Bireyler Haberleri

Bireyler Haberleri

Başkan Aras: Adil, engelsiz bir Muğla’yı inşa edeceğiz

Muğla Büyükşehir Belediyesi Engelliler Haftası kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın katılımıyla Akyaka’da Uçurtma Şenliği düzenledi. Başkan Aras, şenlikte engelli bireylerle uçurtma uçurtup, oyun oynarken şenlik renkli görüntülere sahne oldu.

Engelliler Haftası kapsamında gerçekleştirilen bir yürüyüşle başladı

Muğla, engelli bireylerin haklarına ve yaşamlarına dikkat çekmek amacıyla coşkulu bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Muğla Engelliler Derneği ve Muğla Zihinsel Engelliler iş birliğinde düzenlenen etkinlik, Engelliler Haftası kapsamında gerçekleştirilen bir yürüyüşle başladı.

Başkan Köksal’dan Engelliler Haftası mesajı

Menteşe Belediye Başkanı Şehir Plancısı Gonca Köksal, Engelliler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, “Engelliler bireyler bizim için ayrıcalıklı bireylerdir. Onların ve ailelerinin her zaman yanlarında olarak, yapacağımız çalışmalar ile sosyal hayatın içerisinde yer alan özgüvenli bireyler olmalarını sağlayacağız” dedi.

Başkan Topuz’dan Engelliler Haftası mesajı

Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, 10-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Engelliler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, haftanın engelli bireylerin toplumda hak ettikleri saygı ve değeri görmeleri için önemli bir fırsat olduğunu açıkladı.

Vali Akbıyık’tan Engelliler Haftası mesajı

10-16 Mayıs tarihleri arası kutlanan ‘Engelliler Haftası’ nedeniyle Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık yayımladığı mesajında, engellilik, sadece engelli bireylerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, tüm toplumu ilgilendiren güçlü bir dayanışma ve anlayış gerektiren bir yolculuk olduğunu açıkladı.

Engelsiz İzciler bağımsız yaşamayı öğreniyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de ilk defa 2016 yılında Menteşe’de hizmete sunduğu, ardından Milas, Marmaris ve Fethiye’de de hizmet vermeye başlayan Kısa Mola Merkezleri’nde engelli bireyler için çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediliyor.

Muğla’da Engelsiz Bahçe Yapıldı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi bahçesinde engelli bireylere yönelik bahçe oluşturuldu.

Kökten’den Anlamlı Ziyaret

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten beraberindeki heyetle birlikte 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü etkinliğine katıldı. Kökten, “Sadece bir gün değil her zaman özel bireylerin yanında olacağız” dedi.

Fethiye Belediyesi’nden otizmli bireyler için özel merkez

Fethiye Belediyesi, otizm konusuna dikkat çekmek için örnek bir projeye imza atıyor. Özellikle otizmli çocukların akranlarıyla zaman geçirip, sosyal etkinliklerini çoğaltarak eğlenmelerini ve toplumla kaynaşmalarını amaçlayan Otizm Parkı'nın temel atma töreni 18 Mart Pazartesi günü yapılacak.

Çağın En Riskli 10 Hastalığından Biri Obezite

Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Murat Urkan, gelişen tıp teknolojilerinin obezite cerrahisini olumlu etkilediğini belirterek “Obezite cerrahisi riskli sanılıyor. Halbuki obezitenin kendisi ölümcül bir hastalık olduğu için tedavi edilmeyen obez bireyler yaşıtlarına göre 10-15 yıl daha erken hayatını kaybediyor” dedi.

Muğla’da sanatla engeller aşılıyor

 Muğla’da engelli bireylere yönelik, ahşap boyama, takı tasarımı, ebru sanatı, mum sanatı, keçe, dekoratif ürünler gibi çeşitli çalışmalar yapılıyor.

Vali Akbıyık’tan Eğitim-Öğretim İkinci Yarıyıl Mesajı

Muğla Valisi İdris Akbıyık, 2023-2024 eğitim ve öğretim ikinci yarıyılının başlaması nedeniyle yayımladığı mesajında eğitim sürecinin, toplumları oluşturan bireylerin yetişmesinde, bu bireylerin geleceğe ilişkin umutlarının korunmasında, toplumsal mutluluğun, birlik ve beraberliğin sağlanmasında, ülkelerin medeniyet yarışında ön sıralarda yer almasında çok önemli olduğunu açıkladı.

Muğla’da bocce sporuyla engeller aşılıyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi ve Ula Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından gönüllü gençler ve engelli bireylerle birlikte bocce oyunun tanıtımı yapıldı.

Marmaris’te 106 Bin Çocuk Bilim Ve Eğitimle Tanıştı

Marmaris Belediyesi, 5 yıl boyunca çocukları odak noktasına koyan onlarca eğitim projesini hayata geçirdi. Yapılan birçok çalışmayla 106 bin çocuğu bilim ve eğitimle buluşturdu.

Belediyeden Engelli Bireylere Akülü Sandalye Temini

Engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak ve sosyal hayata daha fazla katılımlarını sağlamak amacıyla özveri ile çalışan Bodrum Belediyesi, 2023 yılında toplam 9 engelli araç alımı yaptı.

