Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

‘Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi’ başladı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) aldığı hibe destekle gerçekleştirdiği ‘Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi’ başladı. Bölgedeki firmaların dijital mecralarda tanıtım ve pazarlama çalışmalarına hız vermesini amaçlayan 5 günlük eğitime, 20 sektör temsilcisi katıldı.

Özel Fethiye Egebil Anadolu Lisesinde İlk Mezuniyet Heyecanı

Özel Fethiye Egebil Anadolu Lisesi Fethiye Kampüsü 18 Haziran Cuma günü okulları bahçesinde düzenlediği mezuniyet töreni ile 12. Sınıf öğrencilerini mezun etti.

Karne ve başarı belgeleri dijital ortamdan erişime açıldı

Milli Eğitim Bakanlığınca, ilkokul, ortaokul ve lise kademesindeki öğrencilerin 2020-2021 eğitim öğretim yılı sonuna ilişkin karne ve başarı belgeleri E-Okul'dan erişime açıldı. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, “2020-2021 eğitim öğretim yılının 18 Haziran 2021 tarihi itibariyle biz çocuklarımızın karnelerini vermiş olacağız. Dijital ortamda karneler görülebilir duruma gelecek. Lakin karnelerimiz 2 Temmuz’dan itibaren biz basılı olarak verebileceğiz” dedi.

Okuma yarışmasında başarılı olan öğrencilere hediyeleri törenle takdim edildi

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2.’si düzenlenen 'Ben Okuyorum Dünyam Büyüyor' kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat eşliğinde törenle takdim edildi.

Özel öğrencilerin mezuniyet sevinci

Fethiye Akıncı Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri mezun oldu. Mezuniyet törenine Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Fethiye`de Akıncı Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Cevdet Yüksel, Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Necdet Yaman, Öğretmenler, Öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı. Özel çocuklarımızın her etkinliklerinde duygulandığını dile getiren Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, “Böyle özel çocuklarımızın etkinlikleri olunca emin olun aileleri kadar duygulanıyorum” dedi.

Göcek Süleyman Şatır Anadolu Lisesinin Uluslararası Etwinning Projesi

Göcek Süleyman Şatır Anadolu Lisesi öğrencileri pandemi döneminde uzaktan eğitimle de proje yapmaya devam ediyor. Öğrenciler, Göcek Süleyman Şatır Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Seher Örs ile birlikte Uluslararası bir proje olan “Te@ch with Tech” projesini uzaktan eğitimle paralel olarak sürdürüyorlar. Projede yer alan öğrenciler; Proje kapsamında IT (information technology) araçlarından yaralanarak etkili ders çalışma, dijital ortamda sunum ve ödev hazırlama, dijital ortamda güvenli bilgiye ulaşma yolları, güvenli internet kullanımı ve buna benzer konularda bilgi ve deneyim kazanmanın yanı sıra 7 farklı ülkeden katılımcılarla toplantılar düzenleyip, tanışıyorlar.

'LGS'de özel ders alanlara ayrıcalık gösterildi'

LGS’de matematik sorularının uzun ve zor olduğunu belirten Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran; 'Matematik testinde soruları böyle zorluk seviyesinde hazırlamak ve 8. Sınıf öğrencilerine yöneltmek özel okul öğrencilerine bir avantaj sağlamaya dönük müdür?" diye sorarak, "Sınavda özel ders alabilen, uzaktan eğitimi çeşitli araçlarla takviye edebilenlere ayrıcalık gösterilmiştir' dedi.

LGS sınavı sona erdi

İki oturumdan oluşan LGS sınavı sona erdi. Sınavda 2 bin 146 öğrenci ter döktü. Sınav sonrasında heyecanlarını paylaşan öğrenciler Matematik dersinin daha zor olduğunu vurgulayan öğrenciler en çok sürenin yetmediğinden yakındı. LGS sınavının ilk oturumu 09:30’da başlamıştı. İkinci oturum ise saat 11:30’da da başlayıp saat 12:40’da sona erdi.

LGS sınavı başladı!

Fethiye’de LGS sınavı ilk oturumun saatinin gelmesi ile birlikte başladı.

Mahalle afet gönüllülerine ilk yardım eğitimi verildi

Fethiye’de Mahalle Afet Gönüllülerine İlk Yardım Eğitimi verildi. İlk yardım eğitmeni Fatma Solgun tarafından verilen 2 günlük eğitime katılan gönüllülere Sağlık Bakanlığı onaylı İlk Yardım Sertifikası verileceği öğrenildi.

MEB'den son dakika açıklaması

Yüz yüze eğitimin ilkokullarda 1 Haziran, ortaokul ve liselerde ise 7 Haziran itibarıyla başlayacağı duyuruldu.

Fethiye’de LGS sınavında 2 bin 146 öğrenci ter dökecek

LGS de geri sayım başladı. Pandemi nedeni ile aylardır yüz yüze eğitimden uzak kalan öğrenciler 6 Haziran Pazar günü LGS sınavında ter dökecek. Pazar günü kendi okullarında sınava girecek öğrenciler kalemden silgiye sınav için gerekli tüm araç-gereçleri masalarının üzerinde hazır olacak. Fethiye’de 6 Haziran Pazar günü 30 okulda yapılacak sınava 2 bin 146 öğrenci katılacak. Sınavda 500 öğretmen görev alacak. Fethiye İlçe Milli eğitim Müdürü Faruk Kaya “Fethiye’de LGS sınavına 2 bin 146 öğrenci katılacak. Öğrenciler kendi okul ve sınıflarında sınava girecekler” ifadelerini kullandı. 

Engelli öğrencilerin aşılanması başlıyor

Nursel Özdemir Kurumları kurucusu Psikolojik Danışman Salih Dündar aşılama çalışmalarında engelli öğrencilerle ilgili müjdeyi verdi. Ak Parti Fethiye İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum Kuruluşları ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevini sürdüren Dündar özel gereksinimli bireylerle uzun yıllardır çalışmalarını sürdürüyor.

Öğrencilerimizin gelişimi için eğitimlerimize ara vermeden devam ediyoruz

Nursel Özdemir Özel Eğitim Fethiye ve Seydikemer de bulunan kurumlarında yüz yüze eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Bireyselleştirilmiş eğitim sistemiyle seanslarına devam eden uzmanlar destek eğitim vermeyi sürdürmektedir.

Demen, Okul öncesi eğitim çocuklar için büyük önem taşımaktadır

Fethiye Ata Okulları Müdürü Gülçin Baysal Demen yaptığı açıklamada okul öncesi eğitiminin önemli olduğunu dile getirdi. 

Pandemi kuralları çerçevesinde sınavlar yapıldı 

Fethiye Birey Eğitim Kurumları bursluluk sınavlarına yoğun bir katılım olurken, sınavlar Kovid-19 tedbirleri altında gerçekleştirildi. 

Liselerde sınavlar ertelendi 

Milli Eğitim Bakanlığı, 29 Mart tarihinde başlaması planlanan ikinci dönem yazılı sınavarını 3 Mayıs tarihinde başlayacak şekilde erteleme karar aldığı belirtildi. 

Muğla’da 53 okulun başvurusu kabul edildi 

E-Twinning Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur. 2021 E-Twinning Okulu yarışmasında Fethiye’den 6 okul ödüle kayık görülürken, geçen yıl ödül alan Fethiye Ortaokulu ile birlikte 7 okulun Uluslararası Okul Ödülü aldığı bildirildi.  

Ege Okulları tanıtım toplantısı okul bahçesinde yapıldı

Ege Üniversitesi GVO Fethiye Kampüsü her yıl düzenlediği eğitim sisteminin anlatıldığı tanıtım toplantısını bu yıl koronavirüs önlemleri kapsamında okul bahçesinde düzenledi.

Toplam 963 haber.