Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

Muğla’daki teknik lise TEKNOFEST’te iki elektrikli araçla yarışacak

Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Eski adıyla Endüstri Meslek Lisesi) öğretmen ve öğrencileri 2022-TEKNOFEST Liselerarası Elektrikli Araç yarışlarına bu sene 2 elektrikli araçla katılacak. Geçtiğimiz yıl MUTEG EA Takımı Gale48 (Sincap) isimli elektrikli araçla yarışmada Kurul Özel Ödülüne layık görülmüştü. Bu yıl meslek lisesi ekibi hedefi büyüttü. Muğlalı öğretmen ve öğrencilerin 6 aylık çalışmalarının ardından Mocan48 ve geliştirilen Gale48 isimli araçlar 19-24 Temmuz'da İzmit Körfez Pisti'nde yarışacak.

MSKÜ Diş Hekimliği Fakültesinin temeli atıldı

Menteşe şehir merkezindeki geçici binada hizmet veren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin yeni hizmet binasının temeli ve Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin açılışı yapıldı.

Jandarmadan erkeklere ‘Kadına El Kalkmaz' eğitimi

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürlüğü ‘kadına El Kalkmaz’ sloganı ile verdiği eğitimlerde Muğla’da 60 bin erkeğe eğitim verecek.

Köyceğiz’de minikler seramik tabak yapmayı öğrendi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde minikler seramik tabak yapmayı öğrendi.

MSKÜ 30’uncu yıl etkinliği

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin kuruluşunun 30'uncu yılı anısına düzenlenen etkinlikte geçmişten günümüze resim sergisi, 30'uncu yıl amblemi ve MSKÜ Marşı ile 30'uncu yıl belgeseli Web sitesinin tanıtımı yapıldı.

Milas’ta 2 öğrenci LGS’de tam puan aldı

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarına göre, Muğla'nın Milas ilçesinde 2 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak tam puan alırken, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, 'İlçemizde 2 öğrencimiz Türkiye birinciliğini paylaşarak bizleri gururlandırmıştır' dedi.

Proje ile öğrencilerin Jandarma’ya bakış açısı değişti

Muğla'nın Dalaman ilçesi Kapukargın İlk Ortaokulu ve Dalaman İlçe Jandarma Komutanlığı ile birlikte düzenlenen proje sonunda öğrencilerin jandarmaya bakışı değişirken, aralarında kız öğrenciler de dahil olmak üzere jandarma olmak isteyen öğrenci sayısı da arttı.

Köyceğiz’de camiler çocuklar ile şenlendi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Yaz Kuran Kurslarına gelen çocuklar camileri şenlendirdi.

Muğla’da öğrenci başına düşen kitap sayısında büyük artış

'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesi çerçevesinde, Muğla'da kütüphanesi olmayan okul kalmazken, kütüphaneler, kitapla zenginleştirilerek öğrenci başına düşen kitap sayısında büyük bir artış sağlandı.

Fethiye Bilsem Teknofest Türkiye Finali’nde

Teknofest Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışması kategorisinde BİLSEM Kurum Müdürü Vildan Alp danışmanlığındaki GÖKSU takımı yarı final değerlendirme aşamasını geçerek Türkiye Finalleri’ne katılmaya hak kazandı.

Eğitim sezonunu tamamlayan deniz araçları karaya çekildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Şehit Ömer Halis Demir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Denizcilik Lisesi)’nde öğrencilerin eğitiminde ve pratik yapması için kullanılan eğitim gemisi TCG Goca Kaptanlar ve hızlı kurtarma botu Kurtaran-74 2021-2022 Eğitim Öğretim yılını başarı ile tamamlayarak karaya çekildi.

Köyceğizli öğrenciler Masal Şatosu’na hayran kaldı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki öğrenciler Eskişehir'e yapılan gezide Masal Şatosu'na hayran kaldı.

Köyceğiz’de Yaz Kur’an Kursları başlıyor

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde öğrencilerin 17 Haziran itibariyle karne almaları sonrasında, Diyanet İşleri Başkanlığı 'Haydi koş gel, Camiler seninle güzel' adı altında yaz Kur'an Kursları düzenledi. Köyceğiz'deki Camilerde ve Kur'an Kurslarında 27 Haziran Pazartesi günü başlayacak olan Kurslar, sabah 10.00-12.00 saatleri arasında haftanın 5 günü devam edecek. Yaz Kur'an kursları ile çocuklara Kur'an-ı Kerim, meali, ezber, itikad, ibadet, siyer ve ahlak konularında bilgiler verilecek.

Madencilerin eşleri ve kızları hünerlerini sergiledi

Muğla Milas'ta faaliyet gösteren YK Enerji çalışanlarının eşleri ve kızlarının yılsonu sergisi ziyaretçilerden tam not aldı. Firma tarafından madencilerin eş ve kızlarına yönelik açılan kurslarda hem meslek edinip hem de üretim yapan kadınların sergisi protokol tarafından açıldı.

"İki meydan bir cadde" proje sergisi ve ödül töreni gerçekleştirildi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde İki Meydan Bir Cadde Kentsel Tasarım ve Mimarlık Öğrencileri Proje Sergisi ve Ödül Töreni gerçekleştirildi.

Bodrum’da ’2031 Kızılay Mars’ta Resim ve Kompozisyon Yarışması sonuçlandı

Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Bodrum Şubesi işbirliği ile düzenlenen 2031 Kızılay Mars'ta konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Sınav bitti, trafik tıkandı

Muğla'da Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) bugün yapılan ilk oturumu sonrası trafikte yaşanan yoğunluk üzerine uzun kuyruklar oluştu.

Muğla’da öğrenci başına 3 kitap

'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi' çerçevesinde Muğla'da kütüphanesi olmayan okul kalmazken, kütüphaneler kitapla zenginleştirilerek öğrenci başına düşen kitap sayısında büyük bir artış sağlandı.

Köyceğiz’de bayrak ve flama devir teslim töreni yapıldı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki Atatürk Ortaokulu'nda mezun öğrenciler okul flaması ve bayrağı bir alt sınıftaki öğrencilere teslim etti.

Toplam 963 haber.