Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

İşte yüz yüze eğitimin ayrıntıları…

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, basın toplantısı düzenledi. Öğrenme kayıplarının giderilmesi için kapsamlı bir programa başlayacağız diyen Selçuk, "15 Şubat'ta tüm bağımsız anaokullarımızı da tam zamanlı açma kararı verdik. 1 Mart'ta okullar 8. ve 12. sınıflara kapılarını açacak" dedi.

Araştırmacılar deney hayvanları kullanım sertifikalarını aldı

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Araştırmacılar İçin Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Kursu’nu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Uçak: Zorluklar dayanışmayla aşılır, sorunlar örgütlenerek çözülür

Salgın sürecinin bütün dünyada olduğu gibi, ülkemizde de eğitimden sağlığa, lojistikten güvenliğe hayatın her alanını olumsuz etkilediğini belirten Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, Milas ve Yatağan temsilciliklerini yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ziyaret etti.

Seydikemer Belediyesi’nden eğitime tablet desteği 

Seydikemer Belediyesi, uzaktan eğitimi takip edecek ekipmana sahip olmayan öğrencilere dağıtılmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 100 adet tabletin teslimatını yaptı.

FTSO’dan ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet desteği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından online eğitim alan ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılmak üzere alınan klavyeli tabletler, Fethiye ve Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi. Hiçbir öğrencinin maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimden mahrum kalmasına göz yumamayacaklarını söyleyen FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, klavyesi ve özel kılıfıyla, EBA TV başta olmak üzere birçok yeni versiyon programı kullanma kapasitesine sahip tabletlerin, ihtiyaç sahibi öğrenci ve velilerine hayırlı olmasını diledi. Başkan Çıralı ayrıca, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ile yaptığı görüşmede, Oda üyelerinin 97 Sokak için istedikleri yenileme talebini dile getirdi.

Milas’ta ikinci dönemde 3 okul hizmete girecek

Muğla'nın Milas ilçesinde inşaat çalışmaları sona eren 3 okul, 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde eğitime kapılarını açacak. Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Hayıtlı Mahallesi'nde inşa edilen Şehit Erkan Karataş İlkokulu'na nakil işlemlerinin de başladığını belirtti.

Bilim Kurulu yüz yüze eğitim için 15 Şubat'ı erken buldu

Koronavirüs Bilim Kurulu, yüz yüze eğitim için öngörülen 15 Şubat'ı erken bularak 15 Mart'ı önerdi.

Uçak: “Eğitim yönetiminde koordinasyon esastı”

Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak ve Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Fethiye, Bodrum, Datça, Kavaklıdere, Yatağan ve Üniversite Temsilciliklerini ziyaret ederek sendika üyeleri ve eğitim çalışanları ile istişarelerde bulundular.

Öğrenciler karnelerini evde aldılar

2020-2021 eğitim öğretim yılına 31 Ağustos tarihinde uzaktan eğitimle başlayan öğrenciler, Covid 19 tedbirleri kapsamında 1. yarıyıl dönemi sonu karnelerini evlerinde aldılar. 

Uçak: “Yarıyıl tatili yüz yüze eğitime hazırlık dönemi olmalıdır”

Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı birinci dönemi, salgın nedeniyle büyük oranda uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirilmesi nedeniyle objektif bir ölçme-değerlendirme yapma, başarı notu takdir etmenin mümkün olmadığını ortaya koyduğunu söyledi.

Öğrenciler, sanal karnelerini aldı

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılının ilk döneminde öğrenciler, pandemiden dolayı uzaktan eğitim alınca karneleri de sanal oldu. Pandeminin gölgesinde yarıyıl tatiline giren öğrenciler, karnelerini de sanal ortamda alırken, 1. Dönemin sona ermesiyle birlikte Türkiye’deki tüm okullarda olduğu gibi Fethiye’de de Covid-19 tedbirlerinden dolayı temsili karne töreni düzenlendi. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Gazi Ortaokulu’nda gerçekleşen temsili törende basına yaptığı açıklamasında; öğrenci ve velilere tatilde neler yapmaları gerektiği yönünde önerilerde bulundu.

11 proje ortağı yer alıyor

E-Twining Platformu (Avrupa Eğitim Platformu) Projesi kapsamında anaokulu ve ilkokul öğrencilerine kodlama eğitimi veriliyor. Fethiye’den 9, Milas’tan 2 ve Slovakya’dan 1 okulun yer aldığı platformda; çocuklara kodlamanın temellerini öğrenmeleri için problem çözme görevleri oluşturuluyor. Yapılan panoda öğrenciler, görevlere göre etkinliklerin oluşturulmasına dahil ediliyorlar. Faaliyetin yıl boyunca projedeki tüm ortakların aktif katılımı ile gerçekleştirileceği belirtildi. 

Türkiye’nin turizmde AR-GE merkez okulu Muğla’dan

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde turizm alanında eğitim veren meslek liselerinin 2023 vizyonu dahilinde yapacakları çalışmaların planlanması ve yeni projeler üretilmesi amacıyla Muğla Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye'nin Turizm AR-GE merkez okulu olarak seçildi.

Hayvan otlatırken 3 kitap yazan öğrenci destek bekliyor

Muğla'nın Kavaklıdere İlçesinde yaşayan ve iki odalı evde 6 kişi kaldıklarını söyleyen 17 yaşındaki lise öğrencisi Hatice Öztürk, Akdora, Üftade ve Sükutu Aşk isimli 3 roman yazdı. İlk kitabını 14 yaşında telefonu olmadığı için eliyle yazdığını belirten Öztürk, hayvan otlatırken 3 kitap kaleme aldığını, kitaplarının basılması için desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

Günlük Ailesi tarafından yaptırılan toplantı salonu hizmete açıldı

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasında Leman Günlük, Süleyman Günlük ve Mehmet Günlük tarafından yaptırılan toplantı salonu hizmete açıldı. Özellikle Türk motiflerinin kullanıldığı toplantı salonunun açılışına Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, hayırseverler Leman Günlük, Süleyman Günlük, Mehmet Günlük ve Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları katıldı.

Açık Öğretim Okulları sınavları online yapılacak

5-6 Aralık 2020 tarihlerinde yapılması planlanan fakat Covid-19 salgını nedeniyle alınan yeni tedbirler kapsamında ileri bir tarihe ertelenen Açık Öğretim Okullarının 2020-2021 eğitim öğretim yılı 1. Dönem Sınavları, Açık Öğretim Okulları Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden online (çevrimiçi) olarak 25 Şubat 2021 tarihinden itibaren yapılmaya başlanacağı açıklandı.

Köseoğlu “Gelirde adalet için seyyanen zam yapılmalı”

Memur-Sen Muğla İl Temsilcisi Adem Köseoğlu, 2020 yılında temel gündem olan koronavirüsün ekonomiye etkilerinin yüksek olduğunu ve bu bağlamda 2021 yılı için kamu görevlilerinin maaşlarına getirilen artışın uyumlu olmadığını ifade etti.

Veli-Der, “Çocuklarımızın istek ve yeteneklerine uygun dersleri seçelim”

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin seçmeli dersleri belirlemesi için 4-22 Ocak tarihleri arasında süre verdi. Bu süreçte MEB ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri'nin yönlendirmesi ile öğrencilerin “Din eğitimi” ağırlıklı seçmeli dersleri seçmeye teşvik ettiği belirtildi.

Muğla'da sanal üniversite tanıtım günleri başlıyor

Pandemi sürecinde Muğla'da üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin kariyer planlamalarına destek olunması, Türkiye’deki üniversitelerin il genelinde öğrencilere tanıtılması amacıyla Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan “Sanal üniversite turu” çevrimiçi tanıtım programları öncesi İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre açıklamalarda bulundu.

Toplam 963 haber.