Egzozlar Silindirle Ezilecek

Fethiye'de gürültü kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle otomobil ve motosikletlerden söktürülen egzozlar polis gözetiminde bir kez daha silindirle ezilecek.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

 Fethiye’de gürültü kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle otomobil ve motosikletlerden söktürülen egzozlar polis gözetiminde  bir kez daha silindirle ezilecek.

 Trafik ekipleri ilçe içerisinde yaptıkları denetlemelerde gürültüye neden olan egzozlar ve kornaları toplayıp silindirle ezmeye göndermeden önce teşhir etmeye başladı.  Fethiye Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği  ekipleri, yaptıkları kontrollerde ve vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine ilçe genelinde egzozlarından aşırı ses çıkartarak gürültü kirliliği yaratan araçları mercek altına aldı.  Yapılan denetimlerde otomobil ve motosikletlere yüksek ses çıkarması için sonradan monte ettirilen çok sayıda egzoz sökülerek, sürücülere cezai işlem uygulandı. Denetimlerde toplanan egzozlar tekrar kullanılmaması için polis gözetiminde İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliğine getirildi. Ses çıkartan egzozların yanı sıra korna ve kumandaların da yer aldığı gürültü çıkartan  bu araçların  en kısa sürede silindirle  ezdirileceği öğrenildi. 

“Anne Ve Babalara Da Çok İş Düşüyor”

Fethiye Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amiri Baş Komiser Nuri Çınaklı, gürültü kirliliğine neden olan araçlara yönelik denetimlerin bu yıl da aralıksız devam ettiğini söyledi. Egzozların başka araçlara takılarak kullanımının önüne geçmek için  yine silindirle ezileceğini söyleyen Çınaklı  "Trafik ekiplerimiz  gürültü kirliliğiyle gece gündüz mücadele etmektedir. Defalarca yaptığımız kontrollerde bazı otomobillerin ses çıkartan egzozlar taktıklarını, yine motosikletlerin gürültü çıkartan egzoz ve kornaları vatandaşlarımızı çok rahatsız ediyordu. Araçlara aparat bağlatıp yarış eden  bu sürücülerle  mücadeleyi imkanlarımız ölçüsünde sürdürüyoruz. Burada anne ve babalara da çok iş düşüyor” dedi.

“Sürücüye 700 Lira Gibi Ceza Yazdık. Kendisine Ulaşacak”

 

Çınaklı “Bizlerin mücadele etmediğini düşünen vatandaşlarımız var. Biz de vatandaşlarımızın böyle düşünmemesi için yakaladığımız egzozları toplayıp ardından ezdireceğiz. Vatandaşlarımızın egzozlardan çıkan seslerden rahatsız olmaması için konu üzerine hassasiyetle duruyoruz.  Burada anne babalara çok iş düşmektedir. Anne ve babalar çocuklarına özellikle bu konuda sahip çıksınlar. Çünkü kaza olunca anne babalar dizlerini dövüyorlar. Motor ve diğer araç egzozlarının rahatsız etmemesi halkın gece evinde gürültüsüz şekilde yatmaları için anne babalarında çocuklarının motorlarına bu tür ses çıkartan ilaveler yaptırmamasını istiyoruz. Böyle durumlarda vatandaşlarımızın polis 155 nolu telefonunu aramalarını, yarış halindeki, gürültü çıkartan motosikletin fotoğraflarını çekmeleri halinde bu fotoğraflar üzerinden sürücüye cezai uygulama tarafımızdan yapılacaktır. Geçtiğimiz günlerde Karaçulha’da motosikletin üzerine yatmış vaziyette hız yapan sürücü fotoğraflanmış bu fotoğraf üzerinden sürücüye 700 lira gibi ceza yazdık. Kendisine ulaşacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN