'ın önüne zorla "Muğla Valiliği" yazılı afiş astı.

KARAÇULHA HALİNDE SEFERBERLİK

Karaçulha Toptancı Hali’nde sabah saatlerinden itibaren afet bölgesine gönderilmek üzere meyve ve sebze yardımı için çalışmalar sürüyor.

FETHİYE BELEDİYESİ’NİN YARDIM TIRLARI YOLA ÇIKTI

Fethiye Belediyesi’nin merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde hissedilen deprem sonrası başlattığı dayanışma kampanyası sonucunda toplanan malzemeler 6 tır ve 1 kamyon deprem bölgesine gönderildi. Karaca, “2 yardım tırını önceden gönderdik, şimdi 4 tırımızı gönderiyoruz, ardından 5 tır daha göndereceğiz” dedi.

FETHİYE OLARAK DEPREMZEDELERİ AĞIRLAMAYA HAZIRIZ

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ilimizde yıkıma neden olan deprem felaketi sonrasında resmi kurumlar, belediyeler ve sivil toplum kuruluşları tarafından yardım kampanyası başlatıldı.

BAŞKAN OTGÖZ: “ACIMIZ BÜYÜK”

Seydikemer Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizi derinden etkileyen depremle ilgili konuşan Başkan Otgöz: “Acımız büyük. Milletimizin başı sağ olsun. İnşallah ülke olarak birlik beraberlik içinde en kısa sürede üstesinden geliriz” ifadelerini kullandı.

KARAMAN, ODA BAŞKANLARI İLE KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPTI

Kaymakam Karaman, depremzedelere yardım için oda başkanlarıyla koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi.

OKULLAR 13 ŞUBAT’A KADAR TATİL

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem nedeniyle tüm Türkiye'de 13 Şubat'a kadar okulların tatil edildiğini açıkladı.

AKUT EKİPLERİ 13 KİŞİ İLE DEPREM BÖLGESİ İÇİN YOLA ÇIKTI

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde hissedilen deprem sonrası 13 gönüllü ile AKUT, Fethiye’den çıkış yaptı.

KARACA, AFET GÖNÜLLÜLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, deprem bölgesine gidecek olan Mahalle Afet Gönüllüleri ekibi ile bir araya geldi.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ İÇİN UĞUR MUMCU’DA KAN BAĞIŞI

Kahramanmaraş depremi sonrasında hızla tüketen kan stoklarındaki ihtiyacın karşılanması amacıyla 9.30-19.00 saatleri arasında Uğur Mumcu Parkı girişinde bulunan Kızılay Kan Bağışı aracı kan vermek isteyen vatandaşlar için bağış kabul edecektir.

ŞİMŞEKLER DİYARBAKIR’DAN 1 PUANLA DÖNÜYOR

2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Fetthiyespor, Diyarbakır deplasmanından 1 puan çıkarttı.