Balıkçı Sait, Yaşama Veda Etti...

Bodrum iş dünyasının önemli isimlerinden, yarattığı 'Sait' markası ile ülke çapında ün kazanan Sait Birtan Yılmaz (72), İstanbul'da yaşama veda etti. Yılmaz'ın cenazesinin Bodrum'a getirilerek Cuma günü düzenlenecek tören sonrası Yalıkavak'ta toprağa verileceği öğrenildi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Yalıkavak'ta faaliyet gösteren ve hizmet kalitesi ile Bir Bodrum markası haline gelen "Sait Restorant"ın kurucusu Sait Birtan Yılmaz, İstanbul'da yaşama veda etti. 1951 Konya doğumlu olan ve gençliğinde Konyaspor ve Adanaspor’da profesyonel futbol oynayan Yılmaz, 1980'de evlenerek gittiği İsveç'ten, lokanta yönetimi ve mutfak eğitimi aldıktan sonra Türkiye'ye döndü. 

Dönüşünde İstanbul’da çocukluk hayali olan Le Chalet lokantasını işletti. 1992’de İstanbul’un karmaşasından kaçıp Bodrum’a yerleşti. 2000'de, Eşi Ferman Yılmaz’la birlikte Yalıkavak'ta adını verdiği Sait Balık Restaurant’ı açtı. Fark yaratan mutfağı, dekoru, servisi, güler yüzlü hizmetiyle kısa sürede Bodrum klasiği olmayı başardı. 

2014 yılında yarattığı markaya Doğuş Holding'in patronu Ferit Şahenk'in kurucusu olduğu D.Ream (Doğuş Restaurant Entertainment and Management) yatırımcı ortak oldu. 2021 yılında bu çatı altında Galataport'ta bir dükkan daha açtı.

40 yıldan fazla süredir sürdürdüğü mesleğini eksilmeyen bir heyecanla ve severek yapan Sait Birtan Yılmaz, sürekli işinin başında olan, her ayrıntıyla yakından ilgilenen, inanılmaz çalışkan ve titiz bir işletmeci olarak tanınıyordu. Meraklı, araştırmacı, yeniliğe ve öğrenmeye açık, dost canlısı bir insan olan Yılmaz, restoranına her gelenle yakından ilgilenen bir isimdi. İşindeki başarısını verdiği bir ropörtajda “Eğer bugün Sait bir dünya markası olduysa bunda inandığımız değerlerden hiç ödün vermememiz ve yürüdüğümüz yolun taşlarını birer birer titizlikle döşememiz yatıyor. Biz aslında misafirlerimize sadece menüde yazan yemekleri sunmuyoruz. Büyük bir titizlikle seçilmiş, özenle üretilmiş, eşi benzeri olmayan lezzetler sunuyoruz. Ve inanıyorum ki, dünyanın en güzel köşelerinden biri olan ve 5 bin yıllık kadim tarihi ile herkesin bir gün gelip yaşamayı hayal ettiği Bodrum’da dostlarımızın yaşamlarına sunduğumuz lezzetlerle değer katmaya devam ediyoruz” demişti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN