Psikolog Haberleri

Psikolog Haberleri

Alzheimer hastalığında günlük sorunlar ve çözümler konuşuldu

Fethiye Alzheimer Derneği’nde Nisan ayı semineri kapsamında “Alzheimer hastalığında günlük sorunlar ve çözümler” konulu seminer gerçekleştirildi.

Bodrum'da Kadınlara Yönelik Danışmanlık Hizmetleri Devam Ediyor

Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Kadın Danışma Merkezi, şiddete maruz kalan ya da kalma riski bulunan kadınlara yönelik sosyal, psikolojik ve hukuki danışmanlık hizmeti veriyor.

"Şefkat iyi sonuçlar oluşturacaktır"

Uzman Psikolog Rana İrem Güler, çocukların okula gitmeden önce başlayan karın ağrısı ve hastalık şikayetlerinin okul kaygısının habercisi olabileceği yönünde anne babaları uyardı. "Çocuğa nasıl hissettiğini açıklamasını öğretin; karın ağrısı mı var yoksa korkmuş mu" diyen Psikolog Güler, şefkatin her zaman iyi sonuçlar oluşturacağını söyledi.

Uzman Klinik Psikoloğu Seray Aksoy: “Çocukları okula dönüş fikrine hazırlamak çok önemli”

Hem ebeveynler hem de çocuklar için tatil dönemi artık bitti. Okul alışverişi yapıldı, eşyalar tamamlandı ama peki ya çocuğunuz yeni eğitim-öğretim dönemine hazır mı? Tatil havasından çıkması için neler yapmalısınız? Sorularının cevabı veren Klinik Psikolog Seray Aksoy, önerilerde bulundu.

Seçim sürecinin insan psikolojisi üzerindeki etkileri

Uzman Psikolog Özge Koçak, seçim sürecinin insan psikolojisi üzerindeki etkilerini ve bu etkiler ile nasıl başa çıkılması gerektiğini anlattı.

YAKINLARINI KAYBEDENLERE “YAS DANIŞMANLIĞI” YAPILMALI

Psikolog Ebru Özer Özkul, yakınların kaybeden depremzedelerin yaslarını sağlıklı bir şekilde yaşamaları için kendilerine “Yas Danışmanlığı” desteği verilmesi gerektiğini söyledi. Özkul, özellikle çocuklarını kaybetmiş, yas sürecinde destekten yoksun olan çiftlerin ortak anıları yok olmuş gibi hissedebilecekleri için evlik dinamiğinin olumsuz etkilenebileceği uyarısında bulundu.

ALZHEİMER DERNEĞİ’NDEN GÜNDÜZ YAŞAM MERKEZİ PROJESİ

Çalışmalar sonucu tespit edilen en önemli sorun Alzheimer hastalarının erken evrelerinden itibaren kaybolacağı, gidebileceği bir yerin olamaması gibi nedenlerle eve bağlı kalması ve sosyal yaşamdan koptuklarıdır. Ayrıca sosyal izolasyonda olan hastaların hastalıklarının hızla ilerlediği ve hastaya bakım veren kişilerin bakım yükü altında ezildikleri olmuştur. Tüm bu sıkıntılarla tek başlarına mücadele etmek zorunda kalan hasta yakınlarının kolayca ulaşabilecekleri bir merkez, erken evredeki hastalarını birkaç saatliğine de olsa bırakabilecekleri, hastalarının hem sosyalleşebilecekleri hem de uygun etkinliklerle rehabilitasyon çalışmalarının yürütüleceği bir merkez ihtiyacı en önemli sorun olarak tespit edilmiştir. Bu gerçeklerden hareketle yönetim kurulu, ülkemizde ve dünyadaki örneklerini inceleyerek bir ALZHEİMER GÜNDÜZ YAŞAM MERKEZİ kurma hedefini belirlemiştir.

“Covid-19’dan korkusu anksiyeteyi tetikliyor”

Acıbadem Bodrum Hastanesi Uzmanı Klinik Psikolog Rana İrem Güler, pandemi ile başlayan Covid-19'a yakalanma endişesinin bazı kişilerde anksiyete (Kaygı bozukluğu) artışına yol açtığını belirterek bu korkuyu aşmak için psikolojik olarak aşırı iyimser olmaya zorlamak yerine kendine özşefkat göstermenin daha doğru olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Aydın ve Yazar Ezmeci Okurlarıyla Buluştu

Polimat Bilim İnsanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın ve Yazar ve Psikolog Esra Ezmeci 6. Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında İskender Alper Konakaltı Kültür Merkezindeki söyleşi ve imza gününde okurları ve sevenleri ile bir araya geldiler.

Yangın mağdurlarına psikolojik destek

Marmaris yangınının ardından bir yandan yaralar sarılmaya devam edilirken bir yandan da yangından etkilenen vatandaşların herhangi bir psikolojik sıkıntı yaşamaması için çalışmalar yapıldı. Bir grup uzman psikolog, yaşananların travma oluşturmaması için Osmaniye ve Bayır köylerinde vatandaşlarla görüştü.

Seydikemer Belediyesi Eğitime Verdiği Desteği Sürdürüyor

Seydikemer Belediyesi 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasına az bir zaman kala eğitime verdiği desteği sürdürüyor. Seydikemer Belediyesi bir yandan ilçedeki okullarda dezenfeksiyon çalışması yaparken bir yandan da öğretmenlerin salgın hastalık sürecini yönetmelerine katkı sağlamak amacıyla oturum düzenledi.

MUTSO meclisi olağan toplantısını gerçekleştirdi

MUTSO Meclisi aylık olağan toplantısını meclis üyeleri, komite başkanları ve disiplin kurulunun katılımıyla gerçekleştirdi. SGK İl Müdürü Ahmet Ekecan ile Psikolog Özge Karakuş bu ay ki toplantının konuğu oldular.

ANNE VE BABA’LARIN DİKKATİNE…; “MADDE KULLANIMINDA 3. SIRADAYIZ…”

Fethiye İlçe Uyuşturucu İzlem ve Koordinasyon toplantısının 10. Üst Komite toplantısı Fethiye Kaymakamlığı konferans salonunda gerçekleşti. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Meslek Yüksekokulundan Psikolog Betül Toker yapmış olduğu konuşmada “Geçtiğimiz yıl Muğla genelindeki liselerde 10. ve 11.'inci sınıflar üzerinde yapılan araştırmalarda Fethiye ilçesi madde kullanımı ve sigara kullanımında 3'üncü sırada olduğunu” söyledi…

ÇALIŞ’ TA GÜLÜMSEME SEMİNERİ…

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneğinin düzenlediği “Gülümsemenin Büyüsü” adlı seminerde turizmciler ve esnaflar moral depoladılar. Psikolog ve Eğitmen Kutay Ürkmen tarafından gerçekleştirilen sunumda; gülümsemenin din, dil, ırk, yaş ve cinsiyet ayırt etmeksizin dünya üzerindeki en etkili lisan olduğunu söyledi.

6 bin Öğrenciye Ulaştılar

Fethiye Hayvan Dostları grubu okullardaki eğitim çalışmalarına devam ediyor. Dün Gazi İlkokulunda gerçekleşen eğitim çalışmasında öğrencilere hayvan sevgisi Veteriner Hekim Kerem Özdemir ile Psikolog Buket Sarıçakır tarafından eğlenceli bir şekilde anlatıldı.