Yılmaz 'Londra Fuarı İçin Kurumsal Bir Girişim Yok'

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Muharrem ayı dolayısıyla üyelerine ve vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mümtaz Kökten'in öncülüğünde dağıtılan aşureye büyük ilgi oldu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Muharrem ayı dolayısıyla üyelerine ve vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mümtaz Kökten’in öncülüğünde dağıtılan aşureye büyük ilgi oldu.

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Selamettin Yılmaz “Şuan en yakınımızda bir Londra fuarı var ama Londra fuarına bizler gidemeyeceğiz. Yöremize turist en çok İngiltere’den geliyor. Umarım Fethiye’den katılacak STK’lar ya da profesyonel anlamda turizmciler gidip beldemizi tanıtırlarsa bizde 2017 pastasından pay almak için çaba göstermiş olacağız ama onun dışında kurumsal bir girişim yok” dedi. Aşure etkinliğinin ardından kooperatif binasında 2016-2017 fuarlarıyla ilgili toplantı düzenlendi. Toplantıya Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mümtaz Kökten, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Selamettin Yılmaz, Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bülent Uysal, TÜRSAB Batı Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Süleyman Kaya katıldı. Toplantıda konuşan Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Selamettin Yılmaz “Bugün arkadaşlarımızla aşure etkinliği düzenledik. Cuma namazından sonra tüm üyelerime ve Ölüdeniz’ de yaşayanlara aşure dağıttık” dedi.

“İstanbul’daki Emitt Fuarını Belediyemiz Üstleniyor”

 

Fuar için düzenlenen bu yılki toplantıyı geç düzenlediklerini belirten Yılmaz “Gönüllülük esasına dayanarak Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi, FETOB, Çalış-Der, TÜRSAB, Kaymakamlığı temsilen İlçe Turizm Müdürlüğü, Turizm Danışma Bürosu, Deniz Ticaret Odası, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye Belediyesi’nden Belediye Başkan Yardımcısı olarak bir çalışma yürütüyorduk. Ama bu yıl biraz geç kaldık. Duyduğumuz kadarıyla Belediye Başkanımızın da geçen yıl İstanbul’da Emitt Fuarından sonra bizlere söylediği üzere bir sözü vardı. İstanbul’daki Emitt fuarını Belediyemiz üstleniyor. Şuan en yakınımızda bir Londra fuarı var ama Londra fuarına bizler gidemeyeceğiz. Yöremize turist en çok İngiltere’den geliyor. Umarım Fethiye’den katılacak STK’lar ya da profesyonel anlamda turizmciler gidip beldemizi tanıtırlarsa bizde 2017 pastasından pay almak için çaba göstermiş olacağız ama onun dışında kurumsal bir girişim yok. İzmir fuarı var. Travel Of Turkey. Yıllardır ona gidiyoruz. Bu sene de imece usulü ufak tefek katkılarla İzmir Fuarına gidebilirsek ne mutlu. Büyük bir organizasyonumuz, bir bütçemiz bu konuda Fethiye adına yok. Yine STK’lardan, turizmle ilgili derneklerden bu konuda gönül vermiş arkadaşlarımızla bir imece yapıp 2016-2017 sezonunda iyi geçsin diye Fethiye için, turizm ve turizmciler için bir şeyler yapma çabasında olacağız” dedi. Yılmaz “Fuarda Kültür ve Turizm Bakanlığının almış olduğu bir stant var. Orada müracaat etmiş olsaydık, orada bir Fethiye bankosu olup ücret vermeden Fethiye’yi temsil edecek bir arkadaşımız yazılı, görsel materyalleriyle orada görev alabilir.  Ama  biz ağırlıklı olarak İngiltere pazarından pay alan bir bölge olarak Londra’da Fethiye, Dalaman bölgesine faaliyette bulunan tur operatörlerini bir akşam yemeğine alabilsek, Büyük Şehir Belediye Başkanımız, ilçe belediye başkanımız, kaymakamımız, oda başkanları ve STK temsilcileriyle Londra’ya bir çıkarma yapabilseydik, yemeğimizle, kültürümüzle, oraya Londra Belediye Başkanını da davet ederek dış işleri ve turizm bakanlığının destekleriyle bir tanıtım yapabilsek bunun bütçesi 50 bin ile 100 bin pound arası olur. Ancak bunun çok etkili olacağınız düşüyorum. Biz böyle bir şey yapamıyoruz. Bizler oraya katılıyoruz ama bizimkisi bireysel oluyor. Bu daha üst boyutta yapılabilir. Böylece Pazar payımızı İngiltere’de artırırız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN