Ergun'dan Tarım ve Orman Bakanlığı'na Soru Önergesi

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın cevaplaması amacıyla orman yangınlarına yönelik 5 maddelik soru önergesini TBMM'ye verdi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

1 Mayıs ile 31 Ekim tarihleri arasındaki dönem ülkemizde "yangın mevsimi" olarak bilinmekte olduğunu vurgulayan Metin Ergun, "Temmuz ve Ağustos ayları ise orman yangınları açısından bu dönemin en riskli aylarıdır. 2021 yılında Türkiye'yi ve Muğla'yı etkisi altına alan tarihimizin en büyük orman yangınları da bu aylarda ortaya çıkmış ve büyük orman kayıplarına yol açmıştır. Temmuz ve Ağustos aylarına yaklaştığımız bu süreçte, Bakanlığınız tarafından orman yangınları ile mücadele konusunda bazı hususların açıklığa kavuşturulması önem arz etmektedir." dedi.
İYİ Parti Milletvekili Metin Ergun'un Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın cevaplamasını istediği soru önergesi şunlardan oluşuyor:
"Bakanlığınız bünyesinde 2023 yılı Haziran ayı itibariyle toplam kaç adet yangın söndürme uçağı ve helikopteri vardır. Bu uçak ve helikopterlerin özellikleri nelerdir?2021 yılındaki yangın felaketinden sonra Bakanlığınız envanterine kaç adet yangın söndürme uçağı ve helikopteri eklenmiştir? Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nün envanterinde, Muğla'da çıkabilecek orman yangınlarına etkin müdahale edilebilmesi için kaç adet yangın söndürme uçağı ve helikopteri vardır. Muğla'da ve Türkiye genelinde orman yangınları ile mücadele amacıyla istihdam edilen toplam personel sayısı 2021 yılında kaçtı ve 2023 yılı itibariyle bu sayı kaç olmuştur? Orman yangınları ile mücadele amacıyla Bakanlığınız tarafından geçtiğimiz aylarda İzmir ve Muğla merkezli olarak, hava üssü kurulacağı açıklanmıştı. Söz konusu hava üslerinin akıbeti nedir?"
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN