Emek Haberleri

Emek Haberleri

MUSKİ’de Şengül dönemi başladı

Muğla Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlünde görev devir-teslim töreni gerçekleştirildi. 10 yıldır MUSKİ Genel Müdürlüğünü yürüten Baki Ülgen emekliye ayrıldı.

Şehre inen domuzun görüntüleri kameraya yansıdı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde aç kalan domuz çöpte yemek ararken bir yandan da üstüne gelen köpeklere gözdağı verdi. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Menteşe Konutlarında mini referandum: Kent Park'a spor salonu

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe ilçesinde bulunan Karamehmet Mahallesi Menteşe konutlarında yer alan Kent Park'a yapılacak olan tesisin kullanım amacını belirlemek için mahalle sakinlerine bir anket düzenledi. "Birlikte karar veriyoruz" sloganıyla gerçekleştirilen ankette, gençlik merkezi, kreş, market ve spor salonu seçenekleri sunuldu.

Dünyanın en iyi yoğurtlu yemeği Çökertme Kebabı

 Geleneksel tarifleri öne çıkarmasıyla bilinen Taste Atlas (Lezzet Atlası) dünyanın en iyi yoğurtlu yemeklerini listeledi. İlk 20'de 6 Türk lezzetinin bulunduğu listenin ilk sırasında Bodrum, Muğla bölgesine özgü olan 'Çökertme kebabı' yer aldı.

Karaca'dan 1 Mayıs Mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Aras’tan 1 Mayıs mesajı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, işçinin ve emekçinin bayramı 1 Mayıs’ı kutlayan bir mesaj yayımladı.

Torunum eve geldiğinde harçlık vermemek için kaçıyorum!

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan emekli vatandaşlardan Kadri Macar ile Ramazan Uysal, emekli maaşını mikrofonlarımıza yaptığı açıklamada değerlendirdi. Emekliler, 10 bin lira olan emekli maaşından dolayı dert yanıyor, isyan ediyor. Emekli vatandaşlar bu sefer çok sert konuştu!

Yeşil Vadi'de Konaklama

Yaz tatilinde Türkiye'de en çok tercih edilen yerlerin başında Fethiye geliyor. Fethiye'de gezilecek çok yer ama size denizden biraz uzakta serinlemek isterseniz burası tam size göre…

Kayaköy: Fethiye’de bulunan büyüleyici hayalet köy

Fethiye'nin tarih kokan beldelerinden olan Kayaköy, yüzyıllardır varlığını sürdüren antik bir kent. Kayadan yapılmış evleri ve senelerdir yapısını koruyan mimarisiyle tatil planlarının vazgeçilmezi olan kent, şehir hayatından uzaklaşıp kafa dinlemek isteyenler için oldukça ideal bir seçim. Terk edilmiş olan köy şimdilerde adeta hayalet bir köyü andırıyor. Peki, Kayaköy neden terk edildi? Kayaköy'ün tarihi ne?

Emniyet Müdürü Dadaşoğlu, “Tek silahımız güler yüzümüz, şefkatimiz”

Fethiye’de Türk Polis Teşkilatının 179'uncu kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası dolayısıyla tören düzenlendi. Törende konuşan Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu “Bizim polis olarak görevimiz gönüllere girmektir. Olayları önlemek asıl amacımızdır. Bizim tek silahımız güler yüzümüz ve şefkatimiz” dedi. 

Kumburnu Plajı’nda Ziyaretçi Sayısını Dengelemek İçin Hizmet Bedeli Alınmaya Başlandı

Fethiye’nin dünyaca ünlü Ölüdeniz, Kumburnu Plajı’nın yaya girişi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi raporuna göre ziyaretçi sayısını azaltmak ve bölgeyi korumak için milli park ve tabiat parklarında olduğu gibi saha hizmet bedeli alınmaya başlandı.

MSKÜ Rektörü Kaçar Filistinli öğrencilerle iftarda buluştu

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Üniversitenin çeşitli bölümlerinde öğrenim gören Filistinli öğrencilerle iftar programında bir araya geldi.

Kökten Emekçi Kadınlar ile Bir Araya Geldi

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçimlere sayılı günler kala saha çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda emekçi kadın ile bir araya geldi. Bir sonraki durağı dolmuşçular olan Muhammet Kökten, dolmuşçuların bekleme kulübesi isteğini en kısa sürede çözüme kavuşturacaklarını belirtti.

Özdemir Ailesinin Acı Günü

Emekli öğretmen Nurten Özdemir sağlık sorunları nedeniyle 79 yaşında hayatını kaybetti. Merhumenin cenazesi dualar eşliğinde Hallaç mezarlığına defnedildi.

Saatcı'ya Kendi Yaptığı Sosyal Tesiste Halkla Buluşmasına İzin Vermediler

Fethiye Belediyesi mevcut yönetimi, Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı'ya kendisinin yaptırdığı Çatalarık Sosyal Tesisileri'nde toplantı yapmasına izin vermedi. Buna rağmen Saatcı'yı sevenler soğuk havada kendisini dinlemek için tesisin yan tarafındaki boş alana akın etti. Yaşananlara tepki gösteren Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, "10 derece soğukta bu kadar insanı sokakta bırakanlara Fethiyeliler 31 Mart'ta gereken cevabı sandıkta verecektir." dedi.

Akdenizli: “Muğla’nın 13 İlçesiyle Eşit Su Bedeli Ödemek Zorunda Değiliz”

Seydikemer’i adım adım dolaşarak seçim çalışmalarına devam eden Seydikemer Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli; “Bugüne kadar 65 mahallemizin 60’ında toplantı yaptık. 59 mahallemizde MUSKİ sorunu hep karşımıza çıktı. Muğla’nın 13 ilçesiyle eşit su bedeli ödemek zorunda değiliz. Biz bunu hak etmiyoruz!” dedi.

MSKÜ Tıp Fakültesi akredite oldu

Sağlık alanında yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesinin yıllar içinde kazandığı kurumsal yapısı ve donanımlı akademik kadrosu ile verdiği kaliteli eğitimi belgelendirmek amacıyla 2019 yılında Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği'ne yaptığı başvuru başarıyla sonuçlandı.

Başkan Gürün sağlık emekçilerinin gününü kutladı

En büyük hazinemiz olan sağlığımızı korumak ve sürdürmek için gece gündüz demeden fedakârca çalışan tüm sağlık çalışanlarına çok şey borçlu olduklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

Kökten, Göcek Ot Yemekleri Festivaline Katıldı

Göcek Kültür ve Turizm Derneği tarafından bu yıl 6.'sı düzenlenen Göcek Ot Yemekleri Festivaline katılan, Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten tüm katılımcılara başarılar diledi.

8 Mart Kadınlar Günü’nde tiyatro oyunu

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde ‘Mızrak Duruşlu Kadınlar’ adlı tiyatro sergilendi.

Adalet Bakanı Tunç: “Ülkemiz aleyhine çalışan kimseye müsaade etmeyeceğiz”

Bakanlığı ile ilgili çalışmaları yerinde incelemek ve Cumhur İttifakı Muğla büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın’ın proje tanıtım toplantısı için Muğla’ya gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Cumhuriyeti aleyhine casusluk yapan ve çalışan kimseye müsaade etmeyeceklerini açıkladı.

FTSO, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Etkinliklerle Kutladı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. FTSO yönetimi ve kadın girişimciler, işyerlerinde ve hastanede tek tek ziyaret ettiği emekçi kadınlara, Kadınlar Gününün sembol çiçeği karanfil hediye ederek, günlerini kutladı.

Kökten, Emekçi Kadınlara Karanfil Dağıttı

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, Zirve ve Umut fide şirketlerinde çalışan kadınlara karanfil dağıtarak; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Başkan Gümüş Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü Kutladı

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Mesajında “Atatürk’ün; ‘Dünya’da her şey kadının eseridir’ sözünün ve devrimlerinin ışığında kadınların kararlılıkla tüm hedeflerine ulaşabileceğine inanıyor, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Başkan Gürün’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Kadın emeğinin ve cesaretinin dünyayı daha yaşanır bir yer yaptığını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün her şeyi borçlu oldukları emekçi kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Başkan Akdenizli: “Biz her zaman yine birlikteyiz”

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, birlikte görev yaptığı belediye meclis üyeleri için yemek düzenleyip, teşekkür plaketi sundu.

Menteşe Belediyesi’nden kadınlar gününde iki etkinlik

Menteşe Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü düzenlediği özel etkinlikler ile kutluyor.

Saatcı: Emeklilere 5000 TL’ye Kadar Destek Vereceğiz

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, 31 Mart seçimlerinden başarı ile çıkmaları halinde kirada oturan emeklilere 5000 TL’ye varan sosyal yardım yapacaklarını açıkladı.

Lezzet Sokağı’nda Birbirinden Leziz Yemekler Hazırlanıyor

Likya Kadın Kooperatifi ve Fethiye Belediyesi öncülüğünde hizmete sunulan projede ayaküstü lezzetler tek bir sokak üzerinde modern mutfak karavanlar içerisinde hazırlanıyor. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın katılımıyla açılan Fethiye Lezzet Sokağı’na vatandaşın ilgisi oldukça yoğun oluyor.

İyi Parti Adayı Metin Ergun “Muğla’nın Su Problemini Çözeceğim”

İYİ Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Metin Ergun, adaylığına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ergun, “Evime, ata yurduma, ana ocağıma emek verme fırsatı nasip olduğundan hakça, insanca parolasıyla yola çıkıyorum. Çünkü hakça yönetelim, insanca yaşayalım istiyorum” dedi.