Il Milli Eğitim Haberleri

Il Milli Eğitim Haberleri

Böbrek Vakfı ile işbirliği protokolü

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türk Böbrek Vakfı arasında ‘Aşırı Tuz ve Şeker Tüketiminin Zararları ile Sağlıklı Bir Yaşam İçin Beslenme ve Hayat Tazı Önerileri’ eğitim projesinin protokolü imzalandı.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Çay, öğrenciler ile bir araya geldi

2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci ara tatili, 15 Nisan itibarıyla sona erdi. Ramazan Bayram ile birleşen 9 günlük ara tatilin ardından Muğla’da öğrenciler, okullarında ders başı yaptı. Muğla İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, ilk ders gününde Menteşe Nazmi Zehra İyibilir Ortaokulunda öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Muğla BİLSEM ulusal öğrenci kongresi düzenliyor

Menteşe ilçesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı olarak özel yetenekli öğrencilere yönelik faaliyet gösteren Muğla Bilim ve Sanat Merkezi; (BİLSEM) Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğinde “Bilim ve Sanat Öğrenci Kongresi” düzenliyor.

Muğla’da “Mavi Yeşil” okullar satranç turnuvası başladı

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen “Mavi Yeşil Okullar” projesi çerçevesinde öğrenciler arası satranç turnuvası başladı.

Muğla’da İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması İl Finali Yapıldı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103. yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması' il finali, Menteşe Halk Eğitimi Merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Çay, Minik Öğrencilerle Buluştu

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, "Dilimizin Zenginlikleri" projesi çerçevesinde Menteşe Feriha Osman Günsan Anaokulunda gerçekleştirilen etkinliğe katıldı.

Muğla’da "Bir Kitap Bir İnsan Projesi" Devam Ediyor

Muğla Valisi İdris Akbıyık himayesinde başlatılan "Bir Kitap Bir İnsan Projesi" Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı resmi ve özel okulların tüm kademelerinde öğrenim gören öğrencileri kapsıyor.

Muğla’da İkinci Dönem Başlangıç Zili Çaldı

Muğla’da 2023-2024 eğitim öğretim yılı ikinci dönem ilk ders zili çaldı.

Köyceğiz Ortaokulu Öğrencileri Sepet Örme Sanatını Öğrendi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde öğrencilere sepet örme sanatı öğretildi.

Hastanede Yatan Çocuklara Kitap Okuma Etkinliği Düzenlendi

Muğla’da hasta çocuklara kitap alışkanlığını geliştirmek adına Şifa Hatun Muğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri hastanede kitap okuma etkinliği düzenledi.

Muğla’da Anaokulu Öğrencilerine İş Sağlığı Güvenliği Sunumu Verildi

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi koordinasyonunda öğrencilere sunum gerçekleştirildi.

Köyceğiz’de ‘Mektep’ Filmi Seyirciyle Buluşacak

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Eğitimci Yazar Senarist Erdal Kara’nın yazıp yönettiği kısa film ‘Mektep’ seyircileriyle buluşacak.

Atık Araba Lastiğinden Evin Salonuna Sehpa

Muğla Şifa Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, "Mavi Yeşil Okullar Projesi" çerçevesinde okul bahçesinde oluşturdukları serada sebze yetiştiriyor ve atık lastiklerden ev dekorasyon ürünleri yapıyor.

Eğitimci yazar Erdoğan, Ortaca’da öğrencilerle buluştu

Muğla Valiliği himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde yürütülen Bir Kitap Bir İnsan Projesi kapsamında, Milli Eğitim Bakanı Danışmanı-Yazar-Eğitimci-Sosyolog Erol Erdoğan Ortaca'da söyleşi gerçekleştirdi.

Muğla’da bir kitap bir insan projesinin konuğu yazar Erdoğan oldu

Muğla Valiliği himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde yürütülen Bir Kitap Bir İnsan Projesi çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanı Danışmanı-Yazar-Eğitimci-Sosyolog Erol Erdoğan’la Ortaca’da ve Menteşe ilçelerinde söyleşi gerçekleştirildi.

Ula’da Öğretmenler Bisiklet Şehrinde Bir Araya Geldi

Muğla Öğretmen Etkileşim Günleri çerçevesinde, öğretmenler, bisiklet şehri Ula’da pedal çevirdi.

Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Çalıştayı Gerçekleştirildi

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Muğla İl Çalıştayı gerçekleştirildi.

Dünya Engelliler Günü etkinliği başladı

 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Muğla’daki dernekler Atatürk heykeline çelenk koydu. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay’ı da katıldığı çelenk sunma töreni sonrası Derneklerinin binalarında ziyaretler kabul edildi.

17 Bin Öğrenciye İlk Yardım Farkındalık Eğitimi Verildi

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlk Yardım Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen eğitimlerle il genelinde 6 bin öğretmene ve 17 bin öğrenciye temel ilk yardım eğitimi verildi.

Muğla’da özel öğretim kurumları toplantısı düzenlendi

Muğla ili genelinde eğitim öğretim faaliyetleri gösteren özel öğretim kurumlarının müdürleriyle değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Muğla İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, il genelinde eğitim öğretim faaliyeti yürüten özel öğretim kurumlarının müdürleriyle bir araya gelerek yürütülen eğitim faaliyetleri hakkında değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Köyceğiz’de ‘Öğretmen etkileşim günleri’

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, öğretmenlerin kültür, tarih, sanat, spor ve doğa etkinlikleriyle iletişim ve etkileşimlerini artırmayı amaçlayan ‘Öğretmen Etkileşim Günleri Projesi’nin bu ayki durağı Köyceğiz ilçesi oldu.

Muğla’da 25 öğretmen yemin etti

Muğla’da 24 Kasım öğretmenler günü çerçevesinde Muğla il Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından program düzenlendi. Programda 13 ilçeden adaylıkları kalkan 25 öğretmen yemin etti.

Muğla’nın geleceği değerlerin izinde şekilleniyor

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce il genelinde yürütülen "Değerler Çınarı Projesi" saygı, insan hakları ve sorumluluk temaları altında öğrencilerin ve öğretmenlerin etkinlikleri ile devam ediyor.

Muğla eğitim yöneticileri toplantısı yapıldı

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitim yöneticileri toplantısı gerçekleştirildi.

Ortaca Gençlik Merkezi inşaatı yükseliyor

Muğla’nın Ortaca ilçesinde yapımı başlanan Gençlik Merkezi inşaatı devam ediyor.

Filistinliler saygıyla anıldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Perşembe günü okullara gönderdiği yazıda, Filistin'de yaşamını yitirenler için temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında yapılacak bayrak törenlerinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını açıklamıştı. Muğla’da yapılan törene Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay’da katıldı.

Eğitim yöneticileri bir araya geldi

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, 2023-2024 eğitim öğretim yılı eğitim öğretim faaliyetlerini değerlendirmek üzere il milli eğitim müdür yardımcıları ve ilçe milli eğitim müdürleriyle Köyceğiz’de bir araya geldi.

Müdür Çay’dan Anadolu Lisesi’ne Ziyaret

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Bayır Anadolu Lisesi’ne bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

10 farklı kategoride 39 proje, derece almaya hak kazandı

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce il genelindeki okullardaki örnek çalışmaların ortaya çıkarılması ve yaygınlaştırılması amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Eğitimde İyi Örnekler" yarışmasında, ilk üç dereceye giren projeler belli oldu. Heyecanlı bekleyiş sona ererken 10 farklı kategoride 39 proje, derece almaya hak kazandı.

Müdür Çay, yeni atanan öğretmenler ile bir arada

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ‘sözleşmeli öğretmen ve engelli öğretmen’ atamaları çerçevesinde Muğla’ya atanan öğretmenler Akyaka’da Muğla il Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ile bir araya geldi.