Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası'ndan yüz yüze eğitim ile ilgili açıklama

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Fethiye Temsilciliği tarafından yüz yüze eğitim ile ilgili açıklama yapıldı. Eğitim-İş Sendikası Fethiye Temsilciliği Başkanı İstem Altınçekiç tarafından temsilcilik şubesiğnde yapılan açıklamada, temsilcilik yönetim kurulu üyeleri de yer aldı. Temsilcilik Başkanı Altınçekiç açıklamasında, “Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak öğretmenin değil, devletin görevidir. Eğitim öğretime tüm eğitim emekçilerinin aşılarının yapıldığı, hijyen tedbirleri alınmış okullarla, planlama ve programlamanın yapıldığı süreçlerle başlanması gerektiğini vurguluyoruz” dedi. 

Şehit Ferhan Gökbel Ortaokulu eğitim öğretime kapılarını açtı

Muğla'nın Milas ilçesinde, İsmetpaşa Mahallesi Sodra Dağı mevkiinde yapılan Şehit Ferhan Gökbel Ortaokulu için açılış töreni düzenlendi.

Ege okullarında eğitim bayramı

Bugün Ege Üniversitesi GVO Fethiye Kampüsünün zili gelecek için çaldı.

Milaslı şehidin ismi okulda yaşatılacak

2019 yılında Milas Hayıtlı Mahallesi Kardelen Sokak'ta hazine arazisine yaptırılan 360 öğrenci kapasiteli 12 derslikli Şehit Erkan Karataş İlkokulu düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Okulların açılması hususu Kabine’de görüşülecek 

Okulların açılması konusunda gözler 1 Mart Pazar günü yapılacak olan Kabine toplantısına çevrildi. Muğla Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “1 Mart 2021 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar çerçevesinde her ilimizde içerisinde bulunulduğu ilan edilen risk grubu seviyesine dair belirlenen kurallara göre Hıfzıssıhha Kurullarımızca gerekli adımlar atılacaktır” denildi. 

Muğla’da 76 bin 137 öğrenci daha yüz yüze eğitime başlıyor

Muğla genelinde İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 183 ilkokulda 13 bin 343 öğrenci, 105 ortaokulda 9 bin 933 öğrenci ile 63 bağımsız anaokulunda 3 bin 123 öğrenci olmak üzere toplam 351 okulda 26 bin 399 öğrenci yüz yüze eğitime başlamıştı.

“Sınavlar iptal edilsin!”

Veli Der Muğla Şubesi ve Eğitim Sen Muğla Şubesi tarafından yapılan ortak açıklama ile sınavların iptal edilmesi gerektiğini vurgulandı.

Uygulamalı eğitim yüz yüze olacak

Yükseköğretim Kurumu, uygulamalı eğitimin gruplar halinde yüz yüze, teorik eğitimlerin ise asgari yeterlilikler dikkate alınarak çevrim içi yapılmasına karar verdi. Öte yandan YÖK, salgın endişesi veya barınma nedeniyle eğitime devam etmek istemeyen öğrencilerin "kayıt dondurma" hakkından yararlandırılmasını kararlaştırdı. 

Ödüllü kitap okuma yarışması 

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokul ve ortaokul öğrencilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla “Ben Okuyorum, Dünyam Büyüyor” isimli kitap okuma yarışması düzenledi. 

Muğla’da köy okullarında ders zili çaldı

2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi bugün yüz yüze ve uzaktan eğitimle başladı. Yüz yüze eğitime başlayan köy okullarında okul ve sınıflarını bayrak ve balonlarla süsleyen öğretmenler, öğrencilerini çiçeklerle karşıladı.

Yüz yüze eğitim Fethiye’de de başladı

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla ve ilçeleriyle Fethiye ve Seydikemer’de de yüz yüze eğitim başladı. Sabah saatlerinde zil sesiyle beraber sınıflarına koşan öğrenciler, okullarını özlediklerini söylediler.

Yüz yüze eğitim Bodrum’da da başladı

Tüm yurtta olduğu gibi Muğla'nın Bodrum ilçesinde de yüz yüze eğitim başladı. İlçedeki kırsal kesimlerdeki 10 okul İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından eğitime başladı.

Seydikemer’de okullar yüz yüze eğitime hazır

Seydikemer’de yüz yüze eğitime başlayacak okullar, belediye ekiplerince kovid-19 pandemisiyle mücadele kapsamında dezenfekte edildi. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, öğrencilerin sağlıklı bir şekilde eğitim öğretime devam edebilmeleri için her şeyin hazır olduğunu söyledi.

Milas’ta 7 bin 105 öğrenci Pazartesi günü eğitime başlıyor

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında bir süredir kapalı olan köy okullarında yüz yüze eğitim 15 Şubat Pazartesi günü başlıyor. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, tüm hazırlıklarını yaptıklarını belirterek, 'Özel Okullarımız ve Beçin İlk-Ortaokulu ile birlikte toplam 61 okulumuz yüz yüze eğitime hazır hale getirildi. 3 bin 840 ilkokul ve 3 bin 267 ortaokul olmak üzere toplam 7 bin 105 öğrencimiz öğrenime başlayacak' dedi.

Muğla’da 15 Şubat’ta 351 okul yüz yüze eğitime başlıyor 

Muğla’da İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile belirlenen 351 okul 15 Şubat’ta yüz yüze eğitime başlayacak. 

"Ocaktabul" oyunu ile eğlenerek öğrenecekler 

Ülkü Ocakları Muğla İl Başkanı Burak Demirel, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından hazırlanan “Ocaktabul” kutu oyununun Ülkü Ocakları’ndan temin edilebileceğini duyurdu.

Milas’ta 5 okulun kayıt alanı yeniden belirlendi

2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde eğitime kapılarını açacak olan Şehit Erkan Karataş İlkokulu için kayıt alanı belirleme toplantısı düzenlendi.

Akademik açılışla eğitime başladılar 

Fethiye Tazelenme Üniversitesi ikinci yarıyıl dönemi uzaktan eğitimine yaptığı akademik açılışla başladı.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı başvuruları 8 Şubat'ta başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) başvuruları 8-26 Şubat tarihlerinde alınacak. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin girebileceği sınav, 25 Nisan'da yapılacak.

Toplam 963 haber.