Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

Ortaca’da Bilim Fuarı düzenlendi

Muğla'nın Ortaca ilçesinde düzenlenen bilim fuarında öğrenciler projelerini sergiledi.

Köyceğiz’de Bilim Sanat Merkezi açılıyor

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Bilim Sanat Merkezinin açılması için çalışmalar sürüyor. Eski Yatılı İlköğretim Bölge Okulu yurt binasında açılacak olan Bilim Sanat Merkezinin açılması için çalışmaların son aşamaya geldiği belirtildi.

Muğla’da istihdama açılan dijital kapı ‘çıkarıyorum.com’

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce tasarlanan çırakarıyorum.com web sayfası sayesinde, işletmelerin çırak ve stajyer talepleri anında okullara iletiliyor ve işletmelerde açık olan istihdam alanları tespit edilebiliyor.

Büyükşehir çocuklara kitap sevgisi aşılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuklara kütüphane kültürünü aşılamak için 'Her Kitapta Bir İl Tanıyorum 81 İl ' projesi tamamlandı.

Köyceğizli öğrenciler “Tinga ve Dedektifler” oyununu izledi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Muğla Valiliği himayelerinde gerçekleşen ' Tinga ve Dedektifler' çocuk oyunu Köyceğiz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonunda gösterime sunuldu.

Köyceğiz’de polislerden öğrencilere eğitim

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde gerçekleştirilen eğitimle öğrenciler, polislik mesleğini tanıma fırsatı buldu.

Köyceğiz Anadolu İmam Hatip Lisesi Jandarmayı konuk etti

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kariyer Planlama ve Mesleki Tanıtım Etkinlikleri çerçevesinde Köyceğiz İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Ten ve Astsubay Gözde Eşer'i konuk etti. Köyceğiz 75. Yıl Halk Kütüphanesi Salonunda gerçekleşen programda Köyceğiz İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Ten, Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine askerlik mesleğini, subayların görevlerini anlattı. Ten, öğrencilerin sorularını cevaplandırırken, başarının yolunun çok çalışmaktan geçtiğini ifade etti.

Köyceğiz’de tabiat konulu eğitim verildi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Toparlar Ortaokulu öğrencilerine 'tabiatı koruma, biyoçeşitliliğin önemi ve biyokaçakçılık konularında eğitim verildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi yine zirvede

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencilerinin bilimsel ve teknolojik araştırma alanında yaptığı 560 projeden 335'i desteklenmeye değer görüldü.

Arıcılara Apiterapik ürün eğitimi

Muğla'da Muğla Valiliği himayesinde başlatılan Muğla Apiterapik Arıcılık Ürünleri Ar-Ge İnovasyon ve İşleme Merkezi projesi çerçevesinde arıcılara nitelikli Arı ürünlerinin üretilmesi eğitimleri devam ediyor.

Antik kentte hem okudular, hem söylediler

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Muğla genelinde okuma alışkanlığının geliştirilmesi ve okul kütüphanelerinin etkin kullanımının sağlanması amacıyla yürütülen 'OkurGezer' projesi çerçevesinde, Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yatağan'da okur-yazar buluşması programı gerçekleştirildi.

Köyceğiz’de Gençlik Haftası etkinlikleri

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor.

Muğla’da temel eğitimde 10 bin okul projesi hız kesmeden devam ediyor

Millî Eğitim Bakanlığınca okullar arası başarı ve imkan farklılıklarını azaltmak, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi ile Muğla'da proje çerçevesinde seçilen temel eğitim okulların alt yapısı güçlendirilmeye, eğitim ortamları zenginleştirilmeye devam ediyor.

Milas’ta Matematik Ligi’nde takımları final heyecanı sardı

Muğla'nın Milas ilçesinde ortaokul öğrencileri arasında dayanışma ruhunu geliştirmek, amacıyla yürütülen Matematik Ligi'nde 23 Mayıs 2022 tarihinde final yarışması düzenlenecek.

Öğrenciler eğitim öğretim yılını kültür gezileriyle tamamlıyor

Milas'ın Selimiye Mahallesi'nde bulunan Selimiye Timuçin Biliktan Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde düzenlenen kültür gezileriyle eğitim öğretim yılını tamamlıyor.

Şahidi Ortaokulu Polonya’da Türkiye’yi temsil etti

Menteşe Şahidi Ortaokulundan iki öğretmen Polonya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 'My Digi-Edu World' isimli Eramus+ KA210 projesinde Türkiye'yi temsil etti.

Simülasyon etkinliğinde engelli arkadaşlarıyla empati kurdular

Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde MSKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde 2 gün süren etkinliklerde öğrencilere farklı engel türlerine ilişkin farkındalık kazandırılması amaçlandı.

15 Üniversitenin katıldığı disiplinler arası öğrenci kongresi başladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin ev sahipliğinde MSKÜ Ulusal Disiplinler arası Öğrenci Kongresi MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Şehitler Salonunda başladı. 3 gün sürecek kongrede sosyal, fen, sağlık, sanat ve eğitim bilimleri alanlarında öğrenim gören öğrencilerin bilimsel araştırmalar ve etkinliklere yönlendirmeyi, akademik potansiyellerini fark etmelerini sağlamayı ve bilimin heyecanıyla tanıştırmayı amaçlıyor.

Köyceğiz’de yazar Semih Gümüş öğrencilerle buluştu

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Okurgezer projesi çerçevesinde liseli öğrenciler yazar Semih Gümüş ile buluştu.

Toplam 942 haber.