Kullukçu 'Kesinlikle Kabul Etmiyoruz'

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe örgütü CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a yapılan saldırıyı ve Cumhuriyet Gazetesinin bazı yöneticileri ile yazarlarına yönelik göz altıları kınadı. İlk açıklama CHP Fethiye ilçe merkezinde gerçekleşti. Daha sonra FBKM önünde bir araya gelen partililer ile CHP Fethiye İlçe ve Fethiye Kadın Kolları yönetimi ile meclis üyeleri Cumhuriyet gazeteleri ile birlikte sessiz bir protesto gösterisinde bulundu. Cumhuriyet Gazetesinin bazı yönetici ve yazarlarının gözaltına alınmasına değinen CHP İlçe başkanı Kullukçu operasyona tepki göstererek hukuk adına gazetecilerin serbest bırakılması gerektiğini ifade etti.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe örgütü;  CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’a yapılan saldırıyı ve Cumhuriyet Gazetesinin bazı yöneticileri ile yazarlarına yönelik göz altıları kınadı. İlk açıklama CHP Fethiye ilçe merkezinde gerçekleşti. Daha sonra FBKM önünde bir araya gelen partililer ile  CHP Fethiye İlçe ve Fethiye Kadın Kolları yönetimi ile meclis üyeleri Cumhuriyet gazeteleri ile birlikte  sessiz bir protesto gösterisinde bulundu. Cumhuriyet Gazetesinin bazı yönetici ve yazarlarının gözaltına alınmasına değinen CHP İlçe başkanı Kullukçu; operasyona tepki göstererek hukuk adına  gazetecilerin serbest bırakılması gerektiğini ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı Avukat Ali Özgür Kullukçu açıklamasında “Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye ilçe yönetimi ve kadın kolları ile gençlik kollarımız olmak üzere meclis üyelerimizle birlikte toplanmış bulunmaktayız. Cumhuriyet Gazetesine yapılan ne yazık ki; hukuki olmayan ve tamamıyla  siyasi amaçlı olarak düşündüğümüz bir operasyon ile karşı karşıyadır” dedi. Cumhuriyet gazetesinin dünkü manşetini gösteren Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı Avukat Ali Özgür Kullukçu “Teslim Olmayız” adlı manşeti açmak istiyoruz” dedi…

Konuşmasına devam eden Kullukçu “Ülkemiz  OHAL  ile yönetilmekte. KHK’ lar (Kanun Hükmünde Kararname)  ile birlikte pek çok hukuksuzluk ne yazık ki; ön plana çıkmaya başladı. Cumhuriyet devriminden 4 ay sonra kurulmuş adeta Cumhuriyet ile yaşıt; Cumhuriyet gazetesinin üstelik Fethiyeli hemşerimiz Merhum Yunus Nadi Abalıoğlu’nun kurduğu Cumhuriyet gazetesi hukuka aykırı adeta hukuk uygulanıyormuşçasına yapılan operasyonu kesinlikle kabul etmiyoruz.  Bunu kınıyoruz. Bizler gerek lisedeyken gerekse üniversite eğitimlerimizi sürdürürken, bu ülke için Feto örgütünün ne kadar tehlikeli olduğuna dair haberler yayınladı. Şimdi ise Cumhuriyet gazetesine böyle bir terör örgütü yapısı iddiasıyla ilişkilendirilmesi, gündeme getirilmesi, yazar ve çizer kadrosunun göz altına alınmasını kesinlikle kabul etmiyoruz” dedi. Hukuka inancımız devam etmektedir diyen Kullukçu “bu gözaltılar kesin bir hüküm taşımamaktadır ve Cumhuriyet gazetesine yapılan bu tutumun geri döneceğine inanıyoruz. Çünkü hukuk bunu emrediyor.  Cumhuriyet gazetesi ile dayanışma içersinde olduğumuzu göstermek için herkesi cumhuriyet gazetesi almaya davet ediyorum” dedi. Konuşmasına devam eden Kullukçu; CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’a yapılan saldırıyı kınadı. Kullukçu konuşmasında “Görüyoruz ki; Ana Muhalefetin en önemli konumunda olan yöneticilerinin dahi korunamadığı ve güvenliğin olmadığı bir ülkede yaşamaktayız. Elbette ülkemizin  güvenliğini sağlayacak olan hükümettir. Biz iktidarı bir kez daha uyarıyoruz” dedi.

 

CHP Fethiye Kadın Kolları başkanı Ayşe Kestep’de açıklamasında “CHP Fethiye Kadın Kolları olarak genel merkezimizden gelen talimat üzerine Cumhuriyet gazetesine yapılan baskını ve baskıyı protesto ediyoruz. Sessiz protesto gösterimiz eş zamanlı olarak Tüm Türkiye’de gerçekleşmektedir. Söylemek istediğimiz mesaj şu dur “Cumhuriyet Susturulamaz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN