Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

Nursel Özdemir Kurumları Ata Kolejini Ağırladı

Fethiye’nin en eski ve en başarılı kolejlerinden Ata koleji, bölgenin ileri gelen Özel Eğitim kurumlarından olan Nursel Özdemir kurumlarını ziyaret etti.

Nursel Özdemir Kurumları ve Ada İşitme işbirliği

Fethiye ve Seydikemer’de eğitimleriyle fark yaratan Nursel Özdemir Kurumları faaliyetlerine devam ediyor. Son olarak öğrencilerini Ada İşitme Cihazı Merkezine götürerek sahibi Zeynep Yıldırım Şahin’in öncülüğünde Odyometrist Gizem Kamalı işitme testlerini yaptı.

Anne Zekiye Yaycı, “Büyük bir gurur kaynağı”

Liselere Giriş Sınavı sonuçlarına göre Fethiye İlçe birincisi 90 soruda yaptığı 1 yanlış ile 495.405 puan alan Fethiye Şehit Feramil Ferhat Kaya Ortaokulu Öğrencisi Yurdagül Yaycı oldu. LGS Fethiye şampiyonu Yurdagül Yaycı sınav sonucunda yaşadığı mutluluğu ve o süreçte nasıl hazırlandığını FRT TV mikrofonlarına anlattı. Her şeyin planlı programlı olması gerektiğini belirten Şampiyon Yurdagül Yaycı, “En önemli şey planlı çalışmak ve ihtiyacınız olan derslere çalışmak” dedi.

Genel Başkan Yunus Kılıç Nursel Özdemir Kurumları’ndaydı

Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Yunus Kılıç, Özel Eğitim Federasyonu Muğla İl Başkanı, EGE-DER Başkan Yardımcısı ve Nursel Özdemir Kurumları Kurucusu Salih Dündar’ı ziyaret etti.

Muğla, telafi eğitiminde etkinliğe doyacak

Telefi eğitimleri kapsamında Muğla genelinde planlanan 500'e yakın eğitim faaliyetiyle öğrenciler; Muğla'nın tarih kokan, doğayla iç içe, yeşilin ve mavinin sarmaş dolaş olduğu meknlarında eğlenerek öğrenirken tarihe, sanata, spora, oyuna doyacaklar.

Muğla’dan dünyaya açılan pencere

Baş editörlüğünü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nagehan Uçan Eke'nin üstlendiği 'bitig Edebiyat Fakültesi Dergisi', Haziran 2021/1 sayısıyla yayın hayatına başladı.

LGS Fethiye Şampiyonu Fethiye Şehit Feramil Ferhat Kaya Ortaokulu'ndan

Liselere Giriş Sınavı sonuçlarına göre Fethiye ilçe 1.si 90 soruda yaptığı 1 yanlış ile 495.405 puan alan Fethiye Şehit Feramil Ferhat Kaya Ortaokulu öğrencisi Yurdagül Yaycı olduğu öğrenildi.

Datça’da afet bilinci oluşturuluyor

Muğla'nın Datça ilçesinde vatandaşlarda afet bilinci farkındalığı oluşturmak amacıyla bilgilendirmede bulunulacak.

Yatağan Gazi Anadolu Lisesi Proje Okulu oldu

Yatağan Gazi Anadolu Lisesi ilçede ki ilk ve tek proje okulu oldu. Okul Müdürü Gökbörü ASLAN “Atatürk ilkelerine bağlı, Türk Milli Eğitiminin amaçlarını benimsemiş, donanımlı, her türlü değişime ve gelişime açık, sorgulayabilen, farklılıkları büyük bir saygı ile karşılayabilen, geleceğin öncülüğünü yapacak bireyler yetiştirmek, geçmişten günümüze okulumuzun başlıca hedefi olmuştur” dedi.

Muğla’da 153 bin 249 öğrenci karne aldı

Muğla il genelinde 789 okulda, 153 bin 249 öğrenci ve 13 bin 653 öğretmen yaz tatiline başlarken, Menteşe İlçesi Sabri Acarsoy İlkokulu'nda 2020-2021 eğitim-öğretim yılının kapanışı ve karne dağıtım etkinliği gerçekleştirildi.

Diplomanız Sadece Bir Belge Değil Mesleğiniz Olsun

6 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen LGS sonuçları bugün açıklandı.

LGS şampiyonu Muğla’dan

Muğla’nın ortaca ilçesinde yaşayan Alperen Özcan, LGS’de tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puanla, Türkiye şampiyonu oldu.

“YKS” Maratonunda “AYT” Günü

Üç oturumdan oluşan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu dün başladı. Fethiye’de yaklaşık 50 okulda 7300 üniversite adayı sınava giriyor. İkinci oturum Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile saat 10.15'te başlayıp, 13.15’te son buldu. Sınav sorularına tepki gösteren Öznur Göktaş, “Bu soruları hazırlayanlara sesleniyorum; yazık günah değil mi bu çocuklara?” dedi.

Fethiye’de TYT sınavında sıcaklık ve gürültü problemi yaşandı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) sona erdi. Saat 10.15'te başlayan TYT sınavı 12.30’da sona erdi. Adaylara, soruları yanıtlamaları için 135 dakika süre verildi. Sınava giren Mehmet Durman, “Klimaların bozuk olması nedeniyle baya zorlandım. Sınavda peçete yetmedi. Gürültüyle ilgili de sıkıntı oldu. Çevre yolunun kenarında olduğumuz için. Araç trafiği çok fazlaydı” dedi.

Ege Üniversitesi GV Okullarında Çifte Mezuniyet

Öğrencilerinin araştıran, sorgulayan, eleştirel düşünen, problem çözen, kendi öğrenmelerinin sorumluluğunu alan, iş birliğine açık bireyler olarak yetişmesini hedefleyen Ege Üniversitesi GV Okulları Fethiye Kampüsü 25 Haziran 2021 Cuma günü okulları bahçesinde düzenlediği mezuniyet töreni ile ana sınıfı 5 yaş ve ilkokul 4.sınıf öğrencilerini mezun etti.

Üniversite adaylarının YKS maratonu başladı

YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 10.15 itibari ile başladı.

Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi 2020-2021 Mezunlarını Verdi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi 2020-2021 mezunlarını verdi. Pandemi döneminde ön safta mücadele eden sağlık ordusuna mezun olan 126 yeni hemşire katıldı.

2021 YKS’ye Fethiye hazır

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 26-27 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 2021 YKS Sınavı (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) için İlçe Koordinasyon Kurulu, Fethiye Kaymakamı Sayın Eyüp Fırat başkanlığında Fethiye Kaymakamlık Makamında toplandı.

Seydikemer’de ilk defa üniversite sınavı yapılacak

Seydikemer’de Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından, ilk defa üniversite giriş sınavı yapılacak.

Toplam 963 haber.