FTSO İhracatçı Sayısını Arttırmayı Hedefliyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye ve Seydikemer'in ihracat sektörünün gelişmesi amacıyla dış ticaret eğitimi düzenledi. Eğitim Dış Ticaret Uzmanı Hakan Akın tarafından verildi. Eğitime çok sayıda firmanın yetkilisi ve dış ticaret alanında kariyer hedefleyen kişiler katıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye ve Seydikemer’in ihracat sektörünün gelişmesi amacıyla dış ticaret eğitimi düzenledi. Eğitim Dış Ticaret Uzmanı Hakan Akın tarafından verildi. Eğitime çok sayıda firmanın yetkilisi ve dış ticaret alanında kariyer hedefleyen kişiler katıldı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen eğitimde İhracatta ülke ve ürün belirlenmesinin önemli olduğunu hedef pazara ve müşterilere yönelik hareket edilmesi gerektiği anlatıldı. Fethiye’de yaşayan İngilizlerin kendi ülkelerinde Türkiye propagandası yaptığını ifade eden Akın bu nedenle İngiltere’de Türk mallarının tercih edildiğini kaydetti.

Eğitimde Ticari Bilgi ve İstihbarat, Dış Ticarette Temel Pazarlama Prensipleri, Ticari Bilgi ve İstihbarat ile Hedef Pazarların Tespiti ve son olarak Hedef Pazarda Müşteri Tedarikçi Eğitimi başlıklarında bilgi verildi. Dış ticarette bilgi kaynaklarının kullanımı üzerinde duran Hakan Akın, ihracat ve ithalat yapan firmaların ve dünya üzerinde kara listeye yer alan dış ticaret firmalarının bilgilerine hangi bilgi kaynaklarından alınabileceğinin bilgisini paylaştı.

Temel pazarlama prensipleri konularına da değinen Hakan Akın, pazarlama aşamasına geçilmeden önce hedef kitlenin ve ürünün tepsinin önemli olduğunu vurguladı. Akın, ürün fiyatlandırmasında gözetilecek unsurları da anlattı.

Türkiye’nin pazar potansiyellerini açıklayan Hakan Akın, Almanya’nın ilk sırada yer aldığını; Almanya’yı İngiltere’nin takip ettiğini kaydetti. İngiltere’nin Türkiye’yi tercih etmesinin en önemli nedeninin Türkiye’de yaşayan yerleşik İngiliz vatandaşları olduğunu belirten Akın, Fethiye’nin bu konuda potansiyelinin yüksek olduğunun da altını çizdi.

Katılımcılardan Murat Pazar, Hakan Akın’ın ‘Yeni İşimiz Dış Ticaret’ isimli kitabını askerde iken alıp okuduğunu belirterek kitabı Hakan Akın’a imzalattı.

 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası eğitimleri 12 Kasım 2016 tarihinde İzgören Akademi tarafından verilecek olan “Öfke Kontrolü” eğitimi ile devam edecek.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN