Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

Muğla’da eğitimde iyi örnekler yarışıyor

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen 'Eğitimde İyi Örnekler' yarışmasında il değerlendirme süreci başladı. İl genelinde 313 örnek proje en iyi olmak için yarışıyor.

Köyceğiz’de miniklerin yaptığı model uçaklar uçmaya hazır

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde çocuklar düzenlenen kurslarda model uçak yapmayı öğreniyorlar.

Bodrum’a 3 yeni okul müjdesi

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Mumcular Mahallesi'ne eğitim yatırımları müjdesi verildi. Bir ilkokul, bir ortaokul ve bir bağımsız anaokulu binasından oluşacak 3 yeni okul yatırımının 2023 yılı içerisinde tamamlanması bekleniyor.

FETHİYE YENİ BİR EĞİTİM YUVASINA KAVUŞUYOR

Fethiye’nin Bozyer Mahallesi’nde inşaatı tamamlanmakta olan 16 derslikli okulu, Ak Parti İlçe Başkanı Turgay Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Mahalle Başkanı Mustafa Mete Okulu ve Mahalle Muhtarı Bayram Kaşlı ziyaret ederek çalışmaları incelediler.

FTSO’NUN PROJE OKULU SEKTÖR TOPLANTISINA KONU OLDU

Yat ve tekne imalat sektöründe nitelikli eleman sorunu FTSO’nun proje okulunda çözülecek.

ÇOCUK BİLİM PARKI YAZ AYLARINDA DA ZİYARETÇİLERİN İLGİ ODAĞI

Geçtiğimiz aylarda kapılarını yeniden açan Menteşe Belediyesi Bilim Parkı Haziran ve Temmuz aylarında 3 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı. Yaz mevsiminde çocukların yoğun ilgi gösterdiği Menteşe Belediyesi Bilim Parkı sayesinde çocuklar, hem öğreniyor hem de eğleniyor.

Sözleşmeli öğretmen alımı için sözlü sınav Muğla’da başladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 20 bin sözleşmeli öğretmen atama sürecine ilişkin takvim doğrultusunda gerçekleştirilen sözlü sınav uygulaması, Muğla'nın Menteşe ilçesi Halk Eğitimi Merkezi'nde başladı.

Muğla’daki okulların güçlendirme çalışmasını Meslek lisesi öğrencileri yapıyor

Millî Eğitim Bakanlığınca okullar arası başarı ve imkn farklılıklarını azaltmak, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi ile Muğla'da projede seçilen temel eğitim okulların alt yapısını güçlendirilme, eğitim ortamları zenginleştirilme çalışmaları devam ediyor.

Muğla BİLSEM öğrencileri 2022 türkiye 3’üncüsü oldu

Muğla Bilim ve Sanat merkezi öğrencileri 'Kutup Araştırma Üsleri İçin Yenilenebilir Bir Enerji Sistemi Tasarımı' adlı projeleriyle 2022 etkinliklerinde yapılan 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışmasında Türkiye 3'üncüsü oldu.

Çocuklara 26 farklı branşta ücretsiz kurs

Menteşe Belediyesi’nin alanında uzman eğitmenleri tarafından; ahşap boyama, bağlama, ebru, gitar, güzel yazı, halk oyunları, hızlı okuma, keman, kilim dokuma, makrome örgü, model uçak (Ata), mozaik, origami, resim, ritim atölyesi, takı tasarım, futbol, karate, basketbol, kort tenisi, masa tenisi, jimnastik, pilates, satranç, dans ve basketbol olmak üzere toplam 26 farklı alanda verilen yaz kursları yoğun katılımlar ile devam ediyor.

ÖZEL FETHİYE’DE LGS’DE TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ

Özel Fethiye Eğitim Kurumları akademik alandaki başarılarına bir yenisi daha ekledi. Özel Fethiye Eğitim Kurumları 2022 LGS de 500 tam puan alarak Türkiye Birincisi oldu. Ayrıca bugün açıklanan LGS yerleştirme sonuçları ile de 2022 LGS de 500 tam puan alarak Türkiye 1.si olan 8. Sınıf öğrencisi Aslı Koçak Galatasaray Lisesi’ne yerleşti. İki sevinci bir arada yaşayan okul öğrencisi Aslı Koçak’ı ve ailesini okulda yapılan törenle tebrik etti.

Okullar yeni eğitim ve öğretim yılına hazırlanıyor

2021-2022 eğitim öğretim yılının sona ermesinin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları ara vermeden devam ediyor. 13 ilçede büyük onarım ve güçlendirme çalışmaları, temel eğitim okullarının yenilenmesi, çehresinin güzelleştirilmesi gerçekleştirilirken yatırım programında yapımına başlanan yeni okul binalarının inşaatları tüm hızıyla devam ediyor. İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, sahada devam eden çalışmaları yerinde incelemek üzere Yatağan ilçesini ziyaret etti.

LGS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

LGS tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. 4-20 Temmuz tarihleri arasında LGS tercihleri yapıldı. Tercih sonuçları için ise gözler 25 Temmuz tarihine yani bugüne çevrilmişti. Bugün itibariyle sonuçlar açıklandı.

Muğla’da teknik lise öğrencileri, yurt dışında staj uygulamasına katıldı

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen 'Erasmus+ KA102 Yenilikçi Servis Elemanları AB Yolunda Projesi' ile meslek liseli öğrenciler, yurt dışında staj uygulamalarına katılarak mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmelerinin yanında Avrupa işgücü piyasasını tanıma imkanı buldu.

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Çiçek’in performansına, Bronz ödül

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından yapılan araştırmalar ve değerlendirme ölçekleri sonucunda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, üstün performans ödüllerinden 'Bronz Ödül'ün sahibi oldu.

Köyceğiz Belediyesi bekçilik sınavına hazırlık kursu düzenledi

Köyceğiz Belediyesi bekçilik sınavına katılacak vatandaşlara hizmet amacıyla ücretsiz kurs düzenliyor. Alanında uzman eğitmenlerin gerçekleştireceği bekçilik hazırlık kursunda kondisyon antrenmanları ve birebir parkur imkanı sunulacak.

MSKÜ öğrenci memnuniyet araştırmasında 8’inci

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi devlet üniversiteleri arasında öğrencilerin katılımı ile yapılan 'Memnuniyet' araştırmasında 8'inci sırada yer aldı.

Köyceğiz’de ortaokullar LGS’de başarılı oldu

2021-2022 eğitim öğretim yılı sonunda yapılan Liselere Giriş Sınavı'nda (LGS) Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde eğitim gören öğrenciler başarılı olarak derece almayı başardı.

YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI

20 Temmuz’da açıklanması beklenen YKS sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanması ile sınava girenler heyecan ile sınav sonuçlarına bakmaya başladı. Sonuçlar kimilerini sevindirdi kimilerini ise üzdü.

Toplam 963 haber.