Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

MSKÜ’de İlahi dinletisi

Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ve Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı işbirliği ile hazırlanan 'İlahi Dinletisi' üniversite AKM 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri salonunda izleyicilerle buluştu.

Yönetici Geliştirme programı eğitimleri başladı

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından okul müdürlerinin mesleki gelişimini desteklemeye yönelik hazırlanan toplam 120 saatlik 'Yönetici Geliştirme Programı' (YÖGEP) seminerleri, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Fethiye ve Milas'ta başladı.

Ara tatil sona erdi, öğrenciler ders başı yaptı

2021-2022 eğitim ve öğretim yılının 9 günlük ara tatilin sona ermesiyle, öğrenciler tekrar ders başı yaptı. Muğla Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Menteşe Bayır İlkokulu/Ortaokulunu ziyaret ederek ders başı yapan öğretmen ve öğrenciler ile bir araya geldi.

BİLSEM’de patent eğitimi

Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde merkezin sahip olduğu imkan ve birikimleri diğer okulların da faydalanması amacıyla çıktığı proje çağrısı sonrası Muğla genelinden 10 kız öğrenci BİLSEM Fen Bilimleri Öğretmeni Dr. Ayçin Ünal danışmanlığında patent ve faydalı modeller üzerine çalışıyor.

Köyceğiz’de kariyer günleri etkinliği

Muğla'nın Köyceğiz Yunus Emre Ortaokulu'nun düzenlediği 'Kariyer Günleri' etkinliğine CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay katıldı.

MSKÜ Gündüz Bakımevi öğrencileri hem öğreniyor, hem eğleniyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) yalnızca eğitim ve öğretim birimlerinde değil, sunduğu destek hizmetlerinde de kaliteyi ve gelişmeyi ön planda tutuyor.

Köyceğiz’de öğrenciler okudukları kitaptaki hikayeleri canlandırıyor

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 'Kitaplar uygarlığa ve gençlere yol gösteren bir ışıktır sloganıyla öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırılmaya çalışılıyor.

Milas’ta “Evde Öğren Okulda Eğlen” projesi 15 bin euro fon aldı

Milas Merkez Ortaokulu Ulusal Ajans'a 2020 yılında okul eğitimi alanında yaptığı başvuru sonucunda 15 bin 420 Euro fon almaya hak kazandı. Merkez Ortaokulu Müdürü Halil Akyer, 'Evde Öğren Okulda Eğlen' isimli proje ile öğretmenlerin harmanlanmış öğrenme alanındaki mesleki becerilerini arttırmayı amaçladıklarını belirtti.

Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı düzenlendi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde kamu kurumlarının görevlileri ve STK temsilcilerinin katılımıyla Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı' gerçekleştirildi.

MSKÜ’de bilim söyleşisi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonunda gerçekleştirilen bilim söyleşisine Menteşe ilçesindeki okullardan bilim meraklısı öğrenciler katıldı.

MENTEŞE BELEDİYESİ’NDEN KADINLARA KANSER EĞİTİMİ

Menteşe Belediyesi tarafından ‘’1-7 Nisan Kanserle Savaş Haftası’’ kapsamında kadınlara meme, rahim ağzı ve kolon kanseri ile ilgili eğitim verildi.

Öğrenciler kordonda kitap okudu

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde okullar 'OkurGezer' projesi çerçevesinde farklı etkinliklerle kitap okuma alışkanlığı kazanma konusuna dikkat çekme çalışmalarını sürdürüyor.

Sezon öncesi esnaf bilgilendirildi

Bodrum protokolü, sezon öncesi çarşı esnafı ile bir araya geldi. Esnafa ilçede sezon öncesi yapılacak bazı yasal düzenlemeler hakkında bilgiler verildi.

5 yaş grubu okullaşmada yüzde 100’lük hedefe yaklaşıldı

Muğla'da 5 yaş grubunda okullaşma oranı Dalaman, Datça, Kavaklıdere, Köyceğiz ve Ula'dan sonra bu hafta Yatağan ilçesinde oran yüzde 100 hedefine ulaştı. İl genelinde ise bu oran yüzde 99,85'e yükseldi.

MSKÜ ile BODER arasında işbirliği protokolü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin özel sektör ile işbirliği protokol imzaları devam ediyor. Hem öğrencilerin istihdamına, hem de eğitimlerini sürdürürken staj yapma imkanı tanıyan işbirliği protokolleri öğrencilerin mezuniyet sonrası işsiz kalma riskini azaltıyor.

Milas’ta beyaz önlükler 4’üncü kez giyildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Milas Veteriner Fakültesi 4'üncü Beyaz Önlük Giyme Töreni, Milas Veteriner Fakültesi yerleşke alanında gerçekleştirildi.

Ortaca Meslek Yüksekokulu aşçılık programı öğrencilerinden yedi madalya

Ortaca Meslek Yüksekokulu aşçılık programı öğrencileri, 23-24 Mart'ta Fethiye'de 'Gastro Fethiye Ulusal Gastronomi Festivali' çerçevesinde Şef Mavi Derneği tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen üniversiteler arası yemek yarışmasında 6 altın ve 1 gümüş madalya kazandı.

Köyceğiz Belediye personeline ilkyardım eğitimi verildi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, belediye personeline uygulamalı ilk yardım eğitimi verildi.

Köyceğiz’de Zekâ Oyunları İlçe Turnuvası tamamlandı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Zek Oyunları Turnuvası, Zeytinalanı Ortaokulu'nun başarısıyla tamamlandı.

Toplam 942 haber.