İklim değişikliği çalıştayının ikincisi yapıldı

Sürdürülebilir çevre ve iklim dostu bir kent için çalışmalarını sürdüren Fethiye Belediyesi, Fethiye Belediye Başkanlığı Kurumsal Sera Gazı Envanterinin (SGE) oluşturulması, Fethiye ilçe ölçeğinde SGE oluşturulması, karbon ayak izinin hesaplanması ve iklim değişikliği Eylem Planı (İDEP) kapsamında çalışmalara katkı sunması amacıyla dış paydaş çalıştayını gerçekleştirdi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalıştaya, Fen İşleri Müdürlüğü, Destek Hizmetler Müdürlüğü, Park Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü ve Plan Proje Müdürlüğü’nün ilgili personelleri katıldı.

Çalıştay ile ilgili İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Selver Hatice Kabak süreçle ilgili bilgi verdi. Kabak, “Şehirler iklim krizi kaynaklı afetlerle karşı karşıya kalmaları durumunda dirençliliklerinin ölçülmesi gerekmektedir. Şehirler ne kadar hızlı aksiyon alabilecek, ne kadar başarılı olabilecek, ne kadar hazır? Ölçemediğimizi bilemez, bilemediğimizi yönetemeyiz dolayısıyla karbon salım miktarlarını Fethiye ölçeğinde hesapladık şimdi sıra siz ilgili paydaşlarla birlikte bunları doğru ve uygulanabilir eylemlere dönüştürmek. Çalışmanın ilçemize olacak katkısının yanında bölgesel, ulusal ve küresel ölçekteki çabalara da fayda sağlayacağını umuyor, verimli bir toplantı olmasını diliyorum. Emeği geçen katkı sunan tüm mesai arkadaşlarıma gelecek ve çevre koruma adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bilgilendirme ve yuvarlak masa toplantıları ile fikir alışverişi yapılan toplantılarının 2 gün boyunca süreceği öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN