Kedisini Vuran Komşusunu Mahkemeye Verdi

Fethiye'de yaşayan Ayşe Baloğlu, evinin bahçesinde beslediği kedilerini silahla vurarak yaralayan şahsı mahkemeye verdi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

 

Fethiye’nin Taşyaka Mahallesi’nde ikamet eden Ayşe Baloğlu, bahçede beslediği kedilerini komşusu E. A. ’nın vurduğunu iddia ederek mahkemeye verdi. Haziran ayında meydana gelen olayın ilk duruşması Fethiye 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Davanın ilk duruşmasına Ayşe Baloğlu, avukatı, veteriner ve görgü tanıklarıyla mahkeme salonunda hazır bulunurken davalı E. A. duruşmaya katılmadı.

Olay Fethiye’nin Taşyaka Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl Haziran ayında meydana geldi. Fethiye Belediyesi’nin de izniyle sokak hayvanlarına gönüllü olarak bakan ve onlara mama veren Ayşe Baloğlu, zaman zaman kedilerin silahla ateş edilerek yaralandığını ve öldüğünü gördü. Olayın peşini bırakmayarak kedileri kimin vurduğunun peşine düşen Baloğlu, evinin balkonunda beklerken komşusu E. A.’nın elinde silahla kedilere ateş ettiğini gördüğünü iddia etti. Bu olay üzerine komşusu E. A.’nın   yanına giden Baloğlu, neden böyle bir şey yaptığını sordu. Komşusunun kendisine “Ne olmuş vurduysam, bahçeme giriyorlar, pisliyorlar” dediğini söyledi. Komşusunun kendisine hakaret ettiğini de iddia eden Baloğlu, komşusundan şikayetçi oldu.  Fethiye 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında Ayşe Baloğlu, avukatı ve görgü tanıklarıyla hazır bulundu. Davalı E. A. ise duruşmaya katılmadı. Duruşma 29 Mart 2017 tarihine ertelendi.

 

“Onlarında Bizim Gibi Yaşamaya Hakkı Var”                                                                                               Fethiye Adliyesindeki duruşma sonrası gazetecilere açıklama yapan Ayşe Baloğlu; “Gönüllü olarak sokak hayvanlarına bakıyorum, mama veriyorum. Belli aralıklarla baktığım kedilerin yaralandığını, öldüğünü fark ettim. Ama kimin yaptığını görmediğim için şikayette bulunamamıştım. Kendi kedim ve sokak kedileri de olmak üzere 4 kedi yaralandı, 4 kedi öldü. En son olayı fark ettiğim gün balkona çıkmıştım. Komşumuz E. A. kedilere ateş ederken gördüm. Daha sonra aramızda ufak bir tartışma geçti. ‘Bunları neden vuruyorsun, sana ne zararları var?” dedim. Oda ‘ne olmuş vurduysam, bahçeme giriyorlar, pisliyorlar” dedi. Bende daha sonra şikayette bulundum. Veteriner raporum, şahitlerimle kedileri E. A.’nın vurduğunu ispatlamaya çalışacağım. Bu tür insanların deşifre olmasını istiyorum. Aldığı ceza az ya da çok. Diğer hayvan düşmanlarına örnek teşkil etsin. Onlarında bizim gibi yaşamaya hakkı var. Şehirleşme nedeniyle avlanma imkanları yok, insanlar ne verirse karınlarını öyle doyuruyorlar. Vicdanı olan herkes bir kap yemek bir kap su verebilir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN