Telmessos Haberleri

Telmessos Haberleri

Fethiye Yaz Sezonunda Konserin Tadını Çıkardı

Fethiye, yaz sezonunda birbirinden başarılı sanatçıları ağırladı. Fethiye’nin gözde mekânlarından Barbunn Cafe Bistro ve Telmessos Antik Tiyatro’daki konserlere binlerce vatandaş katıldı.

FTSO’dan Cumhuriyetin 100. Yılı Anısına Anlamlı Konser

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Cumhuriyetin 100. yılı anısına, Telmessos Antik Tiyatrosu’nda anlamlı bir konser düzenliyor.

Kaymakam Ertaş’a Hayırlı Olsun Ziyaretinde Bulundular

Telmessos Yüzey Araştırma Ekibi Başkanı Prof. Dr. Sayın İsa Kızgut ve Ekip Üyesi Sayın Gülşen Yeğen Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş’a “Hayırlı olsun” ziyaretinde bulundular.

“Hey Gidi Günler” Telmessos’da Sergilenecek

Süheyl ve Behzat Uygur kardeşlerin şarkılı interaktif komedisi “Hey gidi günler” Fethiyelilerle buluşuyor.

Fethiye Semicenk’in Şarkıları İle Coştu

Fethiye Telmessos Antik Tiyatro’da sahne alan Semicenk, en güzel şarkılarını yaklaşık 2 saat boyunca hayranları için seslendirerek performansıyla kalpleri fethetti.

 ‘Semicenk’ İçin Geri Sayım Başladı

Fethiye'de Telmessos Antik Tiyatro'sunda konserler devam ediyor. Türkiye'nin sevilen müzik sanatçısı Semicenk, 3 Ağustos’ta Fethiye'de sevenlerine konser verecek.

Fethiye’de ‘Sagopa Kajmer’ hayranları ile buluştu

Türkçe Rap kategorisinin sevilen isimlerinden Sagopa Kajmer, Telmessos Antik Tiyatro’da Fethiye’deki hayranları ile buluştu.

Fethiye’de Sagopa Kajmer Rüzgarı Esecek

Fethiye’de Telmessos Antik Tiyatro’sunda konserler devam ediyor. Türkiye’nin sevilen rap sanatçısı Sagopa Kajmer, 12 Temmuz’da Fethiye’de sevenlerine konser verecek.

Âşıklar Tepesi Yolu Kilitlendi

Fethiye’de Manzarasıyla büyüleyen, Fethiye'de ki birçok vatandaşın buluşma noktası olan Âşıklar Tepesi’ne giden yol, Telmessos Antik Tiyatro’daki konser ile barlar sokağındaki yoğunluk sebebiyle kilitlendi.

Fethiye’de ‘Madrigal’ Gecesi

2007’den bu yana birçok şarkısıyla müzikseverlerin gönlünde taht kuran ‘Madrigal’, Telmessos Antik Tiyatro’da konser vererek hayranları ile buluştu.    

Seksendört Sevenleriyle Buluştu

2005'te yayımladıkları "Ölürüm Hasretinle" ile Türk Rock müziğine damgasını vuran grup "Seksendört", Telmessos Antik Tiyatro'da konser vererek sevenleri ile buluştu.

Konser, renkli anlara sahne oldu

Sevilen sanatçı Kalben, Telmessos Antik Tiyatro’da konser vererek sevenleri ile buluştu. Çok sayıda vatandaşın katıldığı konser, renkli anlara sahne oldu.

Ortaçgil ve Tezer hayranları ile buluştu

Telmessos Antik Tiyatrosu'nda Açık hava konserleri, ünlü sanatçıları müzik severlerle buluşturmaya devam ediyor.

CUMHURİYET HAFTASI’NA ÖZEL KONSER

Marmaris Oda Orkestrası tarafından Telmessos Antik Tiyatro'da Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 99. Yılı ve Atatürk’ü Anma Haftası kapsamında konser düzenlendi.

CUMHURİYET VE ATATÜRK’Ü ANMA KONSERİ

Marmaris Oda Orkestrası tarafından Telmessos Antik Tiyatro'da 12 Kasım Cumartesi günü saat 16.00'da konser düzenlenecek.

DÜNDAR, “7-8 YILDIR ANTİK TİYATRO KULLANILAMIYORDU”

Muğla'nın Fethiye ilçesinde deniz kıyısında hem de şehir merkezinde yer alan, ender antik tiyatrolardan olan Telmessos Antik Tiyatrosu yaklaşık 7 yılın ardından kapılarını ziyaretçilere açtı. Açılışın ardından çeşitli etkinliklerle Fethiye halkına ev sahipliği yapan antik tiyatro, ilerleyen dönemlerde yeni etkinliklere hazırlanıyor. 

ÇOK SESLİ MÜZİK KORUSU BÜYÜK ALKIŞ TOPLADI

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Çok Sesli Müzik Korusu tarafından Telmessos Antik Tiyatro’da konser düzenlendi.

BAŞKAN KARACA, “TİYATRONUN ÖNÜNDEN GEÇEN YOL İLE İLGİLİ PLAN TADİLATI YAPIYORUZ”

Muğla'nın Fethiye ilçesinde deniz kıyısında hem de şehir merkezinde yer alan, ender antik tiyatrolardan Telmessos Antik Tiyatrosu yaklaşık 7 yılın ardından kapılarını ziyaretçilere açtı. 

TELMESSOS ANTİK TİYATRO KAPILARINI AÇTI

Muğla'nın Fethiye ilçesinde deniz kıyısında hem de şehir merkezinde yer alan, ender antik tiyatrolardan Telmessos Antik Tiyatrosu yaklaşık 7 yılın ardından kapılarını ziyaretçilere açtı. Fethiye Kaymakamı Alper Balcı’nın katılımıyla gerçekleşen açılışa çok sayıda vatandaşta katıldı. 

VALİ TAVLI, TELMESSOS ANTİK TİYATROSUNDA İNCELEME YAPTI

Muğla Valisi Orhan Tavlı bir dizi ziyaretler için geldiği Seydikemer’den sonra Fethiye’de çalışmaları devam eden Telmessos Antik Tiyatrosunda incelemeler yaptı. 

Fethiye’deki Antik Tiyatro 7 yıl aradan sonra ziyarete açılıyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde deniz kıyısında hem de şehir merkezinde yer alan, ender antik tiyatrolardan Telmessos Tiyatrosu yaklaşık 7 yılın ardından kapılarını ziyaretçilere açıyor.

ANTİK TİYATRO EYLÜL AYINDA AÇILIYOR

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, 7 yıldan bu yana kapalı olan Telmessos Antik Tiyatrosu ile ilgili müjde verdi. Kaymakam Balcı, ilk etkinliğin Eylül ayında olacağını söyledi.

Telmessos’un tarihi gün yüzüne çıkarılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Akdeniz Üniversitesi adına gerçekleştirilen Telmessos Yüzey Araştırmaları ile Kaymakamlık bünyesinde kurulan Batı Lykia Kültürel Varlıklarını Araştırma Merkezi’nin amacı ve kapsamı hakkında tanıtım toplantısı yapıldı.

AMFİ TİYATRO SAHİPSİZ KALDI

Fethiye Limanı’nın karşısında bulunan tarihi Telmessos Amfi Tiyatrosu restorasyon çalışmaları yarım kaldı. Telmessos Amfi Tiyatrosu’nun restorasyon ve onarım işi 2012 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 4 milyon 522 bin 814 lira 53 kuruş bedelle Ace İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne verilmişti. Çıkan anlaşmazlıklardan sonra mahkemeye taşınan süreç tamamlanamadığı için tarihi bir güzellik olarak turizme kazandırılması beklenen Amfi Tiyatro yarım kaldı.

Türkiye’nin Denize Yakın En Eski Tiyatrosunun Akıbeti Belirsizliğini Koruyor

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Roma döneminde yapılan, MS 2. yüzyılda onarım geçiren ve Bizans döneminde arena olarak kullanılan, Türkiye'nin denize yakın en eski tiyatrosu olan Antik Telmessos'un restorasyonu adeta yılan hikayesine döndü.

Vali Tavlı antik tiyatro hakkında bilgiler aldı 

Bir dizi ziyaretler için Fethiye’ye gelen Muğla Valisi Orhan Tavlı, restorasyon çalışmaları yarım kalan Telmessos Antik Tiyatrosu’nda incelemelerde bulundu. 2012 yılında dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın talimatlarıyla restorasyonu başlayan ancak yüklenici firmanın hak edişlerini alamadığı gerekçesiyle mahkemelik olan antik tiyatroda incelemelerde bulunan Vali Orhan Tavlı, Fethiye Müze Müdürü Emel Özkan’dan bilgiler aldı. 

Müjdeler Verdi

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, FRT Televizyonunda konuk olduğu Erdoğan Cankuş’un hazırlayıp sunduğu Pozitif Düşünce programında milletvekili olduktan sonra geçen 1,5 yıllık dönemde Fethiye, Seydikemer ilçeleri ile Muğla ve ilçelerine yapılan yatırımları anlattı. Fethiye’ye halk plajı sağlandığını, Seki ve Bekçiler mahallelerine 112 Acil İstasyonu kurulacağını, Fethiye Körfezi’nin dip temizliğinin yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüştüğünü; Telmessos Antik Tiyatro’nun restorasyonunun yeniden başlayabilmesi için mahkeme sonucunu beklediklerini söyledi.