Belediye Evde Kuaförlük Hizmeti İle Vatandaşlara Destek Oluyor

Milas Belediyesi’nin engelli, yaşlı ve ihtiyaç sahibi bireylere yönelik Evde Kuaförlük Hizmeti başladı. Saç kesimi, el ve ayak tırnak bakımını içeren hizmet, evden çıkma imkânı olmayan hasta, yaşlı, özel gereksinimli bireyler ve dar gelirli ihtiyaç sahibi ailelere yönelik kolaylık sağlıyor.

Bir yıllık emeklerini sergilediler

Muğla'nın Menteşe ilçesinde Uluslararası Gençlik Merkezi özel bireylere yönelik kültürel ve sanatsal faaliyetler etkinliği düzenlerken, etkinlikte bireyler bir yıl boyunca yaptıkları ürünleri sergiledi.

Büyükşehir ev sahipliğinde Engelsiz Yaşam Platformu toplandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi çatısı altında 2019 yılında kurulan Engelsiz Yaşam Platformu üyeleri engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak, engellilerin sorunlarına ortak çözüm bulmak için Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde bir araya geldi.

Başkan Aras, “Engelli bireylerin toplumdan beklentisi saygı, koşulsuz kabul ve sevgidir”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Dünya Engelliler Günü’ne özel mesaj yayımladı

FTSO’da Findeks Bilgilendirme Toplantısı Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO), Kredi Kayıt Bürosu tarafından bireylere ve reel sektöre yönelik tasarlanmış finansal hizmet platformu Findeks’in sunduğu ürün ve hizmetlere ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Otizmli bireylerin annelerine sınıf açıldı

Otizmli annelere her pazartesi günü verilecek olan eğitimlerin ilk buluşması Sekibaşı Kadın Dayanışma Merkezinde gerçekleşti. Menteşe Belediyesi’nin yer desteği ile verilecek eğitimler, Mayıs 2024 yılına kadar devam edecek.

Fethiye Si-Ser İşitme Cihazları Muhtarlar ile bir araya geldi

Si-Ser İşitme Cihazları Fethiye Şubesi, Muhtarlarla İşitme Teknolojileri ve İşitme Kayıplı Bireyler Üzerine Kahvaltıda Buluştu.

Otizmli çocuğu olan anneler için sınıf açılıyor, 7 ay eğitim alacaklar

Türkiye Sakatlar Derneği Muğla Şubesi tarafından Menteşe'de, 15 otizmli birey annesine Kasım 2023-Mayıs 2024 arasında her Pazartesi, Menteşe Belediyesi Sekibaşı Kadın Dayanışma Merkezinde eğitmenler tarafından eğitimler verilecek.

Özdemir, "Cilalı Kaldırımlar Sakatlıyor"

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şubesinde, Eski Zafer Partisi Muğla İl Başkanı Kübra Bilginer tarafından gerçekleştirilen kahvaltılı etkinlikte, bölgemizdeki ve ülke genelindeki görme engelli bireylerin günlük yaşantılarında karşılaştıkları zorluklar, gerek yasa düzenleyicileri, gerekse yerel yönetimler tarafından engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak düzenlemelerin yapılması gerektiğine vurgu yapılarak, görme engellilerin güvenli bir şekilde sokaklarda, sosyal hayatın içinde olmaları için yapılması gerekenler konuşuldu.

İşitme engelliler için kafe açıldı

23 Eylül Cumartesi günü Bodrum Belediyesi destekleriyle Marmara İşitme Engelliler Derneği bünyesinde işitme engelli bireyler için Sessiz Kafe açıldı.

Muğla Eah’da Geriatri Uzmanı Kabadayı Hasta Kabulüne Başladı

65 yaş üstü bireylerin şeker, hipertansiyon, kemik erimesi gibi dahili hastalıkların teşhis ve tedavisine yönelik Geriatri Uzmanı Sinem Sağlanmak Kabadayı Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hasta kabulü devam ediyor.

Özel bireylere Azmak’ta tekne turu

Muğla Zihinsel Engelliler Derneği üyeleri ve özel bireyler Ula Akyaka’da Gökova Akyaka Azmak Taşıyıcılar Kooperatifi tarafından Kadın azmağında tekne turu yaptırıldı.

Engelli bireylerin gösterisi ayakta alkışlandı

Fethiye Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde kalan özel eğitimli bireylerin rol aldığı yönetmen Yeşim Balkan Ekdi yönetiminde özel bireylerin hazırladığı “Sanal Alem“ adlı iki perdelik tiyatro oyununda özel eğitimli bireyler performansı izleyenlerden büyük alkış aldı.

Vali Tavlı Mutfakta Özel Bireylerle Bir Araya Geldi

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Menteşe Halk Eğitim Merkezi ve Muğla Zihinsel Engelliler Derneği işbirliğinde Menteşe Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Halk Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme programı kapsamında 11 Mart – 18 Haziran tarihleri arasında özel öğrencilere yönelik gerçekleştirilmiş olan Kahvaltı ve Servis Hizmetleri Kursu’nun yılsonu kapanış etkinliği düzenlendi.

Tavlı, Engel tanımayan dostlarının askerlik heyecanına ortak oldu

Muğla Valisi Orhan Tavlı Engelliler haftası nedeniyle Muğla İl Jandarma Komutanlığında temsili askerlik yapan bireyler için düzenlenen yemin törenine katıldı.